Akustikk problemer


vatne

Medlem
12 Des 2002
18
0
0
Hei,
Tenkte jeg skulle høre om det er noen her som har kjennskap til akustikk.

Jeg har et rom som er 3x5 meter. Skråtak hvor ene langveggen har en høyde på ca 2 meter og den andre 3 meter.

Sparsommelig innredet foreløpig med skinn sofa, teppe og noen bilder. Et par cd hyller (2 meter høye) i bakveg og et vindu med tykke gardiner. Parkettgulv.

Har ikke fått til lyden jeg hadde før. Nok av bass , men har blitt noe tynt. Romfølelsen er borte. Har også registrert ekko visse steder med klappetesten.

Noen som har erfaring og kan dele noen praktiske råd? Hva jeg kan bruke og hvor jeg bør lete etter problem områder i rommet?

mvh
 

dirtyboy

Medlem
12 Des 2002
1.043
0
0
Hvis du har ekko, så må du få inn mer ting i rommet.
Enda mer teppe,
Tykke Gardiner!
Bok hylle med masse bøker

Osv...
 

Skomedal

Medlem
22 Apr 2003
36
0
0
romakustikk

Vil tro at en etterklangstid på 0,2-0,3 sekunder er ok i en normal hjemmekino. Dette betyr at godt lydabsorberende materiale fordeles jevnt på vegger og tak i en mengde tilsvarende omkring 0,7*volumet av rommet. Godt lydabsorberende materiale er mineralull med tykkelse over 50 mm (f.eks. Glava Akuex plater), sofa med stofftrekk, bokhyller med litt ujevn fylling (har mye tro på bokhyller, gir diffusitet (spredning) i rommet). I bassen må en også ta hensyn til høyttalerne, -plassering og ikke minst vegg-/ tak og gulvoppbygningen (myke konstruksjoner absorberer bass, slik at mer absorpsjon blir uheldig).

Her er det imidlertid mange "religioner", men beskrivelsen over kan gi en pekepinn