alias bygger hjemmekino - Ny utlufting fra Projektor


alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
Utgangspunkt for kinoen var et rom i kjelleren som tidligere har vært stue og kjøkken i en utleie leilighet.

Første del av prosjektet ble derfor å rive alle innervegger, tak og tregulv. Rommet har netto mål på 774 cm x 360 cm etter alt trevirke er fjernet på veggene. Alle vegger består av Leca.

Under rivingen ble det oppdaget at det var litt fukt nederst på veggen som hadde ført til litt råte i innervegger. Yttervegger består av uisolert 25cm tykke Leca blokker og det er fylt inntil masse ca 1,5 m på yttersiden. Dermed fikk straks kino byggingen et større omfang enn forutsett.

Jeg kontaktet derfor tidligere eier for eventuelle råd rundt dette. Han kunne opplyse at vannet fra takrennene gikk ned i drenerings rørene og at kanskje dette kunne være grunnen til fukt problemer.

Så istedenfor å grave opp hele dreneringen (noe jeg ikke så lyst på siden det akkurat var blitt anlagt ny plen i dette området) ledet jeg takvannet vekk fra drenerings røret for å teste om dette kunne være årsaken til fukt problemene. I denne perioden så jobbet jeg veldig mye og hadde av den grunn liten tid til bygging av kino så veggene fikk stå bare i nesten et år. På dette året var det ikke fukt inntrengning i denne veggen en eneste gang og dermed så føler jeg meg rimelig sikker på at dette ikke vil bli noe problem i fremtiden. Uansett så har jeg tatt høyde for lufting mellom Leca vegg og innervegg slik at eventuell fukt kan tørke opp uten å gjøre skade.

Alle 4 vegger består av Leca i kinoen så disse er blitt pusset og 2 av vinduene er blitt murt igjen. Jeg valgte å beholde det siste vinduet som rømmnings vei, men meningen er at dette skal dekkes helt med en akustikk plate som henger i magneter eller lignende.

Jeg var ikke veldig fornøyd med at døren inn til kinoen var helt bakerst da det vil skape vanskeligheter med fremtidig oppsett. Så av den grunn ble denne inngangen til kinoen murt igjen og en ny en ble åpnet ca 1,5 m fra front av kino. Dette vil gi mye bedre fleksibilitet for fremtidige oppsett.

Da mye av planene har blitt forandret i løpet av byggingen av kinoen vil postene fra byggingen gjerne avvike fra opprinnelig plan eller ferdig kino.

Gikk en stund litt lei av å legge ut oppdateringer da tiden ikke strakk til og Avforum var ikke akkurat mye besøkt på grunn av server problemer. Håper å få oppdatert de siste modifikasjonene som har blitt utført i de kommende ukene.

Utstyrs liste (Denne vil bli oppdatert etterhvert som oppgraderings djevelen tar meg)

Fronthøyttalere:
3 x Tangen InConsert Miles MTM utgave m/ 10'' Beyma 10MI100 som mellomtone
Subber:
4 x Tangen-Beyma 18G50 i fire 350-liters portede kasser. B 85cm, H 68cm og D 74cm, så dette er badekar (Arve Husbedt's kalle navn på dem)
Surround:
6 x JBL 8340A
Atmos:
4 x JBL 8340A

Prosessor:
Marantz AV 8802

Forsterkere:
1 x Crown DCI 8|600ND (Front høyttalere)
1 x Crown DCI 4|600ND (Front høyttalere)
2 x Crown DSi 2000 (Subber)
1 x Yamaha MX-A5000 Aventage (Surround og Atmos)

Projektor:
JVC DLA-RS57E

Lerret:
DreamScreen Ultraweave V6 129'' m/ DIY ramme

Avspillere:
Panasonic DP-UB820
Oppo 103D
Apple tv 4k
Navidia Shield TV Pro
Dreambox 7020HD

