bwa's hjemmekino oppdatert 11.04.2008


bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Nei, prosessor styrer alt. Det er mye bedre med et digitalt delefiler, da unngår du faseproblemer og nivåtap.

Det er kun ved analog inngang at jeg bruker sub'en delefilter. Og pr. d.d er D/A konverterene i min Primare SP 31.7 bedre enn D/A konverterene i min Pioneer 646A når man spiller CD. Hvis jeg spiller DVD audio og velger stereosporet kjører jeg delefilteret, men med 5.1 lyd er det jo et eget subspor og da velger jeg den analoge 5.1 inngangen til prosessoren.

Med andre ord, jeg har svært mange muligheter til å optimalisere tilkoplingene.
 

Burre

Medlem
20 Apr 2003
9.099
0
0
39
avforum.no
så djevelsk mange innlegg du hadde nå da... :) (f.f.r; 666)

bare lurte på om du hadde en oppdatert liste over utstyret noe sted.. finner ikke det noe sted, i første innlegg står det B&W som høyttalere...
:roll:
var bare nysgjerrig på hvilke høyttalere du har..for å finne specs om dem... :roll:
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Det er bare å prøve på nytt, jeg kom inn nå. Det kan gå ganske treigt, serveren står i boden hjemme og ADSL forbindelsen min er 704/128 og 128 kbit er jo ikke noe racer akkurat.
 

jonia

Medlem
2 Mar 2004
2.080
0
0
42
home.no.net
Hei!

Dette ser riktig flott ut! Håper å få til noe tilsvarende når jeg en gang i fremtiden kjøper hus... sukk..

Hentet dette sitatet fra hjemmesidene dine:

Dette er siden med frekvensmålinger av hjemmekinon. Jeg har spleiset på en Cara Audio Controller sammen med Gorm.
Hvor fåes denne kjøpt, og hva koster den? Er dette et system som leveres komplett med eventuell programvare/hardware til datamaskin?
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Cara er en software løsning for romakustikk og denne ble pakket sammen med HiFish som er et måleinstrument. Jeg fikk jeg for 2200 hos http://www.audiosolution.no/.

Disse to løsningen går ikke sammen (tror jeg, har ikke brukt MYE tid på dem)

Litt tungvindt å bruke, men har gitt meg mye informasjon.
 

jonia

Medlem
2 Mar 2004
2.080
0
0
42
home.no.net
Cara er en software løsning for romakustikk og denne ble pakket sammen med HiFish som er et måleinstrument. Jeg fikk jeg for 2200 hos http://www.audiosolution.no/.

Disse to løsningen går ikke sammen (tror jeg, har ikke brukt MYE tid på dem)
Hva mener du? At ikke programvaren som ble pakket sammen med måleren passer sammen med måleren? Åssen kan det da gi deg informasjon i det hele tatt? Og hva slags følsomhet er det på måleren? Er det slik at du fint kan bruke det til å justere nivået på alle høyttalerne slik at det blir like høy lyd fra alle kanalene, eller er hørselen et vel så godt verktøy til dette? Eller en annen type lydmåler, fra f.eks. RadioShack?

Takker for svar!
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Cara er et rom-simulering programvare, mens HiFish er en avansert målemikrofon med sin egen software. Cara og HiFish brukes uavhengig av hverandre.

De lydmålingene som jeg har på hjemmesiden min er laget av kun HiFish.

Jeg hadde konfigurert lydnivådet med ørene først og måtte korrigere med flere desibel da jeg slo på målemikrofonen
 

Electra

Medlem
13 Feb 2004
9.667
3
38
Steike! Flott heimekino du har der. Rå komponentliste. :) Spela sikkert rått da dare :D
 

Electra

Medlem
13 Feb 2004
9.667
3
38
Hadde du våre missfornøygd, so hadde eg begynt å tvila på deg. :wink:
Utopia ja. Det er draumen det. :) Har du sett viking sitt oppsett :?:
 

Holy Diver

Medlem
12 Apr 2004
978
0
16
Dette her, bwa, er jo helt vilt. Har du vanlig toalett hjemme, eller setter du deg bare over lommeboka di?
Å se slike anlegg gjør at jeg plutselig ligger på gulvet, er blitt tom i blikket, sikler ukontrollert og hylgriner når jeg ser bort på mitt eget.
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Hyggelig tilbakemeldinger, takker. Jeg hadde lagt meg opp noen kr et godt år i forveien, og valgte å kjøpe det skikkelig, og heller vente til penger strakk til enn å kjøpe et halvbra produkt.

Det gjenstår en ny DVD/SACD/DVD-A spiller, har 20k å bruke, men sitter på gjerdet. Har lyst på en Denon A11, Primare DVD30 eller noe slikt. Syns bare det er litt synd at jeg må betale for en proff bildedel som jeg ikke kommer til å bruke, da jeg må ha oppskalert RGB ut.

Nå har jeg etter 8 mnd bruk av Barcon funnet ut at den tar komponent inn, så da skal jeg teste dette. Da kan jeg kanskje likevell få utnyttet videodelen. 576p kan jo bli bra selv på 2,30m bredt lerret.
 

Frorrari

Medlem
4 Des 2003
1.678
0
0
www.xfaktor.no
Nå som du har hatt kinoen i en god stund, er det noe du ønsker du hadde gjort anderledes i starten? Noen produkter du ikke er helt fornøyd med?
 

bwa

Medlem
2 Jan 2003
4.403
0
36
www.bwa.no
Elektronikken er nok det beste man kan få for de pengende jeg har brukt. Det er jo ikke småpenger, så jeg har jo fått gode priser på dette. Har derfor måtte velge mellom det HiFi-huset i Bærum fører. Men det hindret meg ikke i å kjøpe en Primare SP31.7 fra HiFi-Center kjeden. Den ble valgt fordi konfigureringsmulighetene er så gode. Det er bare Rotel som kan matche her. Her er det eneste valget hvor jeg skulle visst om Rotel, en 1068 eller en 1098 hadde nok matchet. Men på den annen side er Primaren svært god analog forforsterker også, men balansert inngang og vil bli perfekt match med en Primare DVD-30 som er fullbalansert ut på fronthøyttalerutgangene.

Primaren sliter med å forstå S/PDIF signalet fra XCard, men det jobber det en tekniker med i Sverige akkurat nå. Har hatt telefonisk kontakt med Primare flere ganger og det er jo ganske OK å snakke direkte med de som har utviklet produktet. Håper de kan fixe dette med en software oppgradering, hvis ikke må Primare ut...

Ellers stiller det jo krav til bygningsmasse når man har såpass med subwoofere. Subene spiller så vanvitting kontant og kontrollert at det er bare å skru opp uten at de bli slitne og da klirrer det i taksteinene og rister meget i gulvet. Dette er en 2. etg så i ettertid burde gulvet være Leca-plank....