Altibox Huawei Q22


fiske

Medlem
8 Sep 2009
174
0
16
Har fått denne boksen i hus, og er særdeles misfornøyd.
Èn ting er at brukervennligheten er flere hakk bak den forrige Arris-boksen pga at de har fjernet fargeknappene og direkteknapper fra fjernkontrollen - men billedkvaliteten er jo under enhver kritikk.
Den skybaserte opptaksfunksjonen er ubrukelig, etter min mening.
Opptakene minner om sånne halvdårlige videosnutter man laster ned fra nettet. Oppløsningen er elendig og hakkete. Høyhastighetsbevegelser er umulige å se på (eks. F1 og tennis - der bilene hakker seg inn fra sidene, og tennisballene ser ut som om de er en halvmeter lange). Det er absolutt ingenting som minner noe som helst om HD av noe slag. Skal det virkelig være sånn?

Kjøpte en ny Samsung QE65QF7 QLED-TV for akkurat 1 år siden, og jeg har flere High Speed HDMI-kabler som er prøvd - likevel lar ikke boksen meg skifte til noen annen oppløsning enn 1080p, med beskjeden om at TV'en ikke støtter oppløsningen.
Så lengre oppe i tråden her at noen har fått beskjed om at dette skulle fikses i en framtidig oppdatering, men det har de tydeligvis ikke klart. Har 500/500-linje unn i huset.
Jeg chattet med support hos Altibox og da installerte de en betafirmware til dekoderen som gjorde at jeg kunne velge 4K oppløsning på min Samsung 65" Q9FN.
Virker som bare det. Jeg er super fornøyd med altibox dekoderen.
 

torbjorn123

Medlem
21 Mar 2010
58
0
6
Har også denne dekoderen og fått et lite problem her når jeg skulle koble den opp mot Emotiva UMC200 via hdmi og videre til et Samsung 65" tv, får ikke emotivaen til å gå i dolby digital, står bare i pcm på lyden, men napper jeg ut hdmi kabelen fra tv'n så går den rett over i DD, setter jeg kabelen inn igjen så går den rett tilbake til pcm 2 kanals lyd.. kjipt å måtte velge enten DD eller bilde... tar jeg hdmi kabelen ut av altibox boksen og setter den inn i f.eks bluray spilleren er det ingen problem og den går rett i DD.. noen som aner hva som kan hjelpe her?
 

McEven

Medlem
5 Apr 2012
28
0
1
Etter mange mailer frem og tilbake fikk jeg dette svaret nå nylig fra Altibox:

”Noen kunder kan oppleve problemer med å få satt oppløsningen på Q22 til 4K 50/60hz. Dette skyldes en feil på måten dekoderen sjekker kompatibiliteten med TV-apparatene på. Dette løses i en framtidig oppdatering av dekoderne. Dette skal skje automatisk så her trenger vi ikke foreta noe.

Mvh
Altibox”

Så da er det bare å vente på oppdatering.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Skrev til Altibox her om dagen at jeg fortsatt hadde samme problem som beskrevet over, og at det nå var ett år siden jeg skrev til de angående problemet. Fikk da installert beta utgave av software på Q22 og vipps kunne jeg sette dekoderen i 4K modus.


Sent from my iPhone using Tapatalk