Anbefaling av TV-tuner/ustabil AIW7500


pamundse

Medlem
19 Des 2002
702
0
0
www.paal.org
Hei! Jeg har en HTPC med ATI AIW7500 og bruker kun denne til å se på TV i heimen. Problemet er at applikasjonen er ganske ustabil, må innom taskmanager minst 2 ganger hver dag og kille applikasjonen. Og når jeg forsøker å starte programmet igjen så er fremdeles tuner-modulen aktiv. Dette fører til at programmet må startes et par ganger før det er i gang, i værste fall må en reboot til.

Det er også flere problemer med lyden som kommer og går. Volumet går plutselig i "taket" og forvrenges. Andre ganger forsvinner stereomottaket, og valget for lyd gråes ut.

Nyere 3D spill går heller ikke lynkjapt, selv på den minimale oppløsningen (SVGA) som projektoren støtter.

Allt dette fører til at jeg har lyst til å gå for en separat løsning. Et bonus blir da at jeg har mulighet til å oppgradere skjermkortet uten å måtte kjøpe et (dyrt) "allt i ett kort".

Jeg har da tenkt på et Pinnacle PCTV kort samt et ATI 9500 skjermkort. Burde ikke bli så veldig dyrt hvis jeg får noen hundrelapper for AIW kortet mitt. Et bonus med Pinnacle er vel også at jeg får brukt Dscaler som skal gi et (ekstra) bra bilde.

Disse spørsmålene står da igjen
- Vil en slik løsning vil fungere bra (sistnevnte)?
- Noen som har noen supertips som kan forlenge levetiden til mitt AIW kort?
- Er det noe poeng å kjøpe Pinnacle PCTV i forhold til Pinnacle Rave?

PS. Litt (gammel) mer info om min HTPC her:
http://www.paal.org/galleri/stuepc/
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
44.840
61
48
41
www.avforum.no
Hei

Det som skiller Pinnacle PCTV og Rave er i hovedsak at det medfølger fjernkontroll på PCTV versjonen... I tillegg støtter PCTV Mpeg2 kopiering, noe Rave ikke gjør... Dette tror jeg imidlertid må være software basert, så det skal vel la seg ordne :wink: . Ingen av kortene har stereo, da må du opp på PRO varianten. I tillegg støtter PCTV radio, noe Rave ikke gjør..

Radeon 9500 fungerer ypperlig også til spill, og er natuligvis optimalt på DVD...