Bluesound Node 2 - ris, ros, Q&A og meningsutvekslinger.


Ser det er masse løse tråde om Bluesound Node 2, syntes denne fortjener en mer seriøs samletråd.

Har til nå brukt Sonos.
Forventer at jeg nå får bedre lyd, når enheten ankommer, bestilte den i dag.
Har Tidal Hifi abonnement og får vel vesentlig bedre steaming lyd med Node 2.
Vil vel også kunne høre Master opptak via Tidal MQA.

Jeg går ut i fra at de fleste feil er funnet og utbedret i firmware og software nå.
 
Sist redigert:

Torolan

Medlem
20 Nov 2008
13.835
65
48
Har denne selv , og er meget fornøyd :)
Litt tilvenning i starten når man kom fra fra SB touch , men alt krever jo en smule tilvenning.

Har ikke hatt noen problemer av betydning heller - tror jeg måtte ta strømmen på den en gang da den hang seg opp.
Ellers brukervennlig og fin med god lyd. Kjører digitalt ut , men har testet analogutgangene også , og dem låter slett ikke dårlig.
 

Ingeniør'n

Medlem
26 Jul 2005
11.452
0
36
Har den selv og er godt fornøyd. Liten boks med blått lys som matcher mye av det andre jeg har av lys. Likte dog software'n som var på den tidligere (6 mnd ?) - den siste synes jeg er rotete men man venner seg til alt...

Gikk og fra SB Touch primært fordi jeg var nysgjerrig på Master opptakene. Synes det låt bra i starten men har vel stort sett gått tilbake til CD kvaliteten der begge finnes.
 
Fikk den i dag. Det var vesentlig bedre lyd fra den enn fra Sonos. La inn en Marantz cd spiller på min Logitech Harmony Elite. Da kunne jeg kople de opp mot Bluesound for start/stop neste og forrige. etter å ha konfigurert IR kommandoer på den. Men komplett umulig å kope den opp mot MacMinien på kontoret hvor musikkfilene lå, selv om alt ble gjort riktig i følge PDF fila fra Bluesound som skulle vise steg for steg hvordan dette skulle gjøres.

Så endte opp med å legge musikkfilene som er i FLAC format, tilbake på en NAS server som vises i nettverket uten problemer, den er har jo 2 disker som speiler hverandre, så filene ligger mer sikkert der. Bra lyd fra Masterfilene hos Tidal.
 

Gratulerer

Medlem
31 Okt 2006
5.345
0
36
Hm... det kan være noen brannmurinnstillinger/deleinnstillinger på Mac Mini som gjorde at den ikke var tilgjengelig på nettet. Har du gjort noe av dette?
 

Gratulerer

Medlem
31 Okt 2006
5.345
0
36
Ja, det er uansett diggere å ha filene på NAS, siden den alltid er tilgjengelig.

Jeg er forøvrig storfornøyd med min Node 2. Tipper du kommer til å like den!
 
Fornøyd så langt. Men måtte ty til iPhone appen for å legge in egne radio hi streamer, det funket ikke fra MAC eller Windows.
Her de jeg bruker mest:

NRK1 Telemark hi
http://lyd.nrk.no/nrk_radio_p1_telemark_mp3_h
NRK 2 hi
http://lyd.nrk.no/nrk_radio_p2_mp3_h
NRK P1+ hi
http://lyd.nrk.no/nrk_radio_p1pluss_mp3_h.m3u
P4 hi
http://stream.p4.no/p4_mp3_hq
P7 klem hi
http://stream.p4.no/p7_mp3_hq
P10 Country hi
http://stream.p4.no/p10_mp3_hq
P5 Nonstop Hits hi
http://stream.p4.no/p5nonstophits_mp3_hq
P9 Retro hi
http://stream.p4.no/p9_mp3_hq

Om noen skulle være interessert, dette er Hi streamer og har vesentlig bedre lyd.

