Forslag til komponister med bra symfonier?


Xene

Medlem
11 Okt 2004
651
0
0
Trenger anbefalinger på spesifikke komponister som lager kraftfulle symfonier/concertos eller hva det nå heter i samme stil som f.eks. de kraftigste stykkene til soundtracket til The rock, He's a pirate (fra Pirates of the caribbean) og lignende. Liker store kraftige trommer og høy hastighet. The rap (secret garden?) er også veldig bra, men mye pga. trommen i bakgrunnen. Fant noe av klaus badelt som har laget pirates-musikken, men det var bare pirates-melodiene jeg likte.. Red army choir har også en og annen bra...
Noen komponister dere tror passer for meg?
 

Rivers

Medlem
8 Mai 2005
78
0
0
46
Da vil jeg anbefale Hans Zimmer og muligens noe av John Barry.

Nå er det jo Hans Zimmer som har musikken i The Rock som du har nevnt.
Kikk litt på Amazon så finner du mye med ham og det er ikke vanskelig å gjette hva slags musikk platene hans inneholder når du ser tittlene :)

John Barry er det kanskje best å kjøpe noen samleplater av (evt. laste ned diverse fra nettet for prøvelytting). Han har laget mye bra til James Bond filmene. Så nylig filmen Black Hole (Disney,1979) og likte godt musikken fra denne. Tenkte John Barry med en gang og det viste seg å stemme :-D

Vurder også soundtracket til The Incredibles. Veeeldig likt musikken Barry lager til James Bond...
 

Xene

Medlem
11 Okt 2004
651
0
0
takk skal du ha. skal sjekke dem ut. Men er det ingen av de gammeldagse klassiske komponistene som tchaikovski eller lignende som som har laget sånne ting? Er denne musikken kun et rent filmfenomen?
 

wizkid

Medlem
5 Feb 2005
3.914
0
0
Frank Zappa - Yellow Shark Ensemble Modern.
Ruler som pokker på mitt anlegg!
 

Zaxon

Medlem
13 Jan 2004
45
0
0
Du kommer jo med bra forslag selv da - Tchaikovsky! Hans Op.49 (1812 Overture) er jo litt heftig. Bulla, Curnow og R. Strauss har også "tatt av" under komponeringen av enkelte stykker. Ellers bør vel Carl Orff nevnes. Hans Carmina Burana gir de fleste frysninger. Det er ikke noe veldig utpreget perkusjon (trommer) der, men heftig... JA! En annen personlig favoritt er Johan de Meij. Han skrev ferdig sin første symfoni i 1988. Den inneholder titler som Gandalf, Lothlorien og Gollum;-)
 

knutinh

Medlem
24 Okt 2003
14.108
0
36
Av nyere komponister har vi f.eks Bela Bartok og Ligeti ("The shining") som begge har skrevet dramatisk musikk (om ikke alltid easy listening).

Romantikken hadde mye "svulstig" musikk som passer fint inn til film-bruk.


mvh
Knut Inge
 

EirikBækken

Medlem
31 Okt 2005
1.053
0
0
30
Må bare få opplyse om at musikken i Pirates of caribian er kun en litt omgjort versjon av musikken i The Rock.....Klaus badelt har kun gjort om litt...
Musikken i filmen Face Off er rimelig engasjerende, også laget av Hans Zimmer.

Vet ikke om jug treffer med denne, men det er verdt et forsøk: S&M albummet til Metallica er alle de beste sangene spilt inn sammen med det enormt gode San Frasisco Symphonic Orchestra, Michael Kamen er dirigent.
 

Trumpetguy

Medlem
7 Nov 2005
2.364
0
36
Jeg vil virkelig anbefale deg å sjekke ut Mahler og Shostakovic (sistnevnte staves på så mange måter...). Mahlers 5. symfoni med Oslo Filharmoniske/Mariss Janssons låter fett, kraftig, hurtig og overveldende (der det skal være slik!). S skrev vel noe sånt som 13 symfonier, alle temmelig mørke (Den Store Russiske Tristheten - mye brukt begrep) og tildels temmelig komplekse greier med masse messingblås og perkusjon. Her hører du hvor gutta i Hollywood (f.eks. John Barry) har mye av sin inspirasjon fra...i tillegg til Claude Debussy (som låter omtrent som Star Wars noen ganger).

Ellers har du jo selvsagt The Planets Suite av Gustav Holst. Her varierer det fra det uhørlig vare til voldsomme greier. Klassiker du absolutt bør ha i hylla!