Antonsens kino - Atmos & målinger


sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Skjermbilde 2016-08-20 kl. 15.54.53.jpg


Når jeg snudde fase kom dippen der hvor jeg deler (40hz).

Tok også en måling med sub alene, ser ut til at det er dipp samme sted med mindre. Blir veldig usikker av dette. Hadde beste måling med marantz med en sub i midten. Kanskje en ide og plassere begge i midten baklerretet?

Prøvde litt til med deling 60hz:

Skjermbilde 2016-08-20 kl. 16.21.41.jpg

Er vel også 60hz deling som ser best ut, og her er det ganske tydelig at den skal stå i reversed.
 

Gurba

Medlem
19 Feb 2009
24.631
6
38
Ja, absolutt mye muligheter her.

Har fått justert og målt litt, har redusert dippen litt men ikke på langt nær nok. Er nok tiltak i rommet som er det beste trikset her.

Demping av frontvegg/baklerretet?
Det er bedre å justere litt på Distance på subbene enn å justere på eq. Jeg har redusert heftige dipper med mange dB med dette.
 

Torolan

Medlem
20 Nov 2008
13.863
71
48
Som Gurba er inne på så kan det være mye å hente på å eksperimentere med å justere avstand til sub ja.

Og som du er inne på selv , så kan det også lønne seg å teste med flere subplasseringer også hvis du har muligheten.

Og i REW så er det vanlig bruke logaritmisk skala slik at bassområdet får mer fokus. Og sette visningen til å gå fra 15 til 200hz når man har fokus på bassen :)
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Ja, jeg eksperimenterte litt med justering av avstand også. Skal se litt med selveplasseringen, men er noen reale monstere dette her, setter jeg de i midten (bak senter) kommer jeg ikke forbi hvis jeg skal koble noe på fosterker eller lignende. Er jo ikke så ofte, men er litt upraktisk allikevel. Får tenke litt på det :)
 

Torolan

Medlem
20 Nov 2008
13.863
71
48
Ja det er ikke så enkelt alltid , det er mye man skal ta hensyn til. Får håpe du finner en løsning du blir fornøyd med :)
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Jeg er absolutt fornøyd allerede :)

Så en film med atmos og masse effekter igår kveld (san andreas) og det var utrolig gøy. Syns lyden er detaljert i alle kanaler og kommer tydeligere frem enn med marantzen. Også spilt 2-3 lper og liker lyden. Har ikke "tvangslyttet" til noe enda, men hørte på en referanse LP og det var tilløp til gåsehud så må jo være noe riktig. Blir nok mer testing etterhvert, nå koser jeg meg først og fremst med musikk og film.
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
hehe, absolutt. Viktig å ikke drepe gleden med musikk og film ved å kun tweake/teste/lete etter feil :)
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Er på utkikk etter en bedre løsning til rack/hyller for forsterkere. Noen som har noe forslag, som bygger minst mulig i bredden og hvor man gjerne kan justere høyden på hyllene etter behov. Trenger da plass til minst fem effektforsterkere, prossessor, og satellitt tuner.

Helst noe billig :) utseende har ikke allverdens å si, men pga subbene har jeg begrenset plass.kanskje dette er veien å gå?

diyrack
 
Sist redigert:

Torolan

Medlem
20 Nov 2008
13.863
71
48
Ja det er ingen dum løsning det der. Lagde meg et lignende rack selv for tre-fire år siden.
Hvis du ser på bildet her på post 146 , så ser du det.http://avforum.no/forum/hvilket-uts...lans-stuekino-festet-absorbenter-taket-8.html
Kjøpte bare gjengestål og muttere på Biltema , og fikk et lokalt firma som driver med stål til å kappe til , bore hull og lakkere 4 plater.
På bildet der er det bare i bruk to plater , men brukte alle 4 på et senere tidspunkt. Veldig grei løsning som er veldig justerbar og plasseffektiv.
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Så veldig fint ut det ja. Har nok bestemt for en slik løsning også. Har gjengestag, muttere og skiver liggende samt noen sponplater så har egentlig det meste. Blir bygging til helgen.
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Da ble det litt bygging av benk/rack idag. Fornøyd med resultatet - men gleder meg ikke til å koble alt sammen igjen....


IMG_6629.jpg

IMG_6631.jpg

Prøve montering, for å markere hull til gjengestag

IMG_6644.jpg

IMG_6645.jpg

Slik ble det til slutt, vurderer å sette inn oppo-en der også

IMG_6661.jpg

IMG_6663.jpg

IMG_6665.jpg

Satser på å korte ned alt av kabler, lodde på nye plugger osv så tar nok tid før alt er oppe og spiller igjen.
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Får prøve å sparke igang litt liv i tråden igjen, lenge siden jeg har postet noe her nå.

Peter Hammil konserten var veldig bra, en rolig og lun atmosfære - første gang jeg måtte hviske når jeg bestilte en øl (!). Ellers ble det lite shopping i London denne gangen, men endel ølsmaking og livsnytelse, satser på 1-2 turer til i år så blir flere muligheter til å tråle bruktsjappene. Kanskje jeg legger ut noen London bilder til helgen.

Har fått handlet både litt film og musikk i det siste, så har mange timer fremfor meg med disse:

Mye spennende her etter min smak
Har også handlet Jazz at the Pawnshop, men den glemte jeg å sette frem for bildet.

