Er det mulig å bruke en ruter som klient til en annen ruter?


aleksander8

Medlem
19 Feb 2007
8.434
0
0
www.wuudiy.blogspot.com
Er dette mulig? har lagt ved et bilde som beskriver hva jeg mener.Altså internettintaket ligger på en utilgjengelig plass, og siden jeg leier bolig så har jeg ikke så lyst å begynne å borre i veggene her.

men jeg vil ha kablet nettverk mellom komponentene i racket mitt og serveren pga steming av 1080p bluray ripper.

Så sier dere: hvorfor ikke bare sette en usb stick i serveren og dele internett derfra?

Jo, jeg vil ha muligheten til å gå på xbox live uten at serveren står på, serveren er dessuten ikke bygget ennå og det kan hende at det blir en NAS i stedet.

Håper noen datakundie kan hjelpe meg her,:)
 

fayelund

Medlem
11 Jul 2008
203
0
0
Jeg har akkurat satt opp dette på gamlejobben selv, du må ha en router i andre enden med en del funksjonalitet. Jeg løste det med å kjøpe en Linksys wrt-160n, som jeg flasha med dd-wrt, da har du muligheten for å sette opp en wlan bridge, som kobler til den andre routeren og sender nettet ut i ethernetportene.
 

fayelund

Medlem
11 Jul 2008
203
0
0
du er ute etter bridgefunksjonen ja (heter wireless bridge i dd-wrt), jeg har slutta der, men de jeg har snakka med som bruker den sa det funka flott.

Den er da ikke testa med mye nettverkstrafikk, men siden alt av av-utstyr ligger på andre siden skal vel det gå bra. (har vært brukt til vanlig mail og annen surfing på kontor))
 

fayelund

Medlem
11 Jul 2008
203
0
0
nei, de jeg satt det opp med var av forskjellig fabrikat, men hadde problemer med at en annan router (som jeg først testet med, men valgte å ikke bruke) ikke støtte systemet.

Det viktige er at det ikke hjelper å lese linksys sin manual, sånn jeg satt det opp så la jeg inn annen programvare en linsys sin (dd-wrt), denne er mye mer avansert.
 

clasm

Medlem
16 Okt 2005
2.368
1
38
Har også gode erfaringer med WRT16N med DD-WRT installert for bruk til wlan-bro. Gikk imidlertid over til D-Link DAP-1522 som støtter 802.11n via 5 GHz for å kjøre denne broen "skjermet" fra annen wlan-trafikk. Stor ytelsesforskjell - fikk med huset jeg da bodde i og linja jeg hadde (30/30) ikke utnyttet hele nettlinja, samt at jeg også brukte denne forbindelsen til streaming mot diverse enheter i tv-benken.