Dolby digital dekoder med HDMI inn og S/PDIF ut?


cookiemonster

Medlem
4 Sep 2012
318
0
0
Heisann,

Kjører en aktiv løsning med digitale kilder, digital DSP som delefilter og DAC-ene til sist rett før effektforsterkerne.

Lurte på om jeg skulle prøve å gjøre systemet film-vennlig etterhvert, og da hadde det vært fint å kunne skilt ut alle kanalene i et surround-signal, sendt venstre/høyre videre til det digitale delefilteret og gjøre det jeg vil med de andre kanalene (i første omgang prøve å sette på en sub).

Jeg har forstått det slik at pga DRM, så finnes det ikke surround-mottakere som gir S/PDIF signaler ut per kanal, kun signaler allerede konvertert til analog. Akkurat nå er det en showstopper, da jeg ikke har tenkt å ta et digitalt signal, gjøre det analogt, så konvertere det til digitalt igjen før delefilteret. Selv om jeg kanskje ikke merker noe til det i praksis, er det ikke nerdete nok. :)

Så jeg lurte på om noen hadde tilfeldigvis hadde funnet en bitteliten boks som
1) har htmi passthrough
2) splitter signalene i Dolby Digital (eller andre surround-formater?)
3) som enten gir S/PDIF ut per kanal eller kan moddes ved å f.eks. ta tak i I2S-signalene. Kunne da ha enten forsterket I2S-signalene og sendt dem til rett boks, eller konvertert til S/PDIF.

Antar at jeg ikke er den første som lurer på dette... :)
 

hygen

Medlem
20 Mai 2005
9.990
0
0
Skriver bare noen ord så kanskje du kommer lengere

Det er laget mange utgaver gjennom årene
(har jo også vært mål for de som skal piratkopiere SACD og high res surround/stereo)

Den vanligste måten er å sette inn et multichannel digital output board

feks
Med en Oppo BDP 93 + Audiopraise :: Specialist in digital electronics and signal processing

instalasjon og info
Audiopraise :: Specialist in digital electronics and signal processing

man fjerner det analoge lydkortet i bd spiller å monterer vanity 93


med vanity 93 satt inn(tenker du oppo så husk at ny spiller heter 103)

GoogleEt firma i Sveits var de første som kom med kort...... da til SACD spillere
(derfor har også pirat fildelingen kunne tilby mye SACD kopi)
Google

Skal man ta lyd et steg lengere enn oss prosessor/reciver brukere må ha en slik løsning der hver kanal kommer sepparert digitalt ut...skal man tenke ekstremt bra så er det nærmeste man kommer det perfekte

Surroundcodec må decodes før det splittes til sepparate kanaler
Har ingen tro på at du finner andre løsninger enn digital output board du setter inn selv eller kjøper ferdig modifisert spiller
Hvor mange utgaver det er av slike multichannel digital output board ?
En ting jeg tror er at de er modell tilpasset
 

cookiemonster

Medlem
4 Sep 2012
318
0
0
Heisann! Det var interessant! Det finnes altså en løsning for plater.

Jeg har foreløpig ingen blueray spiller e.l., og tenker på å prøve å holde meg til streaming. Om det gjør at blueray blir umulig er ikke så farlig, synes DVD er kjempemessig jeg. :) Som du skjønner er det lyd som er fokus.

Etter en del googling kom jeg over en mer generell løsning. Kanskje det går an å finne ut hvordan det henger sammen. Fra linken her: HDMI - SPDIF convertor - Page 5 - diyAudio

I linken over refereres det til en boks fra Gefen (Gefen, LLC - Digital Audio Decoder for HDMI), som kan dekode Dolby Digital fra HDMI. Denne har visstnok eksponerte I2S tilkoblinger før DAC-ene, slik at det skal la seg gjøre å konvertere I2S til SPDIF, sette på et par isolerende transformatorer osv. Ulempen er at den koster 599 USD. Men muligens er chippene tilgjengelig fra ebay eller noe. Får se hva karen på diyaudio.com finner ut.