Har luktet både på ny pick-up og høyttalere ifjor høst/vinter - men endte isteden med å kjøpe meg en ny gitar
Har alltid vært en gibson man, men de siste årene har både Stratocaster og telecaster vært fristende, da det dukket opp en utgående amerikansk standard stratocaster til en hyggelig pris, samtidig med morsdagstilbud (!) på gitarsjappa så ble det endel kroner å spare så da slo jeg til. Låter bra, og er veldig god å spille på.Men det har da skjedd noe i kinoen også, hadde ganilsen på besøk mandag med måleutstyr og tålmodighet
Jeg har ment at det bor mer i høyttalerne enn det jeg har fått ut av de, og etter litt måling endte vi med å flytte subbene noe og ikke minst flytte lytteposisjon frem nesten en meter. Dette gjorde virkelig underverker, og sammen med litt finjustering av delefilter osv i prossessoren ble det en solid oppgradering. Integrasjonen mellom sub og helicon, samt samspill med rommet ble langt bedre nå enn tidligere noe som kan få meg til å revurdere valg av fremtidige erstatninger til helicon. Virkelig en verdifull kveld vi hadde. Anbefales

Skal prøve å ta noen ordentlige bilder senere, men hvis man ser på bildet her så stod sofaen nesten helt inn til platespilleren tidligere.Hvis noen er interessert i demo og en kaffe er det bare å sende en PM.
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Er en god stund siden jeg har vært aktiv her, får gi forumet ett lite forsøk igjen. Er for tiden "lykkelig audiofil", så går mye tid til spilling av plater og film, og langt mindre tid til oppgraderinger og søken etter tweaks. Når det er sagt så har det skjedd litt siden sist, største forskjellen er at jeg har oppgradert til en Ortofon Cadenza Bronze pick-up - denne var lovlig dyr, men spiller også veldig bra. Monterte denne i oktober, og har spilt ca 160 plater siden da. Kjøper mye film og musikk, så skal legge ut noen stemningsbilder etterhvert. Arvet også en samling på ca 200 plater, og har nok snurret halvparten omtrent. Mye dubletter på hva jeg har fra før så kommer ei salgsliste etterhvert.

3.jpg

Stereobenken er også blitt byttet ut med en løsning som gir plass for CDene og CDspiller. Har også bygd opp en HTPC som jeg bruker til kodi og fotball/nett-tv. Playstation står i en pappeske.

1.jpg

2.jpg
 

A.Hansen

Medlem
28 Sep 2012
647
0
16
Lekkert det rommet ditt har blitt.

Å være lykkelig audiofil må jeg si er et stort mål jeg selv har hatt lenge. Men finner stadig nye ting å gjøre ;)
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Takker for det - er noen timers jobb her, men er godt fornøyd med resultatet.
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Sommer og sol - så har ikke blitt så mange timer i kinoen idet siste. Spilte to plater idag, og da er det faktisk 11 dager siden forrige gang platespilleren fikk kjørt seg. Har riktignok sett en film eller to i mellomtiden.

Ble en liten bunke med plate fra Big Dipper forleden, men pga nevnte varme har jeg ikke fått hørt på så mye enda. Har vel fortsatt hundre plater igjen å høre igjennom av samlingen jeg arvet også, så klarer fint noen regnværsdager fremover også.Spilte igjennom denne platen fra Bergensgutta idag, ikke kjent med dette prosjektet fra før selv om jeg har mange plater med medlemmene i andre sammenhenger. Fin fin plate, som nok trenger flere runder på tallerken.Spilt også igjennom nye plata til Aura Noir, som var meget bra - bedre enn på lenge? Må innrømme at jeg har jukset litt og hørt igjennom denne noen ganger på tidal allerede. Skal se de live 8 juni, begynner å bli mange år siden jeg så de sist så kan bli gøy - i tillegg til at jeg må nok testet utvalget til ett par av hovedstadens ølsjapper - mye bra for ølnerden
Ellers er det ingen store oppgraderinger på gang i år, det blir nok primært fokus på å pusse opp huset de nærmeste årene - har nettopp bestilt kledning, isolasjon og vinduer for den ene lang siden - så blir neppe arbeidsledig i sommerferien.

Ting jeg ønsker å få på plass i år er nytt reimhjul til VPI platespilleren. Begynner å bli litt slark i denne, men sliter med å få tak i. Sendte mail til VPI, de ba meg kontakte skandinavisk importør i Sverige - disse fikk jeg aldri noe svar fra. Prøvde så elusive disc, men de fikk ikke lov av VPI til å selge 50hz komponenter.... Tenker jeg prøver meg på en engelsk importør da jeg er ett par turer i London i løpet av ett år uansett.

Eventuelt noen som har noen andre tips til dette?

Ønsker også å få på nye føtter på platespilleren, bestilte dette i England ifjor men den butikken jeg brukte da brukte flere måneder på å levere så jeg endte med å avbestille hele greia.

Ellers ser jeg at det fortsatt er plass til flere LPer i hylla, så blir vel litt av dette også tenker jeg
På lengre sikt er det høyttalere som står på ønskelista, men er såpass fornøyd med hvordan det låter idag at jeg ikke stresser med dette.
 

sirant

Medlem
24 Jan 2010
6.985
25
48
Jeg har over lengre tid jaktet på nye føtter til platespilleren min, men22 desember ankom endelig korrekte føtter til min VPI spiller - medbrakt fra en kompis i England, så i dag fikk jeg omsider montert de.

Får legge ut ett før og etter bilde;Ser adskillig tøffere ut på etter bildet - skulle ikke forundre meg om det låter bedre også.Nå skal de nytes litt musikk fra min seneste bunke fra dippern.