Mine Bluray filmer


Tror jeg har fått med meg det meste nå, kommer til å oppdatere med tegning av layout på Kinoen etterhvert
IMG_0734.JPG

IMG_2178.JPG
IMG_2176.JPG
IMG_2180.JPG
IMG_2175.JPG
 
Sist redigert:

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
attachment.php


Veggen med fukt problemene og vinduene som er blitt fjernet


attachment.php


Denne veggen ser nå slik ut, det er kun et vindu og den er pusset. Jeg har heldigvis ikke hatt noen form for fukt problemer etter at takvannet ble ledet bort fra dreneringen
 

Vedlegg

 • Vinduer før gjennmuring.jpg
  Vinduer før gjennmuring.jpg
  319,2 KB · Sett: 950
 • Vindusvegg.jpg
  Vindusvegg.jpg
  230 KB · Sett: 932

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
I naborommet til kinoen så var det murt opp et fyrrom så da var det bare å gå baserk med slegga. Da er det godt med bakgrunn som Roughneck i nordsjøen for da har man treningen på slegge svingingen. Det er dog noen år siden jeg jobbet som Roughneck og det merkes., men ned kom det da.

attachment.phpattachment.phpSå gjenstår det bare å få dette ut fra kjelleren. Det som ligger her er ca 20 trilleborer som måtte bæres ut fra kjelleren og opp trappa i bøtter. Godt det er unnagjort
 

Vedlegg

 • Riving av fyr rom.jpg
  Riving av fyr rom.jpg
  77,8 KB · Sett: 900
 • Riving av fyr rom 2.jpg
  Riving av fyr rom 2.jpg
  68,7 KB · Sett: 890
31 Okt 2004
16.666
2
38
Jøss, blir jeg den første som får kommentere her? Ålrait! Ser frem til å følge med her, både via forumet og on location.:D
 

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
Som skrevet i begynnelse av tråden så har jeg laget hull til ny dør i forkant av kinoen og igjen måtte slagboremaskin, slegge, pøser, feiekost og trillebår frem.

attachment.php


Først måtte det opp støtter slik at ikke stuegulvet i første etasje seg

attachment.php


Når dette var gjort så begynte dritt jobben med å lage hull og etter noen timer med slag drill, slegge blod svette og tårer (Ikke så mye tårer heldigvis) så var hullet et faktum.

attachment.php


Og etter å ha laht inn en drager og fått litt puss rundt så ble det helt greit. Det vil jo komme vegger på begge sider av dette så det vil ikke synes.
 

Vedlegg

 • Støtter for dør hull.jpg
  Støtter for dør hull.jpg
  55,2 KB · Sett: 857
 • Støtter for dør hull 2.jpg
  Støtter for dør hull 2.jpg
  42,7 KB · Sett: 892
 • Nytt dør hull.jpg
  Nytt dør hull.jpg
  180,1 KB · Sett: 862

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
AndreWerdenskrieg skrev:
Jøss, blir jeg den første som får kommentere her? Ålrait! Ser frem til å følge med her, både via forumet og on location.:D

Ser frem til første inspeksjon på location i kveld
 

Kvindølen

Medlem
6 Des 2007
887
0
0
VELDIG bra utgangspunkt i alle fall!

Har du noen planer enda om hvordan den blir seende ut? Misunner deg den lengden på rommet,du har i alle fall alle muligheter for skjult anlegg om du ønsker. :)
 

Paradiso

Medlem
12 Mai 2012
438
0
16
Herlig å se bilder av andre også som sliter med fukt-utbedring og slegge-arbeid. :grin:

Du har et veldig godt utgangspunkt her, som blir gøy å følge.
 

