Eksterne 4k scalere!


TorTorden

Medlem
21 Jan 2012
12.105
0
36
Absolutt ikke umulig, men er vel mer sannsynlig at dette blir og finne i blueray spillere eller receivere for ikke og snakke om i tven selv, vi kommer nok til og klare i alle fall en produkt syklus eller to til på disse før 4k blir 'alle manns eie'.
 

Andreas21

Medlem
24 Okt 2006
9.368
9
38
Drammen
Som jeg skriver så kommer Lumagen med det i år og det du beskriver er ikke eksterne 4K scalere/prosessorer...;-)
 

TorTorden

Medlem
21 Jan 2012
12.105
0
36
Andreas21 skrev:
Som jeg skriver så kommer Lumagen med det i år og det du beskriver er ikke eksterne 4K scalere/prosessorer...;-)
Sant nok, tenkte vel heller på hva som blir vanligst for folk flest og se det.
Men nå er vel ikke ekstern processor markedet for folk flest heller :p
 

RBG

Medlem
29 Jan 2004
1.767
0
36
Andreas21 skrev:
Har ingen link eller pris, men har det fra sjefen selv hos Lumagen.8)
Supert, venter i spenning på mere informasjon på disse scalerene.
 

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.139
2
38
RBG skrev:
Hva kommer prisen på disse til og bli mon tro?
Har du en link på disse?
Dersom jeg skal gjøre en kvalitfisert gjetting ut fra tidligere erfaring så tror jeg vi snakker om omtrent NOK 30.000,- eller deromkring. Deretter vil det gå 1-2 år før de eventuelt kommer med en noe rimeligere modell med f.eks. færre inn- og utganger.

Dette vil uansett være ett nisjeprodukt, så uvikling/produksjonskostnader/fortjeneste må dekkes inn av relativt få kunder. Nå skal det sies at fra ett teknisk ståsted så er Lumagen prosessorer en trygg investering. De har lang historie for ypperlig kundeoppfølging og oppdaterer produktene sine jevnlig. Bare se på dagens Radiance lineup. Den har bl.a. fått forbukermarkedes beste CMS implementert lenge etter at produktet opprinnelig ble sluppet på markedet. I tillegg fikk den nylig en oppdatering som forbedret skaleringen ytterligere. Det betyr at de har hatt romslig med "plass" på chipen(e) som er benyttet. Det betyr også at de bryr seg om å ta vare på kundene sine.

Edit: Skaleringen som nå begynner å komme i Blu-ray spillere og receivere er slik jeg ser det helt meningsløs. Kjøper du en 4K TV eller projektor kan jeg mer eller mindre garantere at skjermen/projektorens innebygde skalerer er vesentlig bedre enn den som sitter i en rimelig Blu-ray spiller eller receiver. Eneste grunn til at rimelige produkter kommer med dette er at produsentene ønsker å selge produktene sin og trenger ett høyere tall for å skille seg ut. 4K switching i receiver kan dog være nyttig i noen tilfeller når kilder kommer på markedet.