Aktive høyttalere og subber skal kobles sammen med forsterker og passive høyttalere


hjhr

Medlem
7 Feb 2009
438
0
0
Heisann

Jeg har et par Mackie HD1531 (aktive) og et par QSC 18" subber som jeg spiller på. Vet ikke helt sikkert eksakt hvilke subber dette er, men de er ihvertfall aktive.

Nå har jeg jeg planer om å koble disse sammen med et par Cerwin Vega AL 1000 (passive) som jeg fra før driver med en Crown XTi 2000 forsterker.

Spørsmålet mitt er hvordan jeg kobler Mackiene og subbene (disse er allerede koblet sammen) sammen med de andre høyttalerne via Crown forsterkeren. Må jeg koble Crownen til subbene eller toppene? Og hvilke kabler trenger jeg for å koble de sammen?

Bruker allerede XLR IN til å koble Cerwin Vega anlegget til en PC for musikk.


Legger ved et par bilder av inngangene/utgangene på
og
.

Håper på svar. Takk!
 

Limpalot

Medlem
17 Nov 2009
1.660
0
0
Tja ,skal du få lyd i alt sammen må du jo splitte signalet enellrannen plass....
Regner ikke med at det er linje ut på forsterkeren, så da må du nok til med en y-split på xlr-kabelen...hvis det da ikke er linje ut fra de aktive kassene, da kan du ta linjesignalet til Crown'en derfra.
Hvor sterkt signal det er fra kilde og hvordan dette vil virke splittet ut til to forsterkere (en Crown og den innebygde i de aktive) må du nesten bare prøve, det fungerer greit å splitte signalet fra en mikser, har ikke prøvd fra en pc....
 

Ostemannen

Medlem
25 Okt 2009
15.748
0
36
Heisan!

Som jeg nevnte hin dagen. :mrgreen:

Fra mixer til crown: Ut fra mixer, til inn på crown("in")
Fra Crown til Mackie: Ut fra crown ("out"), til input på mackie topp. Koble 1 kabel fra kanal1 på crown til en kanal på mackie. Kanal 2 på crown kobler du til den andre mackie toppen.

Fra Mackie top1 til qsc: Koble "out" på mackie til input på QSC subben. Slik gjør du det på det andre paret og.

Fordel å bruke xlr i alle ledd. Ved denne koblingen kan du ha 2 stacks med høyttalere. Kanal 1 er f.eks venstre, og kanal 2 er høyre. Da plasserer du alt som er koblet i "kjeden" Kanal 1 på venstre side, og alt som er i "kjede" 2 på høyre side.

Eller du kan ha alt i 1 stack på midten og bruke mye kortere kabler. Da kobler du bare alt fra output til input på de forskjellige toppene subbene.


Mackie toppene så btw bra ut, så de gir nok bra med volum fra seg.