Dolbytor's hjemmekino. En gammel drøm har gått i oppfyllelse!!!


Anfield

Medlem
18 Sep 2004
26.536
0
0
48
Gratulerer så masse, gleder meg til å høre erfaringene dine når du får alt opp...:razz:
 

Dolbytor

Medlem
21 Aug 2003
6.561
0
0
Takk for det. Ja det blir spennende. Jeg må først få kjøpt meg mer HT kabel så får vi se når jeg får tid til å koble opp alt. Forsterkeren blir sikkert koblet opp med en gang jeg kommer hjem, men jeg vet ikke når jeg får tid til resten. Alt står på hodet nå på jobben så det blir sene kvelder. Det er mange hytter som skal installeres på Hovden nå om dagen gitt :).

Vedr. ny senter så lurer jeg på om jeg skal montere den gamle over lerretet slik at jeg får en over og en under. Jeg ser at det er noen som har prøvd dette her på forumet. Jeg vet ikke hvordan dette blir i og med at man ikke får justert lyden på disse seperat, men det får kanskje prøves ;-).
 

Dolbytor

Medlem
21 Aug 2003
6.561
0
0
Hentet Z9'en i går. Rakk bare å koble den opp og ta en times lytterunde. Fjernet en haug med signalkabler mellom denne og dvd spilleren og erstattet disse med en i-link kabel. Jeg rakk bare å spille noen cd-spor i stereo. Det er en god del innstillinger å sette seg inn i med en slik reciever så det vil nok ta litt tid før det er oppe å går som det skal.

Førsteinntrykket er bra, men jeg savner veldig en detalj fra AX1. Det er muligheten til å kunne justere nivået på de forskjellige kanalene rett fra fjernkontroll og slippe å gå inn i menyen. Er det noen som vet om denne muligheten finnes på Z9? Jeg fant ikke noe i farten i går. Det er sub kanelen jeg gjerne ville ha justert. Mulig denne funksjonen er tatt bort pga. YPAO, men muligheten for å kjapt kunne justere bassen noen db opp eller ned syns jeg er nokså viktig.

RSW-12 blir levert til en kompis på onsdag. Han skal bare teste den først, men blir han fornøyd så blir den nok solgt.
 

Dolbytor

Medlem
21 Aug 2003
6.561
0
0
Har stått rimelig stille her pga. utrolig mye jobbing, men noen endringer har det blitt. RSW-12 ble solgt så nå står min gode gamle Klipsch KSW-300 i stuen. Z9 ble også solgt pga. manglende justering på sub-nivå fra fjernkontroll.

Jeg har fått 2 nye bokser i hus, men de står fremdeles i boden å venter :neutral: . Det er en Velodyne SMS-1 og en Pioneer VSX-AX4AVi-S. Jeg må endre litt på rack'et samt legge opp nye kabler til et ekstra sett med bakhøyttalere som jeg kjøpte da Z9 ble anskaffet.

RC-7 er heller ikke oppkoblet da den var ødelagt i postgangen. Skruene til elementene var røsket ut av kassen pga. hardhendt behandling :-x. Er det noen som har noen tips til å fikse dette? Jeg kan kanskje få til å sette i maskinskruer med mutter på baksiden, men har ikke pipenøkkel jeg kommer til med :???:.
 

kid

Medlem
23 Jan 2006
7.158
0
0
30
Rått :mrgreen: Hvordan gikk det med integreringen? Har du en frekvenskurve forresten, hadde vært moro å sett? Kan tenke meg du har bass nå ja :rolleyes: Gratulerer!
 

Pug-Nose

Medlem
11 Aug 2005
2.836
0
0
35
Satan... 2*15" og 4*12".. Og det er jo ikke akkurat snakk om FLH-kvalitet heller:)
Må jo bli seriøst redd av å sitte i det rommet der når du drar godfilmen...
 

kid

Medlem
23 Jan 2006
7.158
0
0
30
Redd? Meningen er jo å smile fra øre til øre :mrgreen: Hehe, skjønte poenget!
 

Dolbytor

Medlem
21 Aug 2003
6.561
0
0
Klipschene er desverre ikke tilkoblet selv om jeg tviler på at jeg hadde hørt noe særlig til dem i dette selskapet;-)

Dessverre så har jeg alt solgt Plus/2. Den hadde jeg forhåndssolgt før jeg hentet Ultraen. Jeg angrer som bare pokker på det nå. Jeg skulle aldri vært så dum å prøvd ut dette:roll:

Jeg vet ikke hvordan kurven ser ut. Jeg har ikke hatt tid til noe annet enn å hatt det utrolig gøy!! Måtte bare ha en pause nå. Kjenner det både i ører og armer etter å ha slept disse monstrene rundt i rommet på egen hånd;-)
 

kid

Medlem
23 Jan 2006
7.158
0
0
30
Misunnelig, må ha vært utrolig morsomt. Er selv veldig ivrig på å få integrert to gode sub'er, men vet ikke helt om jeg vil klare det i dette rommet :-D
 

Pug-Nose

Medlem
11 Aug 2005
2.836
0
0
35
Dolbytor skrev:
Dessverre så har jeg alt solgt Plus/2. Den hadde jeg forhåndssolgt før jeg hentet Ultraen. Jeg angrer som bare pokker på det nå. Jeg skulle aldri vært så dum å prøvd ut dette:roll:
Hehe, du får kjøpe deg en ultra til da vettø :twisted: :roll:
 

Dolbytor

Medlem
21 Aug 2003
6.561
0
0
Hvis jeg hadde fått tak i en til så hadde jeg nok kjøpt den. Tenk 2 stk. Ultra/2 tunet til 16Hz ;)

Mulig at det blir en Plus/2 (12.3) da forskjellen mellom denne og Ultraen sikkert blir minimal. Jeg fikk i alle fall (dessverre) en "må ha" da jeg testet ut begge to samtidig. Får håpe at det snart går over:roll:
 

Dolbytor

Medlem
21 Aug 2003
6.561
0
0
Jeg har nå pakket ned Plus/2 og min gamle Yamaha forsterker. Solgte begge to til en kompis som skal få dem i morgen.

I dag har jeg endelig fått tid til å teste ut SMS-1. Jeg koblet den opp i går kveld og har stort sett brukt hele dagen på justeringer.

Jeg har tatt noen screenshots av noen kurver.

Dette er den første kurven uten noen form for justering. Som dere ser har jeg en kraftig topp på 40-50Hz, mens jeg har en dipp i området 80-90Hz
 

Vedlegg

Dolbytor

Medlem
21 Aug 2003
6.561
0
0
Etter å ha justert og lest store deler av dagen har fått til denne. Jeg har fremdeles en dipp på 80-90Hz, men resten av kurven ser ikke så aller verst ut
 

Vedlegg