B&W 683 delefilter oppgradering?


JosRuu

Medlem
30 Jul 2010
3.849
0
0
Østre Toten
Var innom HFK i dag for moro skyld og kom i prat med en av selgerne der. Det ble prat på oppgraderinger å han nevnte at en som jobber der hadde pratet med en fra B&W som sa at han burde oppgradere delefilteret i sine 683 til filtrere fra 800 serien. Han behøvde ikke bruke akkurat B&W filtere men kunne få feks dynabel til å lage delefilter til han ved at de brukte spesifikasjonene på elementene i 683 å gå etter.dette ble visst gjort og det ble ett stort løft i lyden.

Frister jo da litt å teste dette selv men bare komponenter kommer på ca 10k hvis man skal ha de beste hos dynabel. Så jeg lurer, er det noen som har kjennskap til dette og som kanskje vet hva jeg trenger av forskjellige komponenter? Disse går helt sikkert ann å få tak i på ebay eller andre plasser for en brøkdel av hva dynabel tar for de. Og måtte noen lure så skal jeg ikke lodde dette selv....

Hadde vært moro å prøvd dette men gidder ikke legge mangfoldige tusen i noe som kanskje viser seg å ikke bli bra.
 

Qrt

Medlem
9 Feb 2006
4.711
15
38
Hvis du først skal den veien hvorfor ikke vurdere aktiv deling? Da slipper du motstanden i passive filtre og får mer forsterker for pengene samtidig.
 

mik92

Medlem
25 Des 2005
4.565
0
36
26
Qrt skrev:
Hvis du først skal den veien hvorfor ikke vurdere aktiv deling? Da slipper du motstanden i passive filtre og får mer forsterker for pengene samtidig.
+1
 

Qrt

Medlem
9 Feb 2006
4.711
15
38
einis skrev:
som tar beslag i 6 forsterkerkanaler bare for frontene?
Jeg ville iallefall heller brukt penger på tilpasse forsterkere enn femsifra beløp på delefilterkomponenter.
 

JosRuu

Medlem
30 Jul 2010
3.849
0
0
Østre Toten
Litt av poenget var jo å ikke bruke ett 5 siffret beløp på komponenter da...
Derfor jeg lurte på om noen kunne hjelpe med hvilke komponenter som trengs. Feks en kondensator hos dynabel til 1380,- koster ikke mer enn ett par hundre på ebay så da kommer jeg ganske langt unna 5 siffret til slutt.

Og å måtte kjøpe en effektforsterker til er uaktuelt, da får det heller være som det er.
 

Niels Nielsen

Medlem
28 Jun 2003
25.044
0
0
Kan jo fort bli litt halvdyrt. Kondensatorer er èn ting, men et delefilter er normalt fullt av uendelige variabler, f.eks. synes jeg ikke Mundorf kondensatorer var noen større forbedring enn vanlige Solen. Mundorf Supreme er gigantiske og koster litt men i forhold til Solen opplevde jeg bare litt mer ro i lyden.
Spoler må spesiallages, trådtykkelse er viktigt og disse koster også litt og alt må monteres på nytt hulkort. Jeg oppgraderte delefiltre til IMF RSPM, disse kom til å veie over 3 kg stykket og kostet vel 4000,-. Gjorde det samme med IMF TLS80 og problemet var at selvom disse høyttalerne var nesten identiske, med identiske elementer og filtre, da spilte TLS80 mye bedre enn RSPM i mitt rom, ikke spør meg hvorfor.
Det er nesten umuligt å forutse om du vil bli fornøyd med investeringen, risikoen er at du ikke synes det er verdt det, og uansett skulle jeg være ganske rik om jeg ville spendere så mye penger på nye filtre, man får mye bra utstyr for 10K ellers som kan løfte lyden.
Så nei, jeg ville ikke gjort det...
 

Qrt

Medlem
9 Feb 2006
4.711
15
38
Eller evt prøve andre forsterkere med de delefiltrene du har, jeg er heelt sikker på at du klarer å finne bedre..
 

JosRuu

Medlem
30 Jul 2010
3.849
0
0
Østre Toten
Høres ikke ut som om det er så mye vits i å prøve å oppgradere så kanskje jeg heller skal bruke penger på noe annet....

Og flere forsterkere er fremdeles uaktuelt å begynne med. Og ja, jeg får sikkert tak i bedre forsterkere. Men til hvilken pris? XPA5 og Lx83 har ikke kostet meg all verden akkurat i forhold til hvordan lyden ble. Tror jeg må ut med en god del for å få tak i noe som vil overgå det på de høyttalerne jeg har nå.