Coax Digital vs Optisk..!


XDread

Medlem
17 Mar 2003
84
0
0
Wishmaster skrev:
Det er vel ikke bare omtale optiske overføringer som"optiske", da det finnes flere typer. Den vanligste er Toslink og er noe av det dårligste man kan velge pga dårlige kontakter og plastleder. Jeg har i den anledning lånt deler av et innlegg av Ivar Løkken fra Hi-Fi sentralen, da det beskriver dette meget godt. (håper han ikke har noe i mot at jeg låner det...)
Takker for svar. Var noe sånt jeg ville vite! :) Men jeg klarer ikke å få overføringshastigheten til å bli mer enn 1,4MHz hvilket burde være langt unna 5MHz grensa som artikkelen indikerer...

44100Hz * 2 (stereo) * 16 (bit oppløsning) = 1411200Hz (eller b/s).

Haha! Ok det stemmer dersom man legger til de andre dataene som visstnok skal være like mange som lyd-dataene. Kan det være at disse dataene faktisk blant annet er feilkorreksjon? I såfall burde det mer enn veie opp for bruken av "dårlige" kabler. Cd- formatet er jo også langt i fra perfekt!
 

Wishmaster

Medlem
15 Des 2002
91
0
0
Det er jo ikke slik at man kan overføre 4,9MHz perfekt og 5,1MHz ikke...
Saken heter jitter, og en kabel vil begynne å fremprovosere jitter allerede før man har nådd halve av kabelens båndbredde og at det i tillegg blir brukt plastleder som også har disse negative egenskapene gjør ikke saken bedre...
 

XDread

Medlem
17 Mar 2003
84
0
0
Wishmaster skrev:
Det er jo ikke slik at man kan overføre 4,9MHz perfekt og 5,1MHz ikke...
Jeg skjønner jo det da! Jeg regner med at det kan ses på som en logaritmisk skala hvor overføringen blir aksellerert dårligere dess nærmere du når grensa, men 1,4MHz som jeg trodde var overføringshastigheten burde jo ligge om ikke godt innen for grensa, så innen akseptable verdier. Etterpå så jeg jo at det var dobbelt opp med rdundante data i datastrømmen slik at det faktisk kun er 50% i forhold til den absolutte grensa, og det er straks noe annet som du presiserer her! :)