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
Siden jeg nå for en periode har en jobb hvor jeg ukependler til Stavanger så er det kun i helgene at jeg får anledning til å gjøre noe i hjemmekinoen. Denne helgen har vi feiret min datters 11 års dag og jeg har vært på fotball turnering med min sønn, så da sier det seg selv at tiden i kinoen har vært begrenset. I tillegg hadde jeg med meg hjem nye høyttalere til stue kinoen denne uken og de måtte selvfølgelig settes opp og testes. Jeg ble veldig godt fornøyd med resultatet. XTZ 100.49 Divine er en kjempe høyttaler.


attachment.php
Litt har jeg uansett fått gjort.
Isolering av kinoen opp mot stuen som ligger rett over har veldig høy prioritet. Jeg har derfor bestemt meg for å bygge rom i rom og lest en del om dette på forumet og ellers på nettet. Etter å ha lest RuneW sin bygge tråd har jeg nå begynt å isolere over murene i bjelkelaget opp mot stue

attachment.php
Så er dette blitt gipset.attachment.php
Litt flaut å legge ut dette bildet for det er fuge masse 'all over the place', men det har sin forklaring i nyinnkjøpt fugepistol som er batteri drevet og det har jeg aldri brukt før så resultatet tilsier vel at det er godt at man får trent seg litt i den skjulte konstruksjonen først. Jeg er veldig godt fornøyd med denne fugepistolen fra Ryobi ikke var den veldig dyr heller og siden man kan bruke samme batterien til veldig mange forskjellige verktøy tror jeg faktisk jeg kommer til å kjøpe mer av dette merket.

Jeg bruker Fixxer universal silikon til å fuge med på steder der det aldri vil bli aktuelt å male, etter det jeg kan forstå så må denne være rimlig bra siden den har en bevegelighet på 25%. Ikke er den veldig dyr heller med en pris på 28 kr patronen.attachment.php
Jeg fikk også tak i en bruk Hitatch skru automat som jeg tror vil komme godt med under kino byggingenattachment.php
Nå har kona og barna reist i badeland så da kan jeg lure meg ned i kinoen igjen og fortsette med isoleringen.
 

Vedlegg

 • Isolering over mur.jpg
  Isolering over mur.jpg
  157,5 KB · Sett: 835
 • Hitatchi skruautomat.jpg
  Hitatchi skruautomat.jpg
  267,1 KB · Sett: 838
 • Ryobi fugepistol.jpg
  Ryobi fugepistol.jpg
  259,9 KB · Sett: 860
 • Ferdig gipset.jpg
  Ferdig gipset.jpg
  161,6 KB · Sett: 844
 • IMG_0674.JPG
  IMG_0674.JPG
  268,7 KB · Sett: 980
 • Like
Reactions: Danke

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
Da var denne helgen også over og desverre har det blitt altfor lite tid i hjemmekinoen, men jeg fikk isolert og gipset 4 av 28 hull mellom bjelkelaget så det er ihvertfall en begynnelse. Og ja jeg vet det ikke ser pent ut, neste gang skal jeg kjøpe hvit silikon så da blir det ihvertfall ikke så synlig


attachment.php


Et lite spørsmål tilslutt hvilken fugebredde bruker dere mellom gips platene og hvilken størrelse bunnfyll list egner seg til denne fuge bredden ?
 

Vedlegg

 • 4 av 28.jpg
  4 av 28.jpg
  209,7 KB · Sett: 871

kenti

Medlem
13 Feb 2004
14.446
0
36
avforum.no
Tenker med grøss på den jobben du driver med nå, gipsplatene og fugingen mellom bjelkene. Jeg er nettopp ferdig med samme jobb selv, men med dobbelt lag og Swedac/GG i tillegg.. Fordelen er at det blir veldig godt isolert, så det er antageligvis verdt det.

Har du planer om å legge gipsplater mellom dragerne langsgående også før du spenner opp nytt tak i rom-i-rom-løsningen?

Btw, jeg har i allefall ikke plassert gipsplatene så langt fra hverandre at det var behov for fugelist. Tror det blir i overkant mye glippe da egentlig.
Det er bare å plassere de med noen mm mellomrom og fuge mellom.
 

