Fra 5.1 til 7.1 - Ps3 til Denon reciver


Wessey

Medlem
12 Sep 2005
996
0
0
39
Hei

Jeg kjører et 7.0-oppsett for tiden. Bilde/lydkilde er en ps3 som er koblet til en Denon 2808 via HDMI-kabel.

På filmer som bare er 5.1 trodde jeg at forsterkeren ville "jukse" seg til at det ble lyd i alle bakkanalene, men det skjer ikke ved bruk av HDMI, det blir bare lyd av de to på siden, ikke de to bak. Men hvis jeg sender lyden via optisk-kabel så kommer det lyd i alle kanaler.

Når jeg er i menyen på ps3 så står det i displayet "Multi ch in 7.1" på forsterkeren, men hvis jeg setter inn en film med 5.1 står det bare "Multi ch in" , og det går ikke å velge andre av de standard surround modusene.

Men hvis jeg velger noen av "dsp simulation" som f.eks widescreen, rock arena, mono movie osv" får jeg lyd i alle høyttalerene.

Er det noen innstillinger på enten ps3 eller forsterker jeg har oversett??
 

classic46

Medlem
27 Aug 2009
6.282
0
36
Wessey skrev:
Noen som vet?
Yamaha fikser det....har hatt 2 Harman Kardon før det(for 2 år siden), den fikset det ikke....
PS: har bare hatt Panasonic Blu-ray spillere...

På Yamaha så går Lord of the rings som er 6.1 som en drøm.....
og den legger til samme lyd i bakkanaler når filmen er 5.1....:)

Spør på HiFiklubben..:)
 

Wessey

Medlem
12 Sep 2005
996
0
0
39
Fikk det til til slutt etter å ha fiklet litt i innstillingene til forsterkeren.
 

cbl

Medlem
15 Apr 2010
396
0
0
Wessey skrev:
Fikk det til til slutt etter å ha fiklet litt i innstillingene til forsterkeren.
Så bra.
Men du må også stille inn "lyd ut" under lydinstillinger på ps3`n.
Der har du mange valg som dts, 44khz etc :grin:
 

Protet

Medlem
25 Okt 2007
2.834
0
0
Jeg "sleit" litt med samme problem. Det er når receiveren mottar LPCM/ferdig behandla flerspors lyd dette skjer, i alle fall var det det hos meg. Dvs når kilden(ps3, PC, bd-spiller ol) tar seg av formatteringen/utpakkingen fra DD,DTS, DTS-MA osv til (L)PCM, vil ikke Denon receiver behandle signalet(fra f eks 5.1 til 7.1) noe mer. Det står da som du sier "multi ch in".

Vil tippe en løsning er å sette PS3 til å sende bitstream, ubehandla DD, DTS, signal. Sjekk lydinnstillinger på PS3'en.
 

Wessey

Medlem
12 Sep 2005
996
0
0
39
Får komme med fremgangsmåten da...

Gjorde ikke noe med ps3, vanlig "auto"-lyd ut via HDMI.

Men på forsterker

Meny - parameter - surround parameter

SB CH out skal stå på ON og da kom det opp under "mode" <PL II x CINEMA>