Bør en kjøpe LED projektor?


Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Dette gjelder forøvrig ikke bare Ronco. Sim2 har også en "forhandler/importør" i Norge, og det er samme sorgen her
 
8 Apr 2010
435
0
0
Gorm skrev:
Du kan jo sjekke med dem hvor mange demo-enheter de har tilgjengelig? Å "ha et agentur" betyr ikke nødvendigvis at produktet finnes tilgjengelig. Hvem kjøper vel en projektor til 150-200K uten å ha testet den først?
Tiltredes!
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Får noen napp blant disse "krem-merkene", så hyl ut. Skulle gjerne gjort en skikkelig review av über high-end projektor her på AVforum.
 

J.P

Medlem
6 Jan 2005
1.449
1
38
Gorm skrev:
Dette gjelder forøvrig ikke bare Ronco. Sim2 har også en "forhandler/importør" i Norge, og det er samme sorgen her
Vet du navnet på Sim2 importøren i Norge?
 

J.P

Medlem
6 Jan 2005
1.449
1
38
Gorm skrev:
Ser ut til at det ikke finnes offisiell importør lengre. Norge virker å være slettet fra "Sim2 kartet"

Dealer Locator | SIM2 Multimedia | Home Theater Display Systems
Ok.Synd at merker som Runco,Sim2 og Digital Projection er mer eller mindre fraverende her i Norge.
Dette er jo som så mye annet styrt av markedskrefter,når "niche" produkter går over det "magiske" prissegmentet,eksisterer ikke markedet.Norge blir rett og slett for lite.
Det vi sitter igjen med er produkter fra de største leverandørene,Sony,JVC,Epson,BenQ.Disse merkene leverer bra til en konkuransedyktig pris.

Men vi går altså glipp av DLP på sitt beste... Skarpere bilde,mindre tap av oppløsning ved bevegelse og gode forutstninger når det gjelder 3D.
(mange av DLP sine fortrinn ligger i den raske oppdateringsfrekvensen til DMD brikken)
 

Ak

Administrator
11 Des 2002
36.016
4
38
39

ARTY

Medlem
8 Sep 2005
2.076
0
0
Hvis interessen for å brenne av 200K på en projektor og ønsker en demo først, hvorfor er det ingen som nevner at det bare er å ta seg en tur til Fredrikstad?

Hvis man ikke har veldig hastverk, så ville jeg forøvrig vært litt tålmodig og ventet på laser de annonserte projektorene som er 1-3 år unna. Når de kommer (og har god nok kvalitet) vil mest sannsynlig LED projektorer være et tilbakelagt stadie.
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Har også sett tester av lysstyrke over tid på LED-lamper til projektor, der det har vært påvist overraskende stort tap av lysstyrke de første par hundre timene. Greit at de kanskje er stabile de neste 20K timene, men det hjelper jo lite om tapet er 50% i løpet av relativt kort tid.

Laser er vel mer stabilt over tid skulle en tro?
 

ARTY

Medlem
8 Sep 2005
2.076
0
0
Jeg er litt overrasket over disse rapportene som forteller om hvor fort LED mister lys-utbyttet.
Originalt ble det vel sagt at de ville miste 30% over sin levetid, men da med levetid oppgitt til 10-20000 timer.
Vi får håpe dette bare gjelder de hardt drevne PJ LED og ikke de som sitter i TV's og PC monitorer.

Laser har jo vært i bruk i veldig mange flere år enn LED så der burde man jo ha bedre erfaring med levetiden.
Det er også muligheter for å sette i kraftigere lasere enn nødvendig så det er mulig å skru opp effekten hvis de skulle degenerere.

Det er også flere typer lasere som kan brukes i projektorer sånn som Solid State Laser, Semiconductor Laser (Diode).

Kodak bygget en prototype som jeg tror bruker Solide State laser. De håpet nok at alle projektor produsentene skulle lisensiere teknologien, men så viste det seg at Barco også hadde utviklet en Laser projektor samtidig under det Europeiske OSIRIS prosjektet, og dermed endte det opp med at Kodak solgte hele teknologien eksklusivt til IMAX.

Begge teknologiene er basert på DLP. Mens Kodak løste oppgaven ved å re-designe hele den optiske banen, så sier Barco at alle deres nye Series-2 projektorer kan oppgraderes til Laser.

Så noe forskjell må det være mellom disse.

Barco advarer også at Laseren koster 10 ganger mer enn en Xenox lampe, så det blir kanskje ikke så billig. Vi får håpe det bare gjelder de store kino projektorene og at HT projektorer kan bruke en billigere laser versjon.
Solid State laser moduler skal ikke være så dyre AFAIK.

Grunnen til at laser projektorer ikke har vært utviklet tidligere er fordi de ikke kunne produsere ekte grønt. Det ble løst for et par år siden, med grønt i 520-570nm, så nå kan man kjøpe Solid State laser moduler i alle tre farger.

I tillegg har "speckle" problemet med laser vært vanskelig å løse, men det ser det ut som om de muligens har løst tilfredstillende.

