Fikk "Jacobs Ladder" fra play.com for noen dager siden. Her er min kortanmeldelse av denne filmen, bare 13 år etter at den gikk på kino:

"Jacobs Ladder" føyer seg inn i rekken av Vietnamfilmer som fokuserer mer på de amerikanske soldatene enn selve krigen. Jacob Singer lever tilsynelatende et normalt liv med kjæreste og jobb etter en tjenestetid på to år i Vietnam. Men så var det alt det merkelige, uforklarlige og groteske han opplever. Hallusinasjon eller virkelighet?

I løpet av filmen lurer man flere ganger på om det man ser er drøm, virkelighet, hallusinasjon eller....? Flere anmeldere har anmeldt denne nesten surrealistiske filmen. Filmen stiller ihvertfall flere spørsmål enn den gir svar.

Var den underholdende? Ja, absolutt, men ikke på et action-plan. Filmen er til tider dvelende, noe som krever at man er våken når man ser denne filmen. Og filmen må kanskje ses på nytt for å få med alt...

Den som liker psykologiske thrillere med surrelistisk innhold vil finne nok å tenke på etter å ha sett "Jacobs Ladder". Dem som vil ha enkel underholdning og ren action bør se seg om andre steder.

Enkelte opphøyer filmen til å være noe av det beste som er laget om Vietnam. Til det er filmen etter min mening for snever. Men som inspirasjon til psykologiske studier? Absolutt et must!