Dempe støy inn til nabo


SMP

Medlem
15 Mar 2012
9
0
0
Hei,
Har akkurat fått satt opp tv-stua med lerret og surround anlegg.

Fyra litt Battlefield i går kveld da det etterhvert kan virke som at det ble banket febrilsk i vegg fra nabo sin side.

TV-stua er i et nytt påbygg av rekkehuset vi bor i. Der det er lagt opp dobbel gips mot nabo for "støydemping".
Dobbel gips fungerer ikke akkurat som en total lydbarriære(sjokk), men lurer på om det er noen tiltak man kan prøve(uten å kaste sub ut på plena) før man må gå til steget med rom i rom?

Har lagt ved ei skisse som ikke er målsatt på noen som helst måte, men skal gi en oppfatning av rommet.
 

Vedlegg

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.568
1
38
Det første og enkleste du kan gjøre er å "frikoble" høyttalerne fra subwoofer(e) fra gulvet. Dette gjøres ved å sette dem på et mykt underlag (Auralex, gummimatte, etc.) Det vil hjelpe noe på lyd som beveger seg i gulv/vegg/struktur.
 

SMP

Medlem
15 Mar 2012
9
0
0
Fronter og sub står ved veggen mot nabo. De står på spikes nå. Vil det bli enda bedre med gummi under i tillegg?
 

LL

Medlem
15 Jul 2003
8.568
1
38
Spikes kobler HT og sub til gulvet. Dette fører til at lyden lettere forplanter seg i gulv og deretter opp i veggen. Det er ikke det du ønsker i ditt tilfelle.

Lyd liker ikke overganger mellom fast stoff og luft, så ved å "frikoble" HT og sub fra gulvet må lyden i hvert fall går fra luften og inn i gulv/vegg først. Det vil kunne dempe hvordan lyden forplanter seg noe. Spiller du høyt hjelper det ikke mye, men det er det enkleste og billigste tiltaket du kan gjøre uten å begynne å sette opp vegger, etc.

Du frikobler HT og sub ved å sette dem på ett materiale er "squishy" (i mangel av ett bedre ord). Det kan hende dette hjelper noe på hvordan din nabo oppfatter lyden, samtidig vil det neppe løse hele problemet ditt.