Forforsterker mellom DAC og effekt??


Torjac

Medlem
30 Nov 2006
63
0
0
Jeg har all musikk i iTunes på iMac, og sender trådløst til Apple Airport Express. Derifra går det optisk til Abrahamsen V.6. DAC. Alt styres fra min iPhone, og jeg trenger verken volumkontroll eller å veksle mellom kilder.

Videre har jeg Tandberg 3026 effektforsterker og 3018 forforsterker.

I dag koblet jeg DAC´en forbi 3018 og rett i 3026. Det fungerer veldig greit rent praktisk, men jeg klarer ikke kvitte meg med en følelse av at lyden er flatere, og mer upresis. Jeg trodde at færre elementer i systemet, ville gjøre lyden "riktigere".

Er det jeg som er paranoid, eller gjør faktisk forforsterkeren en forskjell?
 

Niels Nielsen

Medlem
28 Jun 2003
24.452
0
0
Blir nok bedre om bruker forforsterkerens volumkontroll ja, å regulere volum digitalt er ikke så optimalt. Du kan da fortsatt sette volum på forforsterker på et gitt nivå og da bruke iPhone til å dempe lyden midlertidig.
Mine aktive høyttalere spiller også mye bedre med forforsterker imellom de og en kilde, så jeg har samme erfaring som deg ja.
 

Torjac

Medlem
30 Nov 2006
63
0
0
Skjønner litt mer, men ikke nok...

Jeg er ikke paranoid! Det var forskjell på lyden. Så langt jeg har funnet ut nå, dreier det hele seg om volumjusteringen i iTunes. Den forringer lyden ved lave nivåer. Nå er forforsterkeren tilbake, iTunesvolumet står på fullt, og jeg smiler igjen :)

Men...

Finnes det DAC´er som kan erstatte forforsterkeren? Jeg vurderer både Electrocompaniet PD1 og LINN Majik/Akurate? Hvilke erfaringer har dere der ute?
 

AV-Fallet

Medlem
19 Aug 2010
6.827
0
0
Når du justerer volumet i itunes så justeres det digitalt, og da reduseres også dynamikken, i mangel på bedre beskrivelse. Digital demping av volum går ut over lydkvaliteten. Jeg har et anlegg oppkoblet med cd-spiller koblet direkte på effekt, men den spilleren har analog volumkontroll, og det låter flott hele veien ned.