Effekt eller integrert m/prosessor inngang?


30 Okt 2006
3.146
0
0
Hadde egentlig tenkt å kaste meg på emotiva bølgen.
Men har i år tilnærmet sluttet med spilling/film og har begynt mye mer med musikk.
Vil ikke gå bort fra hjemmekino, så lurer på om jeg skal gå for effekt til min denon 3808 eller om jeg bør gå for en integrert forsterker med prosessor inngang?

Høytalerene er b&w 703 så om noen kjenner til integrete m/prosessorinngang som passer godt til disse er jeg særs takknemmlig for innspill....:-D

Dersom det bli effekttrinn blir det trolig emotiva/lyngdorf/rotel eller parasound om ikke andre geniale forslag kommer på banen:confused:

Som mitt "navn" tilsier så er det på litt begrenset budsjett. ca. 5-10k(gjerne bruktkjøp) Har ingen hastverk, så kan være på utkikk etter godsaker på brukten på sikt også, men vet ikke hva jeg skal kikke etter!!! :)
 

amunds

Medlem
29 Okt 2007
5.491
0
0
det er jo ingen tvil om at du vil få en mye bedre forforsterker med en integrert/forforsterker.. hvis du samtidig finner en med en god DAC i tillegg, så knuser du jo 3808 på alle måter! :)

i den prisklassen du leter i så har jeg ikke særlig oversikt over alternativer med DAC (XTZ kanskje ??), men du trenger jo ikke nødvendigvis prossessorinngang..

kjøper du f.eks Lyngdorf SDAI2175 - så er det jo bare å koble pre-out på denon'en gjennom hvilken som helst linje-inngang, og kalibrere hjemmekinoen på f.eks 80 eller 90 (husker hvilken "høyde" signalet går rett gjennom uten forsterkning/demping)..

da trenger du bare huske å sette Lyngdorfen på dette nivået, så kan du skru opp og ned med Denonen som vanlig...

ellers kunne muligens Cambridge 840A være et alternativ ? den har fixed-gain mulighet (samme prinsipp som med Lyngdorf, bare at du ikke kan skru opp/ned volumet på den kanalen du har låst gain'en på).

men Lyngdorf og B&W er jo en slager!
spar opp til TDA2200, så får du en DAC på kjøpet! ;-)
 

freddyper

Medlem
23 Feb 2003
436
0
0
Kanskje Arcam kan være et godt alternativ, kanskje noen vet hvordan det spiller med B&W.
Jeg bruker selv Arcam A90 i sammen med Audiovector det er en kjæmpe match. den har også prosessor inngang slik at jeg bruker den som effektforsterker når jeg ser på film.
 
30 Okt 2006
3.146
0
0
Hehe...og tilfeldigvis har du denne for salg?
Men hadde vært spennende å prøve sammen med mine ht.
Britisk+Britisk kan vel ikke slå feil! :mrgreen:
 

freddyper

Medlem
23 Feb 2003
436
0
0
Ser at du bor i Bergen, om du er interrisert så kan du få prøve Arcamen i neste uke når jeg har fått min nye forsterker og Dac.
Evt komme en tur til meg så kan du få prøvelytte.
 
30 Okt 2006
3.146
0
0
Kommer gjerne på en demo:)
Kan gjerne få besøk av arcam også, kjenner ikke så veldig godt til audiovector annet enn fra noen demoer hos soundgarden. Er de tungdrevne? Potensialet i 703 er det dessverre ikke så lett å få utnyttet uten er god dose watt, så vet ikke om arcam har nok i bakhånd? Men mye bedre enn reciveren er det ganske sikkert....
 

freddyper

Medlem
23 Feb 2003
436
0
0
Audiovectorene er forholdsvis lettdrevne, tror de har en følsomhet på 90/91 db og 6 ohm, disse krever også bra med strøm for å få maks ut av høytalerne.
Arcamen har en trafo på 800VA, så den leverer bra med strøm.