Fjernkontroll signal til enheter som står skjult?


Prosound

Medlem
26 Feb 2008
381
0
0
Ser det finnes forskjellige produkter for å kunne betjene forsterker dvd spillere ect som står skjult. Noen som har erfaring med slikt? gjerne butikker i norge som har.
 

Fahnsen

Medlem
27 Mar 2009
6.671
0
0
Norske butikker har rimelige, men lite fleksible + ikke utbyggbare løsninger -- eller ganske dyre, fleksible og utbyggbare løsninger.

Kvalitetsutstyr, som Xantech, Russound og Speakercraft, er dyrt i Norge -- men kan kjøpes rimelig fra USA (f.eks. via eBay).

Jeg har selv utstyr fra Xantech. Dette er enkelt, solid, og utbyggbart nesten i det uendelige -- om du har anledning til å trekke en tynn, treleder-kabel, kan du bruke det til å kontrollere utstyr i ulike rom. Noen typer kan også bruke antennekabler til å overføre signalene fra rom til rom.

I utgangspunktet trenger du en IR-mottaker, en koblingsboks, en strømforsyning og IR-emittere til hver komponent som skal styres (evt minijack-kabel om de har IR-inngang på baksiden). Dette selges både i sett og hver for seg. Et enkelt sett koster gjerne en tusenlapp i Norge; ned mot halv pris ved kjøp fra USA (inkl frakt & avgifter). Et slikt sett kan styre fra 4 apparater og oppover, avhengig av antall utganger på koblingsboksen og typen emittere (enkle, doble, lav signalstyrke, eller høy signalstyrke). Flere koblingsbokser kan knyttes sammen om det trengs.

Billigere typer, som du kan få kjøpt på Clas Ohlson og lignende, er lukkede enheter, som ikke kan kobles sammen, og som har et fast antall emittere (ofte bare 2). Har du mye utstyr som skal styres, blir dette fort dyrere enn å satse på et skikkelig system fra begynnelsen av.
 

Fahnsen

Medlem
27 Mar 2009
6.671
0
0
KIMSIZE skrev:
Logitech Harmony® 900 Universal Remote Control
Står endel om denne på forumet hvis du søker den opp.
Sikkert bra til sitt bruk, men med to alvorlige begrensninger:

Ikke utbyggbar: Mottager er låst til én fjernkontroll/håndsett, og kan bare kontrollere komponenter på ett sted.

Virker på 2,4 GHz-båndet, der den konkurrerer med, og kan forstyrre andre trådløse saker (bl.a. datanettverk).
 

Prosound

Medlem
26 Feb 2008
381
0
0
Om det koster en 1000lapp her i landet så gidder jeg ikke stress med å bestille fra usa. Men har ikke funnet noen norske nettbutikker eller vanlig butikke for den saks skyld som har det.
 

Prosound

Medlem
26 Feb 2008
381
0
0
Så jo interessant ut den logitech kontrollen men lite info der da. Står de følger med 2 ir sendere men kan den ha flere?