NRK's oversikt og lenker til streamer:
https://www.nrk.no/mp3aac/

P4 platteformen lenker til streamer:
http://www.p4.no/lyttesenter/

Jeg flyttet også Node 2 inn på kontoret hvor NAS serveren sto, og koblet den til samme nettverksswitch mens jeg indekserte musikkbiblioteket for første gang for at det skulle å fortere og det funket bra.
Men nå er den tilbake på plass under TV'n i stua. (kjører kablet nettverk for det meste)
 
Sist redigert:
Jeg fant ut hva som gjorde at jeg ikke fikk delt MacMini eller disker tilknyttet denne. Det viste seg og være Server Appen. Denne er på vei ut og tones ned fra Apple, fikk stadig færre og færre funksjoner, så jeg fjernet den. Satte opp standard deling og da dukker MacMini'n opp i listen på Node 2.

Det er laget en PDF Guide for Bluesound og Mac:

https://support.bluos.net/hc/en-us/a...luOS_MacOS.pdf
 
Sist redigert:
Nye kontroller apper/programmer for alle enheter v. 3.0.26
Også ny firmware for Bluesound Node 2.

[h=4]BluOS 2.16.9[/h][FONT=&quot]The latest BluOS software, version 2.16.9, includes a large number of under-the-hood fixes and
performance enhancements that make listening music around the home better than ever before. A newly polished app interface, auto-wake and input selection for BluOS enabled devices, app switching for the BluOS Controller and NAD Remote apps, and IP control for NAD products, have all been added for improved integration and functionality.[/FONT]


[FONT=&quot]BluOS Controller for iOS, version 2.16.0 or higher
BluOS Controller for Android and Kindle Fire, version 2.16.0 or higher.
BluOS Controller Windows app v3.0.27
BluOS Controller macOS app v3.0.27

[/FONT]

[h=4]What’s New[/h][FONT=&quot]• Resolve issue with File Sharing Legacy Systems (Apple Time Capsules)
• Improved Bluetooth support for the NAD M50.2
• Added custom integration support for Lutron
• Resolves issue with NTP traffic preventing CDs from ripping
• Support for BUGS Music Service (South Korea Only)[/FONT]

[FONT=&quot]Other minor software enhancements and improvements.

[/FONT]
 
Sist redigert:
BluOS 2.18.0
The latest BluOS software, version 2.18.0, includes a large number of under-the-hood fixes and
performance enhancements that make listening music around the home better than ever before. A newly polished app interface, auto-wake and input selection for BluOS enabled devices, app switching for the BluOS Controller and NAD Remote apps, and IP control for NAD products, have all been added for improved integration and functionality.


Software Recommendations;
BluOS Controller iOS app v2.18.0
BluOS Controller Android app v2.18.0
BluOS Controller Kindle app v2.18.0
BluOS Controller Windows app v3.2.0
BluOS Controller macOS app v3.2.0


What’s New
IR remote support for PULSE FLEX
Added Optimize Artwork option for large music libraries
Support left and right only audio modes
Ability to play MQA files via Roon
Support USB to Ethernet adapter on the T758v3
New TuneIn graphics
Updated Spotify and Roon core libraries Support
Larger volume slider for Windows and macOS apps
Added Check for Update option to Windows and macOS apps

Other minor software enhancements and improvements.
 
9 Jun 2019
415
51
28
Hei, siden dette er en Bluesound tråd, så trenger jeg litt hjelp. Danke har gitt meg mange gode tips, men lurer en god del på fil deling. Ettersom som jeg skjønner et det USB.2.0 utgang bak på min NODE2i. Men en USB stikk er ikke anbefalt i lengden da det kan problemer. Kan ikke slette musikk. Lang tid og starte musikken osv. Og i verste fall miste all musikken. Jeg vet at man kan bruke fildeling via en NAS koblet til en switch eller min ruter. Da må jeg bare laste rett software/Firmware til en enten Mac laptop eller Windows PC laptop. Da kan jeg streame mine rippede CDer uten at noe annet står på. Kun nettverket og NODE2i’en. Og så må også gjøre visse innstillinger i BS appen for og få min NODE2i til og snakke med nettverket. Men jeg har også hørt at man kan bruke fil deling fra selve, ja jeg tar et eksempel en Mac til laptop via iTunes. Altså ikke via en NAS. Må da Mac være på da også? Eller kan Mac være av? Eller fungerer det på samme måte som NAS fildeling? Takk!
 
