Gammel forsterker på splitter ny høytalerpakke.


Corvuscoraxx

Medlem
21 Okt 2010
18
0
0
Jeg har gått til innkjøp av Jamo s S606 5.0 pakke,jeg har bestilt Harman Kardon AVR360 for å drive denne,samt en Velodyne Impact 10 sub.

Jeg har høytalerpakken,men forsterkeren og suben kommer ikke på en stund,og selvfølgelig klør jeg etter å få høre hvordan denne pakken låter.
Jeg har tilgang på en 10-12 år gammel Pioneer surroundreceiver.Spørsmålet er da;er det trygt å bruke denne gamle forsterkeren på helt nye høytalere,eller bør jeg bare roe helt ned og vente på HK en? Kan jeg skade noe? Tror ikke det,men har ikke superpeiling selv og vil ikke risikere noe.
 

tols1

Medlem
2 Jan 2006
16.665
0
0
Ingenting å frykte. Eldre Pioneer-forsterkeren nyter faktisk bra respekt, men de er i så fall kanskje ennå eldre enn din. Bare kjør på, ingenting blir skadet.
 

Trumpetguy

Medlem
7 Nov 2005
2.364
0
36
Velkommen til forumet!

Jeg synes det er litt vittig at du har kategorisert en 10-12 år gammel receiver som "vintage audio" :-D

En forsterker er en forsterker, og du kan godt sette en forsterker fra 70-tallet på en ny høyttaler (det fantes vel ikke surround-receivere den gang, riktignok).

Så lenge det ikke er feil på den, vil det ikke være noen fare å koble den til høyttalerne dine. Har du noen grunn til å tro det er noe feil, vannskade, at den kobler ut når du skrur den på e.l.? Du har ikke en avlagt høyttaler du kan koble til de ulike utgangene? Det skulle fjerne enhver tvil.
 

Corvuscoraxx

Medlem
21 Okt 2010
18
0
0
Takk for svar!

Tråden min er åpenbart i feil forum.Gikk litt fort i svingene,beklager det,men takk for raske svar.

Nei er ingen skader på den.Den har stått tørt,og fint i kjellerstua til svigers i årevis.Og det står to gamle Yamaha høytalere på loftet jeg kan teste den på først ja.