DIY trekabinett til HTPC'en.


tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.484
0
0
Nå har jeg operert inn IR-mottageren i frontplata på kassa. JEg fjernet en liten flekk av lakken på baksiden av ene glassplata og lagde et hull i treplata bak som jeg stakk hele IR-dritten inni og festa med silikon. :D Kjapt, trygt og billig! Vel, to av tre er ikke så verst...

Jeg tok et bilde... det er litt rotete inni der og bildet ble veldig dårlig. Ikke så lett når man skrever over kassa mens man holder en lampe i ene hånda og kamera i den andre.Fjernkontrollen fungerer fint, jeg trenger ikke tastatur for å se film, jeg kan slå av PC'en også med den, og åpne og lukke DVD-skuffen som jeg vil i TheaterTek. Da fikk jeg endelig bruk for fjernkontrolen likevel. :D


Tor Arne
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.484
0
0
Den syns så vidt... skal prøve å ta et bilde.


Joda, den syns litt, kanskje den blir helt borte hvis jeg tetter igjen baksiden med svart silikon eller noe. Ække så nøye uansett. :)Jeg må vaske fronten, ser ut som om FBI har vært der og lett etter fingeravtrykk.


Tor Arne
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.484
0
0
Nå har jeg montert inn RF-mottageren til det trådløse tastaturet og musa mi slik at jeg ar noe å skrive på i tilfelle jeg får behov for det. Den er så godt som ferdig nå, og jeg tror jeg bare bytter ut hardisken og lar den være som den er siden den funker så bra, så kan jeg heller kjøpe nye ting til den andre kassa jeg bygger. Jeg rydda inni og stripsa sammen ledninger og greier så det ser pent ut.

Jeg har tatt noen bilder av den ferdige kassa.

Fremsiden og fjernkontrollen:


Baksiden:Tor Arne
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.484
0
0
Jeg prøvde et Logitech Cordless Desktop Optical i dag. Det fungerte fint og hadde nok rekkevidde i massevis.


Tor Arne
 

Jamez

Medlem
28 Apr 2003
1.416
0
0
display?

Sinnsykt stilig! Meget bra resultat.
Virkelig inspirerende...
*føle mekkelysten i fingra*

Har du vurdert å ha display på fronten? Evt å modifisere knappen med en diode i som lyser?

Just an idea...

Gleder meg til å se et oversiktsbilde, hvordan det hele ser ut sammen lissom.

Jamez
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.484
0
0
Jeg kunne sikkert montert et display bak glasset, men vet ikke helt hvordan jeg skulle fått det til å fungere. Det hadde sikkert vært stilig med en lysdiode som ga en lysende ring eller noe rundt knappen. Da jeg helst ville ha en usynlig kasse uten sjenerende lys når jeg så film (er lei av den skarpe, blå lysdioden for progressive scan på Denon DVD-spilleren min), valgte jeg å ikke ha noen lys foran.

Vil du se et bilde av innsiden? Jeg har oppdatert VRML-fila med det nye designet på kassa, den nye fila ligger på http://home.tiscali.no/purplecow/htpc/htpc.wrl
 

Jamez

Medlem
28 Apr 2003
1.416
0
0
tenkte mere på et bilde med HTPCn på plass i hylla der...
og se oversikt med alt stereoutstyr og sånt på plass...

Sant det du sier med blending. Blir litt sånn både og sånn ja.
Men, noe tegne på at "den lever" er alltids kult. å legge en vanlig diskret diode bak glassplaten du har skulle vært enkelt. Den trenger ikke bli spesielt sterk heller...

Jeg har en haug med (nokså sterke) dioder. Hvis du er interessert så kunne jeg sikkert avse en. (rød, blå, hvit, ultrafiolett har jeg.)

Jamez.
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.975
75
48
41
www.avforum.no
Tahustvedt, alle bildene har forsvunnet... Har du linket til egen server? Det kan være like greit å laste de opp direkte hit, da blir de liggende selv om du sletter de hos deg selv...
 

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.556
1
38
Tahustvedt: JA, bildene er borte. Vær så snill og fortelle hvor disse finnes nå? Skulle veldig gjerne sett prosjektet. Kanskje du kunne mailet dem til meg.
 

Hazzard

Medlem
8 Jan 2003
588
0
0
Ehm, det er "listen to them, the children of the night.. What SWEET music they make" det skal være.
 

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.556
1
38
Nei, jeg er ikke så sikker på det. Jeg vet ikke hva som blir sagt i de forskjellige film versjonene som finnes, men jeg er ganske sikker på at SWEET ikke er med i den engelske oversettelsen av boka (som jeg har). Uheldigvis kan jeg ikke sjekke dette før om ca. 2 uker (har ikke boka her). Noen andre som har mulighet? Please...

Menmen, fra spøk til alvor. Noen andre som har bildene liggende?
 

Hazzard

Medlem
8 Jan 2003
588
0
0
Sorry :roll: Trodde du refererte til filmversjonen av Francis Ford Coppola...

Hmm.. Nei, vet ikke hvor bildene er..
 

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.556
1
38
Tilgitt. Det er jo litt interessant at de kanskje ikke sier det samme som står i boka... Det er jo tross alt en legendarisk scene. Vel, dette blir nok litt for off-topic. Tilgi meg! :roll:
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.484
0
0
Bildene er tilbake. Det er begrenset med plass. Det beste hadde vært om bildene var hostet på AVforum.

Jeg har forresten vært uten internet en stund, er tilbake nå med 1Mbps DSL. :)


EDIT
BTW! HTPC'en fungerer fortsatt 100% :) Jeg har brukt den i over 150 timer siden den ble ferdig.
 

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.556
1
38
Det er et flott stykke arbeid. Jeg bruker faktisk samme hylle som deg som stereo benk. Jeg tenkte faktisk på en ganske lignende HTPC løsning!

Hvordan er kabinettet å jobbe i? Hvordan er det med plass i boksen din til for eksempel enda en HD eller en CD-brenner eller noe?
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.484
0
0
Det er lite plass da skjermkortet gjør plassfordelingen veldig upraktisk når jeg ville ha DVD-spilleren i midten. Men hvis DVD-spilleren og CD-brenneren var plassert lenger mot høyre så hadde det nok gått. Strømforsyningen må da plasseres anderledes som du ser i bildet under.

Jeg hadde tenkt å montere en sånn Zalman heatpipe-kjøler på Radeon 9500 kortet men har ikke kommet så langt enda. Jeg monterte en Zalman heatpipe på et Radeon 9700 PRO som jeg bruker i den andre PC'en min (den jeg skrive på nå) og det funker veldig bra. Jeg skulle bytte ut harddisken også da den ikke er spesielt stille men det har jeg heller ikke fått gjort. Det funker så bra at jeg ikke har lyst til å ominstallere og støte på problemer. HTPC'en er ganske stille fra før, bråker omtrent like mye som HT1000 min, men det er veldig lavfrekvent lyd.

En endring jeg har gjort er at jeg har fjernet den rosa vifta og montert en Papst i stedet. Den rosa vifta genererte elektronisk støy (har en blå i samme serie som også gjør dette) som hørtes i høyttalerne mine.
 

Vedlegg