Vilken är definitionen för high end audio för ER?
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
 1. #1
  Newcomer JonasP sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  69
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Vilken är definitionen för high end audio för ER?

  Begreppet "high end" är ett av de mest subjektiva begreppen man kan hitta inom hifi, ändå används det flitigt i bl.a. hifi-press för att beskriva om en produkt verkligen tillhör toppskicktet av toppskicktet. Men vart går egentligen gränsen mellan hifi och high end?

  Det skulle vara roligt att höra vad definitionen av high end är för just er.

  För mig så relaterar jag high end med produkter som är byggda med de bästa motiverbara komponenterna, inte för att förväxlas med cost-no-object-filosofin där man inte behöver motivera inblandning av varje komponent. Naturligtvis ska de också producera en god ljudkvalitet, men eftersom det är mer subjektivt så...

  Den mest logiska tolkningen av high end, då ljud är så personligt som det är, är kanske den att high end är just för DIG den anläggningen du anser låter så pass bra att du ger upp sökandet efter något bättre, och istället sitter ned och njuter av ljudet istället för att sitta och fundera vilken uppgradering som kommer att göra det god ÄNNU godare.

  Detta är dock en tolkning som många inte gillar så de flesta tolkar high end med extremt dyr utrustning.

  Den här frågan har naturligtvis inget rätt svar, men det gör den ju än så mycket mer intressant, eller hur? :? :wink:

 2. #2
  Moderator roffe sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  9,333
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  For meg er High End nært relatert til "Cost No Object"-filosofien. Det er ikke dermed sagt at man bruker kun de dyreste komponentene. Men man bruker de komponentene og metodene som er nødvendig for å nå målet man har satt seg.

  Dette blir også en litt ullen definisjon, men hvis jeg presiserer at et typisk High End mål er satt såpass høyt at det ikke kan påpekes direkte svakheter, kun smaksvariasjoner ved produktet, så begynner det å bli nært en definisjon.

  Min High End-definisjon:
  Et produkt hvor man har brukt det som er nødvendig av komponenter, ekspertise og teknologi for å nå et mål om perfeksjon i forhold til et konkret behov, uten å inngå pris/ytelse-kompromisser.

 3. #3
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,214
  Takk & like
  Nevnt
  36 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Som vanlig kan jeg bare samtykke i det du skriver. Meget god definisjon Roffe.
  Mvh Gorm

  ISF / THX kalibratør
  projektor, TV, grading-monitorer, display

 4. #4
  Intermediate
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  2,482
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det finnes egentlig ingen audioprodukter uten pris/ytelses-kompromisser. Heldigvis får man si, uten pris/ytelses-kompromisser blir det jo uendelig dyrt samt at utviklingen hadde tatt uendelig lang tid. Det hadde kankje blitt et biomekanisk system med høy kunstig intelligens som endrer og utvkler seg selv.

  For å være litt mer seriøs så er ikke high-end et begrep som bare eksisterer innen audio. Det finnes i de fleste bransjer og betyr helt enkelt det som er best.

  Det er folkene som er villige å betale for det dyreste som har high-end utstyr. De driver utviklingen fremover ved å bruke penger på den nyeste og beste teknologien.

  Reklamebransjen bruker begrepet helt feil. Med vilje selvsagt. Men alle skjønner at enden (high-end) på en tunnel ikke er fra midten og ut. Enden er enden. Det siste lille stykket.

 5. #5
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  "High End" må jo kunne brukes om en hver skalerbar egenskap hos et produkt, der egenskapen kan settes på en skala som igjen må kunne sies å begynne på et punkt som er lavere enn der den slutter. Dersom man sier at et produkt fra en produsent blir omtalt som et "High End-produkt" må man jo ta følgende for gitt:

  De produktene som man konkurrerer mot befinner seg i all hovedsak nedenfor på den skalaen man snakker om.

  De egenskapene man fokuserer på er enten definert i teksten, eller den sier seg selv. I sistnevnte tilfelle, dersom de for eksempel tester et Cambridge-produkt og bruker ordene High-End må man ta utgangspunkt i at de til en viss grad har latt prisen være en vesentlig avgjørende faktor for vurderingen.

  Egenskapene som legges til grunn bør være konkrete og ikke subjektive. Det må ikke legges smak til grunn for en slik vurdering, da man heller ikke kan si om det er high eller low-end dersom man snakker om subjektive egenskaper.

  Tunnelsammenlikningen vil jeg trekke en liten bit videre: dersom du befinner deg 200 meter inne i Lærdalstunnelen befinner du deg helt klart ved enden, men dersom du befinner deg 200 meter inne i Mosseporten har du passert midten på denne 350-meter lange tunnelen, og da befinner du deg ikke lenger ved enden av tunnelen. Jeg vil derfor si at high end ikke bare bestemmes av det aktuelle produktets egenskaper, men i vesentlig grad av hva det har å sammenlikne seg med. Sier man for eksempel at en SACD-spillere spiller high end må man enten bestemme seg for om det er formater man sammelikner, eller om man sammelikner med andre SACD-spillere.

  For meg er derfor definisjonen:
  High End er: den enden av en på forhånd definert skala som ligger innenfor de 10 % som befinner seg øverst på den tenkte skalaen, der øverst er definert utifra en vitenskapelig eller teknisk klassifisering som på en eller annen måte kan systematiseres uten å blande inn rene subjektive faktorer.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •  

AVtorget