Oppgradere lydkroken
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2012
  Poster
  2
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Oppgradere lydkroken

  Hei
  Som sagt i tittelen har jeg, en fattig student, tenkt til å oppgradere lydkroken min like etter jul. Jeg har aldri hatt den veldig store interessen for alt det tekniske når det kommer til musikk, så derfor kunne jeg gjerne tatt imot litt råd fra dere.

  For øyeblikket består kroken av en gammel forsterker og et par gamle høyttalere som egentlig tilhører min mor, samt en billig platespiller som skulle være enkel (og ganske nødvendig) å oppgradere, og hver gang jeg hører på musikk klarer jeg ikke å unngå å tenke på hvor mye bedre lyden kunne vært, noe som ødelegger en god del av opplevelsen.

  Forsterkeren er en Pioneer VSX-407rds og høyttalerne er Jamo E650. Til disse fulgte det også med en CD-spiller, en Pioneer PD-S505, men den vil ikke bli prioritert, med tanke på at jeg aldri hører på CDer. Platespilleren derimot er det jeg tror trenger hovedfokuset når det kommer til oppgraderinger. Når jeg hører på musikk går det i vinyl, men spilleren er en helt orginal Argon TT-1. Når denne ble kjøpt fikk jeg høre at den skulle være veldig enkel å oppgradere, så spørsmålet er hva som bør oppgraderes først, eventuelt om jeg heller bør kjøpe en ny spiller.

  Jeg har så å si ingen formening selv, så alle tips vil bli tatt godt imot.

  ---------

  Har etterhvert fått hørt at det er forsterkeren som er den største synderen. Har ikke et spesielt budsjett i tankene, noe som gjør det vanskelig for dere å anbefale noe, men gjerne prøv allikevel. Jeg er ikke interessert i å bruke flerfoldige tusenlapper på noe som "får duge" eller er "litt bedre enn den du har", så er mer ute etter å bruke litt mer penger for å kjøpe noe som kan vare en stund.

  På forhånd takk

 2. #2
  Active zoso87 sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2008
  Sted
  ullensaker
  Poster
  401
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg kan varmt anbefale arcam fjm a38, det er den beste forsterkeren jeg har hørt til under 20000kr utenom hypex ncore, men de må man bygge selv og ha en forforsterker til siden det er effektforsterkere.
  Og det fine med arcam forsterkeren er at man kan få et puttet inn et ganske habilt riaatrinn for 2000kr ekstra og siden du sier at du bruker platespilleren mest så er det en fordel å ha et skikkelig riaatrinn..
  Stereo/hjemmekino : Yamaha rxv1800, Monitor Audio GS10, Xtz 99 w10.16.
  Headfi : Hifiman he-400, Shure srh940, Shure se425, Avid mbox mini.

 3. #3
  Active
  Medlem siden
  May 2007
  Poster
  389
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  ikke fornøyd med svarene på freak altså...

  Som det ble sagt så er forsterkeren det første du bør bytte ut. om du er litt mer spesifikk ift budsjett vil det være enklere å komme med spesifikke forslag, men i første omgang vil jeg foreslå cambridge audio sine forsterkere, du kan sjekke de ut på HFK sine sider

 4. #4
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2012
  Poster
  2
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hehe, fornøyd med freak-svarene, men postet det mest i frustrasjon av at brukeren her ikke ble aktivert før nå. Om man trenger lydhjelp kan et forum dedikert til nettopp dette være bedre enn et undergrunnsforum

  Det er vanskelig å komme med noe budsjett da jeg ikke har satt av noe og er villig til å betale det jeg må for å mest mulig ut av musikkopplevelsen. Samtidig har jeg også veldig mye annet å bruke penger på, og vil dermed også bruke minst mulig, selv om konklusjonen faller på at det er bedre å handle noe ordentlig en gang, istedet for å kjøpe noe billig og bare såvidt brukbart flere ganger. Jeg har tross alt musikk nå også.

  Takker samtidig for alle svar og skal se nærmere på forslagene. Førsteprioritert er nå en ny forsterker, men i samme slengen kan jeg også spørre hva dere ville gjort mtp platespilleren. Vil en ny pickup gjøre underverker eller bør en helt ny spiller kjøpes? Eller vil alt høres relativt likt utnmed den forsterkeren jeg har nå?

 5. #5
  Active
  Medlem siden
  May 2007
  Poster
  389
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ville gjort noe med forsterker før platespiller. Har samme spilleren selv, med original pickup, ortofon 5 noe? Et litt mer påkostet riaa-trinn kan være verdt å sjekke ut. selv har jeg cambridge 640p.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •