Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.996
38
48
51
Jessheim
De enhetene jeg har sett så langt er vel relativt stabile. De måler som regel litt vel magenta fargetemperatur (mye blått og rødt), samt at gamma er off (som regel den grønne kanalen). Via TW9300 fikk man ikke rettet opp gamma-avviket i grønt, siden den ikke har mulighet for å justere gamma per fargekanal. Dette er pice-of-cake å korrigere i TW9400, og man oppnår helt jevn gamma, uten color banding.
Men rett ut av esken, i fargemodus Natural, er både TW9300 og TW9400 helt "greie".

Dersom man har moderat stort lerret kan man kjøre HDR i fargemodus Cinema (med DCI fargefilter), og det ser rett og slett veldig bra ut. På større lerret tar dessverre filteret for mye lys, og man bør heller bruke Natural (uten DCI fargefilter) fargekalibrert for HDR.
 
Reactions: lygren

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.996
38
48
51
Jessheim
Det er alltid forskjell på 3-chip projektorer rett ut av esken, uansett merke. Det å samle bilde fra tre bildebrikker gjennom et prisme er komplekse saker. Bildebrikkene med flytende krystaller (LCD, SXRD og D-ILA) er heller ikke 100% identiske i hver enhet. Optikken og prismene har også minimale avvik fra enhet til enhet. Alle disse faktorene gjør at projektorene kalibreres med individuelle "null-punkt" fra fabrikk, og to ellers identiske enheter måler aldri helt likt. Men setter du to TW9400 i hvert sitt rom, og du beveger deg mellom disse rommene for å identifisere forskjeller, så ser du neppe forskjell. Side om side på samme duk derimot, så vil du umiddelbart ser forskjell i fargetemperatur og lysstyrke. Dette uavhengig av om vi snakker om Epson, JVC eller Sony.
Single-chip DLP projektorer har en mye enkle oppbygging, og bruker i tillegg fargefiltre i stedet for flytende krystaller. Ulempen er elendig native kontrast. Men siden projektorene måler ekstremt likt, er det gjerne denne typen projektorer som brukes i simulatorer etc, der man mikser sammen flere projektorer til en samlet bildeflate.
 
Reactions: mbjorge and lygren

jtfure

Medlem
14 Feb 2008
15
11
3
Da har jeg satt opp prosjektoren i taket og byttet ut min Optoma HD28. For det første så var det en lek å stille den inn ved hjelp av lense shift. En ny verden. Rett ut av esken så knuser denne min gamle og noe rimeligere Optoma. Det blir spennende og se når denne en eller annen gang blir kalibrert. Angrer ikke på denne oppgraderingen.
 
Reactions: Ak

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.161
94
48
41
www.avforum.no
En veldig kjekk funksjon for de av oss med maskeringslerreter er at denne har støtte for minne også på digital "masking" for hvert linsepreset, f.eks. da 16:9 eller 2.40:1. Ofte må en finjustere litt i kantene for å få bildet perfekt inn i lerretsrammen, og tidligere var det kun en "global" masking tilgjengelig, men nå kan en altså sette og lagre denne for hver preset, samme som for siste generasjons JVC N-serie.
 

Thoros

Medlem
25 Okt 2006
468
0
16
M&R
Jeg er i markedet etter en ny projektor. har en epson TW1000 som er 11 år og full hd. Har ventet på at Epson skal komme med ekte 4K lenge, slik som Sony og JVC, lurer virkelig på når de skal ta steget opp til "ekte" 4k. Nå vet ikke jeg hvor bra denne nye fra Epson er , men jeg har ikke tenkt å bytte på mange år. Så hva skal jeg velge E-shift eller ekte 4K?
 

didrik nilsen

Medlem
13 Mai 2010
1.822
19
38
Det vil være en KJEMPE oppgradering med en Epson 9400 Thorus. Lommeboken er vel det som er viktigst.
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.996
38
48
51
Jessheim
Jeg fikk ikke eu-linken til å fungere tidligere i dag, men via lenken på den norske siden fungerte det:
Rull ned til bunnen av siden, og klikk på "fastvare"

Jeg finner ingen funksjonsendring etter å ha oppdatert til den nye firmware utgaven, og heller ingen beskrivelse fra Epson angående oppdateringen
 
Reactions: didrik nilsen