Det kan lønne seg å vente til 2020 om du er i markedet for OLED TV


nordic45

Medlem
28 Jan 2005
8.955
27
48
Ting tyder på mer budsjettvennlige OLED-paneler fremover.

Om det frister med en flunkende ny OLED TV så kan det lønne seg å vente litt før du går til innkjøp. Mens TV-paneler i premiumsegmentet lenge har vært utenfor rekkevidde for de med noe begrenset budsjett så kan det se ut som dette endrer seg i tiden som kommer, mye takket være innovasjon.
Ny teknikk for produksjon

En analytiker i IHS Markit har nemlig uttalt seg positivt om endringene i metoder som inngår i produksjonen av OLED-paneler – disse kan føre til en drastisk nedgang i produksjonskostnadene på rundt 15 til 25 prosent, ifølge analytikeren.

Med den nye produksjonsmetoden brukes inkjet-printede paneler (IJP) som i praksis printer OLED-paneler mellom flere lag med glass. Tradisjonelt har man hatt det som kalles «white OLED» (WOLED) med eksempler gitt i LG E9, LG C9 og Sony A8F. I produksjon av samtlige av disse kreves en mer materialintensiv produksjonsprosess som i tur utgjør gjør det dyrere.
Legger opp til flere muligheter

Til tross for at OLED og LCD-paneler lenge har vært i hard konkurranse så har premium-TV-ene aldri fått etablere seg skikkelig, i stor grad skyldes dette ifølge Chase Li i analyseselskapet at OLED har vært dyrt å produsere. Han utbroderer med at IJP-prosessen har potensial til å dramatisk redusere disse kostnadene, og i tur gjøre OLED mer kompetitivt med LCD for bruk i telefoner og nettbrett i tillegg til TV-er.


 

vaktmestern

Medlem
7 Des 2010
1.846
15
38
Håper printer oled får enda bedre gjevnhet på panelene selv om livs tiden er vist mye dåligere men jobbes med farve filtere slik som Lg display bruker.