Sist redigert:

nf

Medlem
26 Mar 2004
1.571
0
36
Jeg leste også at det ikke var så anbefalt med USB-stick, men valgte å ignorere det, kontra å dille med egen NAS løsning osv.
Kjøpte en 256GB Sandisk og forsøkte først formatering med FAT32. Det funket ikke, men formatering med NTFS så fungerer det bra.

Etter innsetting eller evt strømbrudd så tar det en god stund for Node 2i å indeksere musikken, men utover det ingen problem. USB-sticken blir ganske varm, antar det er vanlig utifra liten størrelse stick/mye minne, men kan også være pga Node 2i sin bruk/håndtering av USB.

Random play ved å gå på \\USB > Songs > begynne å spille en sang > deretter slå på tilfeldig avspilling fungerer brukbart, men virker som den ikke er fullt så tilfeldig som jeg skulle ønske.
 
9 Jun 2019
415
51
28
Takk for hjelp. På Bluesound forumet er ikke den løsningen som du bruker ikke anbefalt som du sa selv, men hvis du kjøper en USB av god kvalitet så skal visst gå bra. Jeg skal gå for en Samsung T5 1Terreabyte. Har fått beskjed fra Bluesound sin support at jeg kan enten koble den i min ruter eller i min NODE2i. Jeg kommer til og prøve begge deler, men går nok for Noden’en. Jeg hold på og bli gal av alle meningene på Bluesound sitt eget forum! Det er så mange meninger om fildeling!
 

Gratulerer

Medlem
31 Okt 2006
5.345
0
36
Hvis du har en bra ruter, og du kan koble minnepinnen i den, har det potensielt store fordeler med at du får tilgang til filene også fra datamaskinen.

Men jeg vil helt klart anbefale en NAS, for eksempel en slik: https://www.synology.com/en-global/products/DS118.

Da får du kjempebra stabilitet og mange interessante funksjoner, for eksempel å sette NAS-en til å laste ned materiale på egenhånd. Den har plugins for en stor mengde tjenester.
 
9 Jun 2019
415
51
28
Jo, jeg har tenkt på en NAS. Men har blitt anbefalt Samsung T5 1TB. Men jeg har kommet over et problem, tror jeg da, hvor legger jeg min backup da? Jeg vet at ruteren støtter USB (minnepenn som det heter på norsk?). Går vel utifra jeg kan kjøpe en USB switch ala noe sånt. Har backup på de. Har mest lyst på T5. Den er praktisk og liten. Må vel ha backup på en annen SDD hardisk?
 

Gratulerer

Medlem
31 Okt 2006
5.345
0
36
Jeg vet ikke hvordan det vil fungere med en USB-hub til ruteren din. Hvis du får begge diskene til å dukke opp på Windows/Mac, kan du sikkert finne er program der som kan speile innholdet over fra den ene disken til den andre. Men det vil kreve at datamaskinen er påslått, og kjører programmet.

En av fordelene med en NAS er at du kan sette to tilsvarende disker i den, og kjøre dem i en RAID-konfigurasjon, der den ene alltid er en kopi av den andre. Og siden en NAS i praksis er en frittstående datamaskin, trenger du ikke et program på en annen datamaskin for å gjøre slike ting. Synology-diskene har f.eks. et webgrensesnitt du kan gå inn på på hjemmenettverket og gjøre alle innstillinfer du måtte ønske å gjøre via.

Du vil få en mer fleksibel og frittstående løsning med en NAS, men det vil bli dyrere.
 
9 Jun 2019
415
51
28
Skjønner. Men hvis jeg kun går for en T5 fra Samsung, kun en SDD hardisk. Hvor legger jeg min backup da? Må vel ha to SDD fra Samsung? Det blir tungvint. En bra NAS koster vel rundt 5000kr?
 
Sist redigert:

Gratulerer

Medlem
31 Okt 2006
5.345
0
36
Vel, da må du bare manuelt legge alle filer to steder, for eksempel på en intern harddisk i en datamaskin, eller på en ekstern harddisk koblet til en datamaskin. Hvor har du filene liggende nå? Kan du ikke bare bruke det lagringsstedet som backupsted?