Eksperthjelp til å sette opp Barco?


Per72

Medlem
12 Des 2002
424
0
0
Hei
Er det noen "eksperter" på Barco PJ som kunne tenke seg å ta en tur til Lena på Toten for å hjelpe meg litt. Har en BG 801s. Har fått til bra bilde selv,men ser at det er mer å hente spesielt på fokusen. Hvis noen har måle-apparater,til å sjekke gråskala,så er jo det fint.
Betaler selvfølgelig for hjelpen.
Send en PM hvis noen kan hjelpe.
 

Per Johnny

Medlem
30 Des 2002
6.027
0
36
Det med fokus skal være ganske enkelt, hvis man ikke må justere astigmasjonen.

Fokus er to-delt. Elektrisk pluss optisk. Elektrisk fokus er best med linsene av synes jeg. Ta opp bilde med en dialog boks i midten av bildet med oppløsning som er litt lavere enn maksimum av det den burde klare. Still elektrisk fokus slik at svarte bokstaver på lysere bakgrunn blir skarpest mulig. Etter at det er gjort still optisk fokus gjerne med samme bilde(ikke test mønster) - bruk gjerne kikkert eller få hjelp av en annen person.

Man kunne begynne med å sjekke astigmasjon. Ta opp test-mønster for så skru elektrisk fokus først helt mot klokken(husker ikke helt hvilken for hvem test men det ser man) da vil man enten se at dotene blir større eller linjene kaster skygger(du vrir i motsatt vei på disse testene). Dotene skal forbli runde når du vrir på elektrisk fokus, er de ikke det må astigmasjon justeres slik at de blir runde. På linjene skal du se en skygge på sidene og den skal være like stor på hver side. Astigmasjon justeres på 2 og 4 polers magneter og kreves litt mer innføring for du stuper i det.
 

Per72

Medlem
12 Des 2002
424
0
0
Hei

Er litt fersk,så enkelte ting kunne vært greit og fått hjelp til. kanskje jeg hadde lært litt også. Kjekt med alt man kan selv :D
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Per, hvis du får med deg noen gode tips, så prøver jeg å samle sammen til en nybegynner guide, som er mere som en kokebok i de grunnleggende ting om CRT og andre emner.
 

Per72

Medlem
12 Des 2002
424
0
0
Hei
Per Johnny:

Når du justerer elektronisk fokus uten linsene,ser du inn i røret da,eller på lerretet? Er det vanskelig å ta av linsene,har aldri kikket på det.
Hvilken oppløsning tror du er best å justere inn på?
Astigmasjon tør jeg ikke å begynne med :roll:
Tenkte jeg skulle kikke litt på det til helgen,så alle tips mottas med takk :wink:

BWA: ,ja en "kokebok" hadde vært kjekt å ha,er nok mange "ferskinger" som kunne hatt nytte av det. Skal overbringe alle gode tips jeg får/finner ut.
 

Jano

Medlem
12 Des 2002
1.154
0
0
Ring Halvar Saus,han tar nok turen til en overkommelig penge.
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Per72 skrev:
Det ble stille :roll:
Tja, hvis du ventet på noe fra meg, så er jeg ikke så rask på labben. Kan jo ikke så mye selv, men hovedgrunnen er nok at jeg har noe begrenset med tid i svi av om dagen...