30 år og aldri eid en forsterker


nikkospikko

Medlem
18 Mar 2008
321
0
0
Og riktignok trenger jeg dermed hjelp med å velge min første.


Jeg kommer aldri til å eie høytalere i high end segmentet, så jeg er ute etter noe i budsjett klassen. Så lenge den kan drifte feks Dali Zensor 5 serien i 5.1, vil det være mer enn godt nok for meg da det er høytalere i denne prisklassen som vil være aktuelle for oss i fremtiden. Bruken blir utelukkende til film/hjemmekino og ikke musikk. Jeg har 4 essensielle preferanser:


-Må kunne koble minimum tre 4K kilder inn
-Støtte lydformatene man finner på UHD Bluray (Dolby Atmos ikke nødvendig)
-Enklest mulig for en førstegangsbruker
-Pris lavest mulig uten å miste de tre kriteriene nevt ovenfor


Budsjett vil jeg ikke si noe på, annet enn at jeg er villig til å betale det man må for å oppnå disse kriteriene, men stor bonus om prisen er "konevennlig" :)

Håper noen kan gi meg noen alternativer og anbefalinger!
 

TorTorden

Medlem
21 Jan 2012
12.544
0
36
Første jeg tenker på er noe alá Denon avr-1300w, bør også f.eks være lett og lytte på, sammen med Zensor høytallere, siden disse begge føres av Hifiklubben, og jeg vet sjøl at de passer ganske godt med Dali.
https://www.hifiklubben.no/tv-og-hjemmekino/hjemmekinoreceiver/denon-avr-x1300w-hjemmekinoreceiver/

Nå bør vel strengt tatt kravene dine kunne dekkes av den rimeligste Denon AVR-x520BT (3 4k hdmi 2.0 innganger), men ville anbefalt og gå en par hakk opp på receiveren, dette blir jo hjertet\hjernen av hele anlegget så vel verdt litt ekstra.

Og skulle du f.eks finne noen små, ekstra høyttalere i en kjeller så er da klar for og koble opp, men med den rimeligste så er du låst til maks 5 høyttalere og sub.
 

nikkospikko

Medlem
18 Mar 2008
321
0
0
Må si jeg likte prisen litt bedre på den andre du lenket til der. Vil det det være markant forskjell på lyd eller bilde mellom de to du lenker til? 7.1 hadde vært flott det, men det vil det nok rett og slett ikke bli plass til her dessverre