Bygging av høyttalere med SEAS Excel-elementer


Hunsbedt

Medlem
10 Aug 2005
9.070
8
38
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Så var det tid for nytt prosjekt. Seks kasser totalt, tre på hver side med bass, mellomtone og diskant. Alt sammen med Seas Excel-elementer.

Som vanlig frest ut ved hjelp av Trestokken AS. Relativt enkle å bygge, med falser ferdig innfrest. Jeg vet foreløpig ikke så mye om selve prosjektet, kanskje Robert, som skal ha dem, kan fortelle mer etterhvert.


Nydelig utfrest av Trestokken:

IMG_0359.jpg

IMG_0362.jpg

Elementer:

Seas Excel.jpg
 

R.Y

Medlem
5 Nov 2007
267
0
0
Gleder meg virkelig til og følge dette prosjektet du tar for meg. Dette er ett hjemmesnekret prosjekt. Med Seas Excel elementer hele veien. Dettr prosjektet startet med at jeg tidligere bygde ett sett helt selv med Seas prestige og ScanSpeak elementer som låt i mine ører forbasket bra. Så begynte da tvert og leke med tanken om ett nytt. Valget ble da som tidligere nevnt Excel serien. Tanken her er og prøve og gi hvert element best mulig tilpasset kabinetter. Så derfor får bass, mellomtone og diskant hver sine separate kamre. Planen var og kun få frest platene av Trestokken. Men når jeg hadde sett bilder av arbeidet til Arve var jeg ikke i tvil om å gi oppdraget til han. Delefilterne ble laget av Adeler Audio etter mitt ønske om hvilken lyd jeg var ute etter. Det er eget filter til bass og egne til diskant/mellomtone. Jeg har selv tegnet de. Tanken er høyttalere ned en detaljert lyd, men også musikalsk og engasjerende med ett solid fundament i bunnen. Så mens Arve gjør sin flotte magi med kabinettene skal jeg lodde ledninger i delefiltrene som skal gå til elementene. Setter ufattelig pris på at Arve tok på seg dette prosjektet
 

Hunsbedt

Medlem
10 Aug 2005
9.070
8
38
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Etter litt justeringer av bredden på falsene ble det første av to basskabinetter limt sammen i dag. Falsene er innfrest 25mm, men platene er 25,2-25,3mm tykke. Jeg vil helst at platene felles inn bittelitt mer enn tykkelsen, så kan jeg etterpå ta ned kantene med kopifres. Det sparer mye pussing. Det er ikke lett å frese etter tykkelsen på platene med CNC, siden det blir så mange kanter å forholde seg til, i tillegg til at det egentlig bare dreier seg om tidels millimeter. Slikt er lett å korrigere inn med benkesaga, om enn litt tidkrevende, før man har funnet rette innstillinger på saga.

Har ikke så mye spennende å vise til i dag, men her er et par bilder av det limte kabinettet, nesten skjult av alle tvingene:

IMG_0369.jpg

IMG_0370.jpg
 

Hunsbedt

Medlem
10 Aug 2005
9.070
8
38
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Alle kassene har blitt limt sammen i løpet av de siste to dagene. I dag fikk jeg inn omtrent full dag, det hjelper godt når det er mye som skal gjøres. Alle kassene ble frest ned med kopifres, pusset og så faset ned med avrundete kanter. Så ble alt pusset igjen med 180-papir, og det er nå klart for første sparkling med tokomponentsparkel.

Her er litt bilder:

Siste kassene ble limt i går:

IMG_0374.jpg

Omtrent alt av små tvinger ble tatt i bruk:

IMG_0376.jpg

Ferdig med kopifres, nå skal det pusses:

IMG_0378.jpg

Tre timer seinere:

IMG_0381.jpg

IMG_0384.jpg

IMG_0386.jpg

IMG_0388.jpg

IMG_0390.jpg

Omtrent som dette skal høyttalerne stå:

IMG_0392.jpg
 
Sist redigert:

