DIY TV-Benk med skjulte høyttalere og dører med høyttalerstoff


oynes

Medlem
5 Mar 2008
120
0
0
Har lenge tenkt på å bygge min egen TV-benk men har aldri blitt enig med meg selv hvordan jeg skulle gjøre det. Planen har hele tiden vært at høyttalere skulle være skjult og subwoofer inne i benk. Men, når jeg slo bort tanken med subwoofer inne i benken åpnet en helt annen verden seg. Har lenge sett på Unnu møbler men synes prisen er helt latterlig. Har nå endelig bygd en, basert på Ikea benk, men har modifisert spesielt dørene. Sist men ikke minst, prisen på hele prosjektet ble på "hele" 1644,- kroner :D

Handleliste:
Antall
Materiale
Butikk
Pris
Total
1BESTÅ TV-Benk, hvitIkea695695
3HANVIKEN Dør/-Skuffefront, hvitIkea150450
3BESTÅ Hengsel, myktlukkende/trykk åpneIkea100300
1HøyttalerstoffBiltema7070
1RK-kabel 10m H07V-K 1G 6mmJula129129
SUM
1644


 • Bygde først stammen, den er 180 cm bred, 38 cm høy og 40 cm dyp. Har plassert en 7-stikk strøm i øverste hylle til venstre for å skjule kabler. Høyttalere er plassert på de øverste hyllene.
  IMG_001.JPG

  Fruen i huset var rask med å "pynte" med bl.a. nye lamper.
  IMG_002.JPG
 • Så måtte jeg modifisere dørene. De har en "løs" plate inne i rammen.
  hanviken_dor.JPG

  Banket ut kortveggen med kloss og hammer (vær forsiktig), tok ut platen og satte tilbake kortveggen.
  IMG_003.JPG

  Brukte så platen som mal for å klippe høyttalerstoffet til riktig størrelse. Brukte så en flat skrutrekker for å skyve inn stoffet i sporet etter platen, etterfulgt av ledningen som jeg dyttet forsiktig inn med fingrene.
  IMG_004.JPG

  Når ledningen er festet og alt så bra ut brukte jeg skrutrekkeren til å dytte ledning helt inn i sporet. Da ble stoffet perfekt stramt.
  IMG_005.JPG
 • Da var det på tide å montere dørene, endte med "standardhengsler". Kjøpte først hengsler for horisontale dører men så at det ble for mye måling, borring etc. da de ikke var designet for denne benken. Måtte montere høyre og venstre dør "motsatt" vei da høyttaler kom i veien for festet. Nå skal ikke de dørene stå oppe heller så det har strengt tatt ingen betydning.
  IMG_006.JPGIMG_007.JPG

  Legg merke til at høyttalerstoffet er "inne" i sporet og man ser ikke noe stoff tyte ut noe sted. Både foran og bak. Ble veldig fornøyd med resultatet.
  IMG_008.JPGIMG_009.JPG
 • Og sluttresultat ble slik. Subwoofer står nå under et lite bord lenger inne i stuen som man ikke ser, men hører!
  IMG_010.JPG

-Asle-
 
Sist redigert:

mstrandbo

Medlem
22 Jul 2014
29
0
0
Veldig bra :) Godt stykke arbeid her, og lurt med strømmen også.

Jeg vurderte å gjøre tilsvarende, bruke Bestå-stamme og slikt - men ville ikke hatt plass til senterhøyttaleren i midten. Så er igang med et hjemmesnekra opplegg fra bånn av.