Nylig innhold av Hybris

 1. Hybris

  Skråtak og bass

  Fikk ikke med meg effektforsterkeren nei. Men står ellers fast på at høyttalerne dine ikke har noe med å spille ned til 40hz, sett de til small. :) Hvis ikke det funker så har du ikke nok sub.
 2. Hybris

  Skråtak og bass

  Kort oppsummert så har du et stort rom, en liten forsterker til frontene (2x50W) og en liten 8" sub som ikke vil være i nærheten av å fylle det rommet med lyd. Angående å sette høyttalere til small: Delefilteret er ikke en vegg, det er en slak kurve som gradvis ruller av bassen. Ved en deling...
 3. Hybris

  Skråtak og bass

  Alt av høyttalere bør vel trolig stå til small, spørs om de faser ut hverandre når alt spiller det samme. Hva skjer hvis du setter alt til small og deler på 80hz da? Hvilken sub har du? Hvor stort er rommet?
 4. Hybris

  Skråtak og bass

  Ikke noen spesiell grunn til at akkurat skråtaket skulle drepe bassen. Om noe vil det trolig være positivt og gi deg færre stående bølger. Du sitter vel trolig i en uheldig posisjon da. Eventuelt er det noe som er satt opp feil. Du har surroundforsterker med romkorreksjon sikkert, hvilket merke...
 5. Hybris

  Lite lyd i center med audyssey romkorreksjon

  Du kan fint endre til small (og bør gjøre det), men det er nok ikke eneste årsak. Hvordan er senteren plassert? Og hvilket nivå stiller Audyssey den til? Altså typ -6dB eller whatever. ? Har du byttet noe annet i oppsettet eller kun senter?
 6. Hybris

  Akustiske tiltak og rompåvirkning på lyd.

  Du kan styre volum fra DACen sikkert? Nå er vel ikke Klipsch kjent for verdens mest behagelige diskant heller kanskje, men er trolig rommet ditt også ja. Personlig har jeg blitt så glad i både romkorreksjon og sub at det ville vært helt uaktuelt å spille musikk uten noen av delene. :)
 7. Hybris

  Akustiske tiltak og rompåvirkning på lyd.

  Nei, vet ikke om det er noen god idé. Surroundreceiveren din vil jo forsøke å sette nivået likt for alle kanaler, så hvis du skrur opp gain og kjører romkorreksjon på nytt vil den bare justere ned frontene dine igjen. Og mye lyd er det jo allerede i følge deg? :) Hvis det ikke er nok punch/trøkk...
 8. Hybris

  Ny AVR surround

  Det er jo opp til deg da, det er jo gjerne frontene som er både størst og har mest lyd i lydsporet. Men har du store høyttalere i alle kanaler kan det jo være verdt å vurdere. Men i det du kjører effekt på frontene, får jo surroundforsterkeren din ganske mye avlastning til å drive de øvrige tre.
 9. Hybris

  Akustiske tiltak og rompåvirkning på lyd.

  Kipsch er kanskje ikke kjent for å være så utrolig oppløst, men dynamikk burde du vel i teorien ha hvis du har nok forsterkerkraft. Avhengig av hva du mener med "dynamisk" :)
 10. Hybris

  Ny AVR surround

  En rimeligere receiver behøver ikke nødvendigvis være så "dårlig". Personlig har jeg som deg kun 5.1 (snart 5.2), og har Marantz NR-1609, funker helt supert kombinert med effektforsterker.
 11. Hybris

  Ny AVR surround

  Skal du ha masse trøkk så ville jeg kanskje vurdert kombinasjon med effektforsterker. Er ikke så mange surroundreceivere som har masse krutt, men derimot får du det du trenger av funksjoner selv på en ganske rimelig surroundreceiver. Så da kommer du gjerne billigere (og kanskje bedre) ut av det...
 12. Hybris

  Pioneer SC-LX 71

  Den er vel såpass gammel at man kanskje må regne med at tilhørende softwaretjenester slutter å fungere på et eller annet tidspunkt.
 13. Hybris

  avr + amp = dynamikk

  Krefter på lavt volum er jo litt selvmotsigende kanskje. Har du en subwoofer? Har du aktivert Dynamic EQ på forsterkeren?
 14. Hybris

  Akustiske tiltak og rompåvirkning på lyd.

  Hvilke problemer forsøker du å løse da? Hva opplever du som "galt" med lyden nå? Hvis du ikke har teppe på gulvet kan det være et enkelt tiltak. Og du burde fått høyttalerne litt ut fra veggen. Enten smalere benk eller trekke de frem foran benken kanskje?
 15. Hybris

  Liten klasse D forsterker til bil..?

  Virker som det meste av rimeligere forsterkere til bil fortsatt er klasse AB. Det blir sikkert ikke allverden av strømforbruk uansett hvis du skal ha små elementer og ikke så voldsomt med lyd. Men det finnes jo klasse D liksom. Hva kriterier for pris/størrelse da? Du kan titte f.eks hos...