DIY trekabinett til HTPC'en.


tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Jeg holder på å lage et trekabinett til HTPC'en min. Det skal fylle en av hyllene i dette møbelet:


Hvert rom i hylla er 41x25cm og 38cm dypt.

Her er konseptet:Det er en VRML-modell av kassa her som du kan se i sanntid 3D:
http://home.c2i.net/ahustvedt/htpc/htps.wrl

Du trenger en VRML-plugin eller browser for å kunne se den. Plugin får du her:
http://www.parallelgraphics.com/products/

I ettertid har jeg gjort noen forandringer. Blandt annet har jeg flyttet DVD-spilleren høyere opp, og gjort nye beregninger for 18mm plater.

Fronten det eneste som vil bli synlig, og jeg går for en veldig ren "look". Det vil kun være to svarte glassplater, og en plastblåst aluminiumsplate med power-knapp og DVD-skuff. Skuffen må åpnes i Theatertek eller noe. :) Til ekspansjonskortene skal jeg bruke en brakett fra en gammel kasse jeg har liggende.

Som skjerming håper jeg å få tak i kobberfilm med lim av den typen som brukes av instrumentmakere. Har ikke peiling på hva de bruker den til, men en kompis sa at de har nok sånn film. :D Hadde tenkt å bruke aluminiumsfolie men kobber vil være mye bedre. Det er ikke sikkert at skjerming er nødvendig i det hele tatt, det eneste problemet kan være at det blir radiostøy som påvirker anlegget mitt da de står ganske nært hverandre, men det finnes jo pleksiglasskasser som ikke har noen skjerming så...

I kveld skar jeg ut all delene til selve kassa. Jeg hadde kjøpt en 40x210cm hobbyplate og det var heldigvis akkurat nok. :)Har lyst til å bare skru det sammen nå med en gang. ;) Tror jeg skal gjøre det hehe... Håper det er strøm på drillen min...


Tor Arne
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Hehe...Konge! Tror jeg må lakke glassplatene i morra og lage aluminiumfronten. Den passer perfekt i hylla mi.


Tor Arne
 

Ak

Administrator
11 Des 2002
36.016
4
38
39
ser bra ut....! Ingen bombe at du mekker selv nei, Tor Arne..!;)

Mvh

AK
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Tenkte at jeg skulle dempe støyen fra PSU litt ekstra samtidig som jeg får sugd luft fra området rundt DVD-ROM og HDD og gir CPU-viftene mer plass. Håper det fungerer i praksis. :)


Tor Arne
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Nytt i dag. Har laget glassplatene og lakket de. De ligger med glassiden ned på bildet da lakken ikke har tørket enda. Aluminiumsplaten er plastblåst.
Tor Arne
 

Hazzard

Medlem
8 Jan 2003
531
0
0
HEY! :D Ser veldig bra ut det der! Spennende å se hvordan det hele fungerer når du er ferdig!

Hva slags fjernkontrol system er det du skal bruke?
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Trådløst tastatur/mus. Har kjøpt et trådløst Chieftec tastatur og mus men rekkevidden på den musa er bare en meter. :? Derfor kommer jeg sikkert til å kjøpe et Logitech-sett senere.

Jeg har ikke kjøpt innmaten til den enda, derfor frister det voldsomt å bare flytte over denne PCen til den kassa sånn midlertidig. :)


EDIT:


Lakken er tørr. Jeg bare måtte prøve den i hylla. :)


Tor Arne
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Den blåser ut. Luften kommer inn to 100mm hull under hovedkortet.

Tror jeg må bestille meg en strømforsyning snart. Noen som vet om en 300W+ modell som er stillegående? De har noen dritbillige Q-tec strømforsyninger på databutikken her som er "speccet" til 27dB men det går jo ikke an å stole på. Jeg skal ikke overklokke så da burde Enermax-modellene være greie, hvis bare de ikke bråker.

Jeg kjøpte en 92mm Enermax vifte med hastighetsregulering i dag og den var utrolig stillegående. Kommer også til å kjøpe Silent Twin fra Microplex.


Tor Arne
 

Rikky

Medlem
21 Des 2002
6.026
0
0
37
Det er vel bare å kjøpe en eller annen grei PSU og hive på en 120mm på 5V så skulle vel den saken være biff :)
 

tahustvedt

Medlem
12 Des 2002
3.432
0
0
Hehe.. ja. :) Jeg kan jo lage et nytt aluminiumsdeksel med viftehull for 120mm.

Kanskje jeg satser på en Lepont 320W til bare Kr 395. Jeg venter med å bestille til i morgen i tilfelle noen vil dele forferdelige erfaringer med meg. :)


Tor Arne
 

Gunnar

Medlem
20 Des 2002
2.319
0
0
Stilig!
Tror jeg skal satse på noe tilsvarende. Jeg har forsåvidt prøvd dette før, med å bygge inn PCen i AV-"møbelet" mitt. Hadde ingen skjerming av treplatene på noen av sidene, men hadde ingen problemer med støy. Det var åpent bak opp bak lerretet, og ingen varmeproblemer heller. Hadde en vifte på siden, men trengte ikke å bruke den. PCen besto av hovedkort, TV-kort, lydkort, grafikk-kort, IRMan, Extron VGA-interface, Pioneer DVD-rom. Jeg bruker de fleste komponentene enda (i vanlig kabinett), men skal nå bygge ny. Trenger mere CPU-kraft for bla ffdshow.

Gunnar