Bytte av rør,elementer beveger seg ved oppstart.


Nødvendig

Medlem
19 Des 2008
745
0
0
Har nettop byttet rør i forsterkeren, og ble overrasket idet jeg slo på forsterkeren.
Elementene på høyttalerene beveger seg frem og tilbake, og gir kun ifra seg en liten suselyd når lyden er helt nede.
Musikken høres helt normal ut, selv om jeg merker at det er mindre bass.

Elementene beveger seg mindre jo lenger den står på, men om jeg slår den av når den er varm, og på igjen så begynner elementene å bevege på seg likevel.

Er dette normalt??
Trenger man å spille inn rør?

Har sjekket at signalkabel er koblet riktig.
 

Nødvendig

Medlem
19 Des 2008
745
0
0
Det viser seg nå at uansett om jeg har lydkilde koblet til eller ikke, så går elementene sakte frem og tilbake ved oppstart av forsterkeren.
Uansett om dac er av eller på.

Spilte litt musikk isted, og fikk et MEGET høyt smell, jeg trodde hele forsterkern var ødelagt, men verken rør, sikringer eller noe var ødelagt og det luktet heller ikke svidd.

Hva i huleste er galt her?
Jeg tør ikke bruke forsterkeren lenger, da den nå poffer å smeller når jeg skrur den på, samt at det røde lyset på volumkontrollen lyser av og til.

Forsterkeren er en Vincent Sv-236.
 

Nødvendig

Medlem
19 Des 2008
745
0
0
Det visste seg at når jeg nå byttet 6volt`s rørene med de orginale, så ble det bra igjen, så det tyder kanskje på en korslutning i en av rørene?
Det nye 12v rører sitter fortsatt i.

Men jeg skjønner fortsatt ikke hvordan elementene kunne bevege seg på den måten når det ikke var tilkoblet lydkile??
 

hårek

Medlem
26 Mai 2003
3.403
0
36
Vet ikke hva som er galt med rørene, men det er tydelig at forsterkeren ble ustabil. Den har generert veldig lav frekvens, kanskje en variasjon i arbeidspunkt. Mulig det kan ordnes med en justering (må utføres med måleinstumenter og kunnskap).
 

Nødvendig

Medlem
19 Des 2008
745
0
0
Jeg vil først prøve nye 6v rør, da jeg verken før eller etter har hett problemer med de orginale rørene.

Men tror du den kan ha tatt skade på noe slags vis pga dette?
Jeg merker ingenting nå, og den gir ikke ifra seg ulyder verken på lavt eller høyt volum.
 

BlackkoZ

Medlem
6 Aug 2009
4.431
0
0
Det er jo tydelig at det er de nye rørene som er problemet.

Nå er mine kunnskaper til rør minimal, men er du sikker på at de nye rørene passer til forsterkeren din?
Og klarer du å se om en av rørene skiller seg ut iforhold til de andre? iforhold til defekthet o.l.
 

jokris

Medlem
6 Des 2006
12.736
0
0
hvis det er smårør du driver å bytte skla det ikke trengs bias justering såvidt jeg vet, det jeg lurer litt på er om du bruker riktig rør ???? selv om de passer i sokkelen er det ikke sikkert du kan bruke de i forsterkeren din
 

Nødvendig

Medlem
19 Des 2008
745
0
0
Hei igjen!
Rørene ser for meg helt like ut, og jeg klarer ikke å se tegn til defekter.
Rørene ble handlet hos en kjent norsk forhandler, og jeg sjekket på forhånd at det var 1x 12AX7 og 2x 6 et eller annet.

Noen med 236 som har vært borti noe lignende?
 

Nødvendig

Medlem
19 Des 2008
745
0
0
Det viser seg nå at det var et skille rundt 2004/2005 der de gikk ifra 1stk 12AX7 og 2 stk 6DJ8 til 1x12AX7 og 2x12AX7.

Problemet er at jeg ikke vet om min er før eller etter, og de er ikke mulig å lese hva som står på de orginale rørene.
Det merkelige er at visst jeg egentlig skulle hatt 12AX7 rør, så burde ikke disse være like stor som det 12AX7 røret som står i front?

De to andre rørene er nemlig mindre i størrelse...
 

BlackkoZ

Medlem
6 Aug 2009
4.431
0
0
Benytt deg av google til å finne info om rørene.
Så vil du nok finne markante forskjeller mellom de 2 typene rør.
 

zeezar

Medlem
31 Jan 2007
6.567
0
0
Specs på 6DJ8 (linker til videre lesning nede på siden). ECC88 oppgis som så&si identisk med 6DJ8.

Specs på 12AX7. På denne oppgir søkemotoren tsdl.duncanamps.com følgende som ekvivalenter: 12AX7R, CV10319, CV492 og ECC83.

Den seneste modellen av Vincent SV-236 (med 2 x 12AX7 istedetfor 2 x 6DJ8) har vel ´MK´ tilføyd i modellnavnet, eller?
 

Nødvendig

Medlem
19 Des 2008
745
0
0
Har prøvd å goggle litt, uten å bli så mye klokere.

Jeg mener på at jeg ikke har Mk-versjonen, da det ikke står noe på fronten av forsterkeren(mener MK modellen har det)

Så da er det mest sannysnlig rørene som det er noe galt med.
Takker for hjelp :)
 

egO

Medlem
11 Mai 2008
93
0
0
Nødvendig skrev:
Har nettop byttet rør i forsterkeren, og ble overrasket idet jeg slo på forsterkeren.
Elementene på høyttalerene beveger seg frem og tilbake, og gir kun ifra seg en liten suselyd når lyden er helt nede.
Musikken høres helt normal ut, selv om jeg merker at det er mindre bass.

Elementene beveger seg mindre jo lenger den står på, men om jeg slår den av når den er varm, og på igjen så begynner elementene å bevege på seg likevel.

Er dette normalt??
Trenger man å spille inn rør?

Har sjekket at signalkabel er koblet riktig.
Har du kontroll målt bias og evt justert?
Anbefales.

mvh
 

Svein_B

Medlem
6 Apr 2005
384
0
16
Nå er det ikke oppgitt hvilken rørforsterker proglemet gjelder, eller hvilke rør.

Vi kan kanskje gjøre en antagelse ut fra sig'en til trådstarter, men det ville være bedre med mere eksakt informasjon.

Svein.
 

zeezar

Medlem
31 Jan 2007
6.567
0
0
Svein_B skrev:
Nå er det ikke oppgitt hvilken rørforsterker proglemet gjelder, eller hvilke rør.

Vi kan kanskje gjøre en antagelse ut fra sig'en til trådstarter, men det ville være bedre med mere eksakt informasjon.

Svein.
Det står i post #2: "Forsterkeren er en Vincent Sv-236."
 

egO

Medlem
11 Mai 2008
93
0
0
Så vidt meg bekjent så har ikke denne, Sv-236, noe rør på effekt delen dermed utgår justering av Bias.
Angående problemstillingen med hvilke rør du skal bruke, pga et skifte utifra produksjonsår - fikk et serie nr. og send vincent en mail, det enkle er ofte det beste - kanskje de kan anbefale et oppgraderingsrør?