Effektforsterker kombinert med subwooferforsterker!


Little

Medlem
7 Mai 2003
399
0
0
Er det mulig å kombinere en effektforsterker og en subwooferforsterker med delefilter, volum og fasevender? hvordan skal dette i såfall koples???

Takker for svar!

Mvh Kjell Ronny
 

Little

Medlem
7 Mai 2003
399
0
0
Som dere sikkert har fått med dere, har jeg en Subwooferforsterker, Zachry DSW-400 på 400W med delefilter, fasevender og volum.

Jeg synes ikke det er nok "trøkk" i subwooferen og ønsker litt mer effekt!

Det jeg lurer på er om jeg kan kombinere denne subforsterkeren med eventuelt en effektforsterker og likevel dra nytte DSW-400`ens finesser og forsterkning av signalet?? Å da få en effekthevning ved kombinasjon av DSW-400 og effektforsterker.

Hvordan skal dette i såfall koples?

Noen kombinasjoner er vel mulig å få til? :)

Takker for svar

Mvh Kjell Ronny
 

SnOopy

Medlem
12 Des 2002
1.813
0
0
www.kallevag.com
Slik jeg forstår det ønsker du å koble en ekstern Effektforsterker til forforsterkeren på din sub. Da må du ha post signal etter forforsterkeren. Det er svært få/muligens ingen som har denne muligheten.

Det er nok mulig å få det til selv om du kan litt elektronik. Signalet er der, men du må finne ut hvor det gå å montere RCA kontakter der.
 

Haagen

Medlem
14 Des 2002
287
0
0
www.lekestua.com
Ønsker du å bruke _både_ forsterkeren som er i sub'en og en egen ekstern effekt-forsterker samtidig, så er det nok ikke mulig. Om det er mulig å bypasse den interne effektforsterken i sub'en og bruke en ekstern istedet skal jeg ikke si, men jeg tror ikke jeg ville anbefale det.


Hågen
 

TorAtle

Medlem
5 Mar 2003
2.849
0
0
Jeg skjønner ikke problemet. Du har en subwoofer med 400W forsterker og ønsker mer "trøkk"?

Er nivået for lite i forhold til hovedhøyttalerne? Så skru på volumknotten!

Kjører du med full effekt til sub'n (klippegrensen til forsterkeren) og fortsatt ønsker mer volum? Hvilket tungdrevet element er det i så fall du benytter? Og klarer den i det hele tatt å håndtere mer enn 400W kontinuerlig???

:? :?
 

Little

Medlem
7 Mai 2003
399
0
0
Ok, da kan jeg slå fra meg å kombinere subforsterker og effektforsterker.

Men da har jeg et annet spørsmål. Hvis jeg bruker bare effektforsterker, hva annet må jeg kjøpe som kan brukes som delefilter, volumkontroll og eventuelt fasevender? Det vil jeg helst ha!

Den er på 420W RMS i 4 OHM og jeg bruker et Rockford Fosgate RFP3415" element på 4 OHM. Har bassreflekskonstruksjon og kasse på 60-70 liter. Å jeg er ikke helt fornøgd med lyden enda nei er ikke så mye guff!
 

TorAtle

Medlem
5 Mar 2003
2.849
0
0
Du er jo ikke så veldig hjelpsom heller, da. Guff. Guff guff. Guff guff guff.

Det elementet ditt tåler ikke mer effekt. 420W RMS er faktisk veldig mye. Hvis du skal sprenge rommet ditt så trenger du flere elementer.
 

Little

Medlem
7 Mai 2003
399
0
0
From: Olav Høiaas - Bilradiospesialisten AS
Selv bruker jeg den samme bassen og gir den ca 500W RMS.

Tror ikke jeg klarer å ødelegge den med det første! Å med guff mener jeg trykk... er skuffet over selve trykket. Det er litt dårlig, gir meg ikke før jeg får til å se uklart i skjelvingene :)

Ellers takk for svar

Mvh Kjell Ronny
 

Zulu

Medlem
2 Jan 2003
2.681
0
0
Du kan jo prøve å lage ei ny basskasse med endret volum og annen avstemning av bassrefleks-røret. Hør med Eltek om de evt kan regne ut nytt kassevolum for deg. De vet sikkert hva som passer best i et rom.


Den basskassa du har nå, har du brukt den i bil?