Demping frontvegg


tofo87

Medlem
1 Jan 2008
106
0
0
Bygger for tiden et kinorom i kjelleren. Kommer til å gjøre en del akustiske tiltak, men er veldig i tvil hvordan jeg skal løse frontveggen.

Kommer til å ha nedtrekkslerret. Vil det ha noen hensikt å ha dempeplater bak lerretet? Det er ikke et lydtransparent lerret.
Vurdere også en tv på frontveggen. Vil den reflektere mye lyd?
 

Oekern

Medlem
5 Jun 2007
275
0
0
28
Jeg lurer også på dette mtp hvordan man skal gjøre på en front/bak vegg. Gjerne info om hva slags materiale som er mest egnet
 

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.564
1
38
Lerret og TV på frontveggen vil reflektere lyd med høye frekvenser, men lavere frekvenser vil gå gjennom. Det betyr at du må ha litt tykkelse på dempemateriale på frontveggen dersom det skal ha noen effekt. Hva som er best i ditt tilfelle kommer an på rommet forøvrig.


Generelt vil jeg si at det er viktigere å dempe bakveggen enn frontveggen. Det er lite direkte lyd som treffer frontveggen siden alle høyttalere spiller i en annen retning. Derfor er det viktigere å dempe refleksjoner fra bakveggen, da mer direkte lyd treffer denne. I tillegg sitter folk gjerne nær bakveggen, noe som gjør demping viktigere.


I ditt tilfelle ville jeg kanskje prioritert noen bassfeller på frontveggen, gjerne i begge hjørnene. Du kan også ha bassfeller mellom gulv/vegg og vegg/tak. Kommer an på hva du har plass til.
 

tofo87

Medlem
1 Jan 2008
106
0
0
Rommet er ferdig, og jeg har dempet med 4 rockfon plater i taket og 2 på hver sidevegg. Dette hjalp betraktelig. Bassen har jeg ikke gjort noe med enda. Det er nok av bass, men mye romlimg til tider. Ikke veldig stramm... måtte sette subwooferen bak pga for lite plass under lerretet. Når det gjelder bakvegg er jeg veldig i tvil. Jeg sitter ca 1 meter fra bakvegg til lytteposisjon. Vil det være gunstig for meg å dempe?

Rommet har målene 3.63x4.4m og 2.2m takhøyde.