R.Y

Medlem
5 Nov 2007
267
0
0
Dette blir lekkert�� Utrolig flott arbeid Arve����
 

R.Y

Medlem
5 Nov 2007
267
0
0
Det hadde passet bra��
Blir virkelig imponert��
 

Hunsbedt

Medlem
10 Aug 2005
9.070
8
38
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Alt ble ferdigsparklet og nedpusset i går kveld, så i dag ble det maling. Malte først ett strøk, og pusset ned igjen med 240-papir. Neste strøk ble malt nå i kveld. Dekket veldig godt med sistestrøket, så jeg får se i morgen om det er bra nok. Da snus kassene slik at baffelen kan males. Regner med å bli ferdig i morgen kveld, hvis det ikke er noe pirk som må rettes da.

Bilder fra dagens dont:


Malingen jeg har brukt på de fleste prosjektene i det siste. Denne, i kombinasjon med skumrulle, funker meget bra. Ikke legg på for tykt, og bruk lett hånd på rulla, er mitt tips:

IMG_0406.jpg

Resultat med to strøk. Blir aldri absolutt perfekt med skumrulle, da må man sprøyte. Men blir egentlig ganske ok:

IMG_0395.jpg

IMG_0400.jpg

IMG_0404.jpg
 

Hunsbedt

Medlem
10 Aug 2005
9.070
8
38
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Dette blir virkelig bra:D
Takker! Ser ikke så verst ut nei... :eek:
Nå skal de snus forsiktig i morgen slik at frontene kan males. Da er de egentlig klare for henting til fredagen. Må nesten ha en dag herding på malingen før de kan pakkes inn i bobleplast, derfor ikke ferdig før fredagen. Du kan bare melde meg på PM her eller på FB, så avtaler vi overlevering!
 

dapdip

Medlem
27 Feb 2007
120
0
0
Imponerende bra resultat. Tror ikke det hadde blitt bedre med sprøytlakkering. Har prøvd et par ganger og får bare sånn passe dreisen på det. Synes resultatet ditt ble vel så bra.

Er ikke verdt prisen å sette det bort for en selvbygger.
 

Hunsbedt

Medlem
10 Aug 2005
9.070
8
38
Kvinesdal
minhjemmekino.no
@ BEF & @ dapdip, tusen takk for fine kommentarer på jobben hittil! Når det gjelder finish, så er dette den absolutt billigste og "enkleste" overflatefinish man kan gjøre. Utstyret i bruk er billigvare fra Biltema og Europris. Det holder i massevis hvis man vet hvordan å utnytte det!

Jeg finerer og kan sette bort til sprøytelakkering med pianofinish, men det koster nok kunden mer enn det smaker. Man dobler og tredobler fort prisen på slikt ekstraarbeide. Denne finishen jeg har gjort her er langt i fra feilfri, kommer man nær nok så ser man det. Jeg har ikke egen lakkboks (foreløpig), så da står man i sitt eget pussestøv og prøver å få det til. Arbeidet gjort her er for å få det ferdig til en grei pris. Da blir det slik at man ser skjøter og småtabber. Det er ikke slik at man kan bruke uendelig med tid da, slik en gjerne har mulighet til hvis det er noe man skal ha selv. Det er den store forskjellen her. Satser på at Robert blir fornøyd med arbeid og pris. I tilfelle han vil gjøre noe videre med finish selv, så er dette et greit underlag/grunning. :)


Siste bilder før nedpakking. Kabinettene har littegrann støv noen steder. Skal tørkes av med fuktet mikrofiberklut før de pakkes inn. Sier bare ifra siden noen bilder er mer avslørende enn øynene mine...:mrgreen:
Ferdig resultat ses her:

IMG_0414.jpg

IMG_0417.jpg

IMG_0418.jpg

IMG_0419.jpg

IMG_0420.jpg

IMG_0421.jpg

IMG_0424.jpg

IMG_0425.jpg
 
Sist redigert:

R.Y

Medlem
5 Nov 2007
267
0
0
Utrolig flott resultat. Jeg skal fortsette med bilder når jeg har fått kabinettene hjemme hos meg. Blir og lodde på ledningene på delefiltreme til uka. Internkabling bir Van Den Hul Teatrack 122.