Barco Data 600


svenemil

Medlem
9 Apr 2003
15
0
0
Jeg har en Barco Data 600 (ikke akkurat siste skrik....)
Får ikke bilde på den. En av grunnene er vel at jeg ikke har kontrollenheten til saken. Jeg har fått opp en test-grid, så jeg vet det er litt liv i den. Hva gjør jeg nå? Jeg vil jo gjerne ha et bilde ut på den...
Alle gode ideer er velkomne

mvh
Sven Emil
 

jan erik

Medlem
24 Mar 2003
1.514
0
0
www.videosystem.no
Det går selvsagt å få tak på,oxo ny.Men tipper at den blir dyr(kanskje rund 2000,-)hvis vi bestiller den...Ellers har jeg hørt om noen som har lagd den selv;det er tross alt bare noen brytere og potensiometere.Det er i allefall et must for å vise bilde...Er du forresten sikker på at det sitter en videodekoder i?Eller kjører du RGB?
 

svenemil

Medlem
9 Apr 2003
15
0
0
Som du sikkert forstår, er jeg newbie på området.
Jeg kjenner ikke helt spec'en på PJ'en. Har fått tak i den via arbeidsgiver - møterom PJ - så vidt jeg vet lite brukt. Alt rundt var vraket før jeg rakk frem...
Har bygget en kontrollenhet - eksperimentprint, pot'er, motstander og brytere... Jeg får opp en testgrid. Betyr det at kontrollenheten er OK?
Jeg har også en hjemmestrikket SCART->5BNC kabel. Det er jo _fullt_ mulig at denne ikke er bra... (er det noen som har pinout'en på denne?)
Hvordan kan jeg identifisere en videodekoder? Vil den eventuelt vise bilde fra et kompositt-signal?
 

jan erik

Medlem
24 Mar 2003
1.514
0
0
www.videosystem.no
Rutemønsteret skrur du av/på på en knott på konvergensbordet som er "fjøla"med alle de fargede potmetrene på.Kan du justere brighness og kontrast på rute mønsteret?Slå av rutemønsteret og prøv et video signal på videoinngangen.Slå switche boksen din over på video.Noe bilde?Hvis ikke,bruk video signalet ditt inn på "G" inngangen og switch til RGsB.Har du noe bilde nå?
 

svenemil

Medlem
9 Apr 2003
15
0
0
Jeg kan kontrollere brightness og kontrast
Men jeg har et lite problem når det gjelder brytere på kontrollenheten min. Sliter litt med de tegningene jeg har for å se hvordan den skal kobles. Har du noen tegninger?
 

jan erik

Medlem
24 Mar 2003
1.514
0
0
www.videosystem.no
Antagelig de samme som du har?Hvis boxen du har heter 7915517 ser det ut til at pin 15 er åpen hvis video,ellerlagt til pin 4 hvis RGBs,eller til 5 hvis ttl,eller til pin 8 om RGsB..Hvid du slår av rutemønsteret ser det ut til at video går igjennom uten å kobble inngangsvelgeren..
 

svenemil

Medlem
9 Apr 2003
15
0
0
Takker for innspill så langt! :D Jeg håper å få testet litt i påska (det blir en del hjemmedager...)

Er forresten kjempefornøyd med å ha funnet frem til AVforum. Dette er jo helt glimrende.
 

Gunnar

Medlem
20 Des 2002
2.610
0
0
Med litt flaks har jeg også liggende tegning på boksen. Original Barco tegning, men jeg oppgraderte (?) til XP for et par dager siden, og må isåfall lete på div CD-er.

Min BD-600 hadde ikke videdekoder. Denne satt i RCVDS-400 Quad kontroll boksen, men jeg tror enkelte 600 hadde innebygd videdekoder. Jeg kjørte kun RGBHV fra PC, via hjemmelaget H/V->kompositt synk konverter, og videre til RCVDSen.

Gunnar
 

svenemil

Medlem
9 Apr 2003
15
0
0
Litt nedslående testforsøk i påska :( Fikk fremdeles ikke lys i røra (bortsett fra testgrid, da). Mener jeg fant en feil på kabelen min, men det hjalp ikke med endringer. Kabelen er SCART til 4 BNC (R, G, B, sync) Mangler jeg noe her? (ser folk snakker om SCART til 5 bnc...) Jeg bruker en Toshiba DVD spiller som kilde - har compositt, scart og s-video ut.
Noen tips til enkle tester jeg kan gjøre? "Teskje-metoden" er sikkert å foretrekke...
 

Øyvind

Medlem
14 Mar 2003
641
0
0
jan erik:
Er det ikke å anbefalle å koble sammen h/v sync (ved bruk av vga-5bnc kabel) med t-ledd inn på Sync-bnc'en når en har RGBS inngang ? (man setter selvsagt negativ sync på h/v).
 

jan erik

Medlem
24 Mar 2003
1.514
0
0
www.videosystem.no
Det er absolutt IKKKKKE å anbefale!Kan nesten garantere stående bølger med syncproblemer og moare.Samt også store muligheter med feil på skjermkortet.En interface er tingen..
 

Øyvind

Medlem
14 Mar 2003
641
0
0
jan erik:
Kan det skade projektoren eller skjermkortet fysisk ?

Hvis man bruker vga-5bnc kabel og kun kobler inn enten h-bnc eller v-bnc kabelen på Sync-bnc'en og setter composite sync, er det ok ?
 

jan erik

Medlem
24 Mar 2003
1.514
0
0
www.videosystem.no
Jeg tror,at mulighetene er tilstede for å kunne ødelegge skjermkortet iom at du kortslutter to utganger.Projektoren blir ikke skadet,men syncen blir langt under pari med resultat ustabilt bilde/stående bølger.Du kan godt kobble h ELLER v sync inn på comp sync,men tror ikke projektoren syncer på det.
 

Øyvind

Medlem
14 Mar 2003
641
0
0
Takk for tilbakemeldingen Jan Erik. Jeg får se om jeg finner en annen måte å koble htpc'en inn på rgbs inngangen.
 

Per Johnny

Medlem
30 Des 2002
6.027
0
36
Bare bruk Powerstrip til å sett composite sync ut på grafikk-kortet ditt. Husk også sette den til negativ polaritet. Da kobler du bare H-sync til C-sync så skulle det virke.