Bi-wire med NAD C 355BEEE


JonAn

Medlem
9 Mar 2009
27
0
0
Har en NAD C355BEEE som jeg vurderer å Bi-wire til høytalerene mine. Har sett at det er mye forskjellige meninger om Bi-wire her inne. Men det som skiller dette tilfelle fra de fleste andre er at NAD'n har 8 utganger for høytalere selvom det er en stereo forsterker. Den har mulighet for å koble til 4 høytalere. Det er to knapper foran på forsterkeren som man velger om man vil gi signal ut på "Speaker A" eller "Speaker B" eller begge("Speaker A og Speaker B har 4 utganger hver, left +&- og Right +&-). Det vil si at det i dette tilfelle vil gå 2 par med separate kabler til hver høytaler som er koblet til hver sin utgang på forsterkeren. i motsetning til andre tilfeller hvor det går 2 par kalber til hver høytaler, men begge er koblet til samme utgang på forsterkeren. Noe som jeg tror er helt bortkastet. Er det mulig at Bi-wire har noe for seg i mitt tilfelle?
 

TorTorden

Medlem
21 Jan 2012
12.544
0
36
Er vel Bi-amp du tenker på her, jeg litt usikker på hvordan de utgangene håndteres innad i forsterkeren.

Jeg vil tippe B utgangene går på akkurat samme kanalene som A utgangene, så mest sannsynlig får du ikke noe mere kraft ut av den på den måten mere som Bi-wire bare at splitten på signalet tas inne i forsterkern, men skulle ikke gjøre noe skade og prøve heller.

Jeg har heller ikke noen spessielt innsikt i denne forsterkern så kan jo ta helt feil og det er 4 separate kanaler i den.

Største fordelen jeg kan se med Bi-wire (som du og er skeptiskt til) er om det er noe koblings svakheter i den jumper biten som går mellom øvre\nedre terminaler.


Som forsåvidt ikke er helt utenfor mulighetens land.

Sikkert noen andre som har langt langt mer peil enn meg som kan svare bedre men siden du ikke hadde fått noe svar enda kaster jeg inn mine 10 øre :-D

God Jul !
 

Vedlegg

TANDBERGEREN

Medlem
3 Sep 2007
468
0
0
Bi-wiring er bortkastet.
Bi-Amping er veien.

Denne NADen har to utgangsforsterkere, en for venstre kanal, og en for høyre kanal. Skal man Bi-Ampe, så må man få fatt i en stereoforsterker til.
Gjerne også et aktivt delefilter som kobles inn foran utgangsforsterkerne så man kan dra FULL nytte av Bi-Ampingen.

Ferdig snakka.
 

JonAn

Medlem
9 Mar 2009
27
0
0
Etter å ha testet så må jeg vell si med trygghet at jeg ikke merket noe forskjell. Jeg konkluderer med at Bi-wireing er borkastet :) Takk for svar!