Drømmeanlegg vs romstørrelse...


Olimaen

Medlem
21 Nov 2010
245
0
0
Heihå!

Som sikkert mange andre her inne, så drømmer jeg stadig om å oppnå mitt eget lydnirvana. Dette innebærer jo selvsagt at man har det riktige oppsettet.

Jeg vet at jeg kommer til å oppgradere høyttalerne mine ytterligere, men det blir nok først etter at jeg blir ferdig med studiene og kjøper egen leilighet om et par år. Mest sannsynlig så vil min fremtidige stue bli ganske liten, og jeg er da litt i tvil hvordan dette kommer til å bli med nye høyttalere. Idag kjører jeg SA Mantra 60 på min Hegel H300 forsterker. Jeg er veldig fornøyd med oppsettet, til tross for at det er på hengende håret at stua er for liten.

Mine drømmehøyttalere for øyeblikket, som jeg svært gjerne ville prøvd på Hegelen, er Audiovector Si3 Avantgarde Arreté. Vil disse høyttalerne være fullstendig skivebom med tanke på liten stue? Litt kjedelig å drømme om noe som til slutt viser seg å ikke være mulig.

Hvilke krav stiller de forskjellige høyttalerklassene til rommets størrelse? Er det bare å droppe mine drømmer om en knakende god gulvstående, og heller legge pengene i en knakende god stativhøyttaler istedenfor? Hegelen min kommer jeg til opplysning å beholde, da dette er en knallforsterker med masse potensiale... :)

Noen som har vært borti dette dilemmaet selv og kan dele sine erfaringer?

Takker for alle svar! :)

EDIT: Utifra annonser på FINN, så kan vi vel estimere den fremtidige stua til 20 - 30 kvadratmeter +/-
 

buggs

Medlem
10 Jan 2013
1.262
0
0
vei ikke hvor lite rom det snakk om, men jeg fikk mine audiov m3 til å fungere bra i rom str på 18kvm. noe mindre enn det ville jeg nok satsa på bokhøytallere.
 

Ulf-B

Medlem
4 Mar 2008
5.069
0
0
Hvis det er snakk om en "normal" stue på 20-30 kvm, vil det, etter min vurdering, være helt uproblematisk med et par Audiovector Si3. L-form, skråtak, steingulv og harde flater ellers etc. kan gjøre det hele mer usikkert - men det gjelder uansett romstørrelse.

Datteren min og mannen hennes bruker forresten en Hegel H200 i samspill med et par Audiovector M3 Signature - mine gamle - og det låter bra, også for en litt over middels kresen lytter som meg. Og da kan jeg tilføye de samme høyttalerne i en kort periode ble brukt i en TV-stue på en 15-16 kvm - og det gikk helt fint.

Jeg har også gode erfaringer med stativhøyttaldere + sub - jfr. signaturen min. Absolutt en mulighet også i litt større stuer. Men man mister en del av den uanstrengte klangen når man drar på litt - der har små høyttalere en helt naturlig begrensning.