Fra Gulvstående til stativhøyttalere - barnevennlig? Fra Klipsch til Sonus Faber


TorsteinAa

Medlem
18 Jun 2007
181
0
16
Hei. Leker med tanken om å bytte litt ut mitt 5.1 system fra Klipsch med noe annet ( Sonus Faber Venere ) som gjennom litt Ebay kjøp og kanskje litt finn.no jakt blir et morro og spennende prosjekt.

Det jeg lurer litt på, hvor stabile er slike høyttalere plassert på stativ. Er det tilsvarende gulvhøyttalere eller er det større fare for velt om en liten krabat kommer i firsprang forbi.

Det ser jo litt "risky" ut sånn på bildene feks her fra mono?

https://www.mono.no/Media/Cache/Images/2/3/WEB_Image venere_2_walnut_2 119780085.Jpeg
 

Stian.V.H

Medlem
20 Jun 2009
1.162
34
48
De stativene på det bildet så veldig lette ut,finnes mange stativer du kan fylle med for eksempel sand inni for og få vekten opp på stativene.
Høyttalerne kan skrus fast i stativet eller bruke blå Tack-It visst høyttalerne ikke har skrue hull eller man ikke ønsker lage skrue hull selv i de.
 

TorsteinAa

Medlem
18 Jun 2007
181
0
16
Hei,

Takk for svarene over.
Da har jeg litt å gå ut i fra og ser hva det blir til når jeg bytter stereobenk.
Noen høyttalere stående på den, eller ved siden av på stativer.

Ser ut til at jeg bør gå for stativ som kan fylles med sand for ekstra tyngde og stabilitet - for sikkerhetsskyld.
 

Danke

Aktiv
4 Aug 2007
12.078
118
63
Jeg har lette og tunge stativ, aldri problem.. Tror kona veltet de lette en gang.

Barnet er 6 og ganske aktiv og sprelsk, men han har skjønt at pappa er glad i høyttalerne.

Om du bruker tunge stativ så tåler de det meste.
Xtz stativene er massive, med de har jo pianolakk da.

Trestativ fåes som er solide og tunge og ikke så dyre. Må importeres. Ca 1200+-
 

Danke

Aktiv
4 Aug 2007
12.078
118
63
Pink Floyd DSOTM vil ha disse, tunge av tre UK og ikke så dyre, best å kjøpe før Brexit slår til..

Tror dette er midt i blinken for Sinus Faber med treutførelse..

Ordentlig Stativer er umulig å skaffe i Norge om du ikke bygger selv..

 
9 Jun 2019
483
59
28
Jeg skjønner du er litt skeptisk. Jeg til kan til en viss grad anbefale de produktene jeg bruker nå. B-Tech som selges hos Sterofil. De kommer i 40 cm, 60 cm, og 80 cm. Men er det litt tunge høyttallere så vil jeg ha sand fylt de. Men det kommer jo selvfølgelig på om underlaget er stødig og slikt. Men klarer du deg med 40cm fra B-Tech så kan det fungere. De veier mere enn 60 cm fra B-Tech. 80 cm fra B-Tech har jeg ikke prøvd . Men de 40 cm fra B-Tech er relative tunge. Jeg har mine Tannoy høyttallere på B-Tech stativene i 40 cm høyde. De er ikke snd fylt foreløpig. Men mine høyttallere veier kun 4.4 kg. Så lette stativ høyttallere. Så har du tunge stativ høyttallere kan B-Tech fungere utmerket uansett. Så som sagt litt minus at de ulike modellene fra B-Tech ikke veier så mye. Men hifi klubben selger ett par stativer som er tunge. De veier 7.5 kg. Også har du Nordstone sine stativer. De er også tunge. Jeg vurdere de, fordi de har en cherry tre finish som passer mine Tannoy høyttallere. Og de er billige, og de eneste i den prisklassen som har litt bedre utvalg i finish. Ellers blir det kanskje det hi fi klubben selger. Og så har du et merke som heter Soundstyle. De er ganske tunge de også. Men jeg syns utvalget i tre stativer er meget, meget labert. Nordstone sine stativer har kun en slags tre finish mener jeg. Men de er de finest jeg fant på nett her i Norge. Og Sonus Faber er jo ekte tre finish, tror jeg. Akkurat som Tannoy, Men Mono AS har stativer som matcher Sonus Faber sine stativ høyttallere. Men de koster litt. Men angående stabilt underlag. Det finnes folk på nett som bruker Sonic Design sine dempe føtter under sine høyttallere. De står bunn fast når det spilles musikk visst, men svaier som bare det rører du på de. Det har ikke jeg tort.....
 

Danke

Aktiv
4 Aug 2007
12.078
118
63
Du skal iallefall ikke bruke lette stativer til tunge høytalere...

De til klubben Argon er veldig lette og lett å velte.
Bw stativene er kanskje mer stabile.

Til så fine og tunge høytalere ville jeg kjøpt noen tyngre, jeg hadde sjekket rundt på nett i hifibutikker eller importert fra utlandet..