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
kenti skrev:
Tenker med grøss på den jobben du driver med nå, gipsplatene og fugingen mellom bjelkene. Jeg er nettopp ferdig med samme jobb selv, men med dobbelt lag og Swedac/GG i tillegg.. Fordelen er at det blir veldig godt isolert, så det er antageligvis verdt det.

Har du planer om å legge gipsplater mellom dragerne langsgående også før du spenner opp nytt tak i rom-i-rom-løsningen?

Btw, jeg har i allefall ikke plassert gipsplatene så langt fra hverandre at det var behov for fugelist. Tror det blir i overkant mye glippe da egentlig.
Det er bare å plassere de med noen mm mellomrom og fuge mellom.


Ja jeg har planer om å legge gips mellom dragerene også, men jeg kommer kun til å legge et lag. Det for holde så kjører jeg to lag gips på rom i rom reisverket.

Angående fuge bredde så kommer jeg nok til å kun gå for noen mm som jeg kun fyller med silikon uten bunnfyll list.
 

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
Her er en tegning av videre planer for hjemmekino.
Det er meningen at rommet bakerst skal brukes som teknisk rom
Scenen er det meningen at blir 10 cm høy, mens rappo for andre rad blir ca 30 cm høyt. Det er meningen å støpe disse rappoene siden jeg allikevell skal støpe på resten av gulvet.

attachment.php
 

Vedlegg

 • 09 Hjemmekino ferdig gipset m bakvegg.png
  09 Hjemmekino ferdig gipset m bakvegg.png
  626 KB · Sett: 842

Kvindølen

Medlem
6 Des 2007
887
0
0
Ser bra ut dette. :)

Angående den silikonen så prøvde jeg en av de tubene siden den var så billig men aldri mer. :mrgreen:

Har fått nok av den eddik dunsten når jeg holdt på med akvarier,og denne gasset så så mye at for sikkerhetsskyld så nektet fruen meg å bruke den mer,ikke at det var nødvendig.Med så mange timer som går med til fuging så koster jeg heller på meg de kronene og kjøper Fugger sin universal. Sikkert ikke verdens beste,men har ikke sett tegn til at den sprekker noen plass enda.

Når det gjelder størrelsen på fugene så gjør jeg som deg og holder de så små som mulig,i alle fall på alt utvendig.
MEN,jeg bruker bunnfyllingslist alle plasser jeg klarer å stappe med tommestokken (3mm) Har 10 og 17 mm som jeg deler i 2 og 4 etter behov. Ved 3-5mm åpninger så blir ikke forbruket så veldig stort så lenge man kan presse inn en list først.
 

alias

Medlem
29 Jan 2005
385
117
43
Kvindølen skrev:
Ser bra ut dette. :)

Angående den silikonen så prøvde jeg en av de tubene siden den var så billig men aldri mer. :mrgreen:

Har fått nok av den eddik dunsten når jeg holdt på med akvarier,og denne gasset så så mye at for sikkerhetsskyld så nektet fruen meg å bruke den mer,ikke at det var nødvendig.Med så mange timer som går med til fuging så koster jeg heller på meg de kronene og kjøper Fugger sin universal. Sikkert ikke verdens beste,men har ikke sett tegn til at den sprekker noen plass enda.

Når det gjelder størrelsen på fugene så gjør jeg som deg og holder de så små som mulig,i alle fall på alt utvendig.
MEN,jeg bruker bunnfyllingslist alle plasser jeg klarer å stappe med tommestokken (3mm) Har 10 og 17 mm som jeg deler i 2 og 4 etter behov. Ved 3-5mm åpninger så blir ikke forbruket så veldig stort så lenge man kan presse inn en list først.

Eddik lukten er rimelig stram ja, så jeg kommer nok til å bruke et annet merke neste gang. Jeg ble rett og slett litt svimmel oppi det ene hjørnet når jeg holdt på å fuge.

Jeg driver også å deler en 13mm bunnfyllings list og trøkker den inn på de stedene hvor det er plass til den