Barco har reist rundt å demonstrert Series-2 4K Laser projektor i det siste året så de må ha blitt ganske bra.
De sier at det vil ta ett til tre år før laser projektorer er på markedet. Siden de har demonstrert dem så ofte det siste året så skjønner jeg ikke helt hvorfor det skal ta mer enn ett år.

Barco hadde en demo på The Annual Moody Digital Cinema Symposium i begynnelsen av Januar, på et stort IMAX lerret.
Flere fra AVS, bl.a. Cineramax, skulle dit, men dessverre så var det ingen av dem som kom seg dit. Derfor har vi ingen god rapport om hvor god laser projektoren er.
Den eneste rapporten jeg har sett foreløbig er denne; RSS - Rental and Staging

RED har også en laser projektor under utvikling, som de demonstrerte sist høst. Sånn som de rapporterer om den så høres den nesten ferdig ut, men det er litt typisk RED.

Jannard annonserte i Desember at han planla en Verdens Turne for å demonstrere kameraer, Red Ray spiller og Laser projektor, men nå er det noen rykter om at det ikke vil skje før etter NAB i April.
Så det blir vel føste sjangsen til å høre noe om RED Laser projektor.

Det er ingen opplysninger om teknologien i RED Laser projektoren, hverken projeksjons teknologien (DLP, Lcos ?), Laser type, eller oppløsning, eller om dette er et samarbeidsprosjekt med en projektor produsent, eller om RED utvikler dette alene.

Jeg håper at Texas Instruments snart lanserer 4K DLP DMD for HT projektorer som ble nevnt for et par år siden skulle komme i 2012.
Da får vi kanskje 4K DLP HT projektorer innen 2015. Forhåpentligvis med Laser Light Engine.

Det er det jeg vet om Laser projektorer til nå.
 

Monitor

Medlem
4 Feb 2007
2.042
0
0
Det er vel lite som er så irrelevant som pærekostnad elle led levetid når man skal investere i en hvilken som helst dyr projektorer. Innen man har klart å kjøre 2000 eller 3000 timer er vel projektoren godt og vel halvvert seg i verdi og nye modeller er mye bedre. Da er det kjipt å ha betalt masse ekstra for "evigvarende" led lys når man sansynligvis kommer til å sikle på neste model etter et år eller to. Blir litt som å kjøpe en dritbra projektor og 20 reservepærer i samme slengen.
 

Gorm

Administrator
13 Des 2002
39.972
30
48
51
Jessheim
Godt poeng! Men for de som benytter projektoren til TV-titting også, løper timen fort, og da kan det fortsatt være greit med noe bedre levetid enn fra UHP.
Personlig har jeg vel aldri kjørt en projektor mer enn 400 timer før den er byttet ut. Kan være dette endrer seg fremover, for det er noe mer attraktivt å se TV i hjemmekinoen, etter at man fikk tilgang på xx-antall HD-kanaler.
 

Monitor

Medlem
4 Feb 2007
2.042
0
0
Bra poeng det også. Det vil jo være store forskjeller fra bruker til bruke. På en annen side, desto mere man bruker projektoren desto sterkere er argumentet og lysten til å oppgradere når det kommer nye og bedre ting. Det jo helt vanvittig hvor fort man mister high-end følelsen av en projektor uansett hvor fett det er nå du kjøper det. Man setter den nærmest på plass med hvite hansker og innen et par år er den like utdatert som din 5 år gamle gaming PC.

Hvis man ikke er klar over dette når man kjøper sin første projektor og tenker at denne skal jeg ha resten av livet så det er en god investering å kjøpe noe som kan gå 60000 timer uten problem, bør noen reise et varselsflagg.
 

Griffin

Medlem
27 Des 2007
557
0
0
Har ingen direkt källa men läste (när LED-tvs introducerades) att det var allmännt känt att LED-tv´s tappade massa lys, det var en av anledningarna till att jag inte hoppade på LED i första svängen.

Plasma ska också tappa i effekt, något jag märkte efter att behöva uppa kontrasten 10 steg efter 7500h.
 

ARTY

Medlem
8 Sep 2005
2.076
0
0
Noen flere Laser DLP nyheter;

Barco og IMAX har gjort en syv årig avtale hvor Barco skal supplere projektorer til alle IMAX kinoer.

Barco skal også bygge Laser DLP projektorer for IMAX basert på Kodak Laser DLP patenten IMAX nylig kjøpte.

Barco's egne Laser DLP projektorer vil ikke bli basert på dette designet fordi Barco ønsker at Series-2 projektorene deres skal kunne oppgraderes til Laser lys.
Men denne avtalen gjør at Barco får detaljert innsyn i Kodak patenten og mulighetene er at de kan lære noen "smarte triks" av hverandre.

Barco | Future IMAX theaters to be exclusively powered by Barco

Her er en rapport til fra Barco's Laser DLP demo i Texas i Januar:
Display Daily » Blog Archive » IMAX, Barco and Kodak to Bring Laser Cinema
The demo was shown on a 70 foot (21.3M) wide Harkness matte screen (1.0 gain) at a light level of 22fL.

22 fL on a gain 1.0 screen area of 2,560 sq. ft. (238M2),
corresponds to 56,980 Lumens.
Kan noen sørge for at Colosseum får installert en slik før The Hobbit 3D 2x48fps. har premiere i Desember! 8)