Altibox: Dårlig bildekvalitet


clasm

Medlem
16 Okt 2005
2.358
0
36
Get/eb/viken fiber/telenor fiber osv kjører med en båndbredde på 12-14 mbps , rikstv kjører med 8-10mbps og canaldigital satelitt med 18-20 mbps. dette er tall jeg har hentet inn fra de ulike fiber leverandører og fra canaldigital parabol.
Canal Digital Sat og Canal Digital Kabel-TV/Telenor Fiber bruker stort sett de samme signalene. Noen unntak er det.
 

borabora

Medlem
21 Okt 2003
1.576
0
36
Jeg så Farmen som gikk nå i dag og her syntes jeg bildet var veldig bra. Skal ikke si det sikkert men så ut som 4k.
Bedring iforhold til tidligere sendinger denne uken slik jeg opplevde det. Noen andre som så på?
 

deleder

Medlem
12 Nov 2012
98
0
0
Sliter litt med å være enig i denne. Som flere ganger tidligere nevnt av ulike personer på ulike forum, så er det slik at i Norge bruker de fleste enten kilde uplinket fra Telenor SBC eller direkte peering med kanal-operatør.. Dermed får de fleste de samme innholdet... noe som er ganske økonomisk fornuftig for et kabeltv nett og iptv (fiber)..
Digitalt Bakke nett og xDSL teknologier kan ha en større fordel av å egen-encode fra SDI til lavere bitrater pga. begrenset båndbredde

Flere norske kanaler ligger i peak på 16mbps for hver Single Program Transport Stream (SPTS). Typisk pga. de er med i en Statmux VBR pool.

Hvor har du 18-20mbps fra? Brutto fra satellitt?

Vet vi noe mer om dette? Har Altibox Huawei Q22 og synes bildet ikke er spesielt imponerende. Testet CD satellitt for ikke lenge siden, og må si jeg synes det er bedre.