Stereoforsterkere
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Active Sonic_ sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  309
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Stereoforsterkere

  Innenfor hjemmekinoreceivere er det jo kommet ut nye lydformater opp igjennom tidene. (DTS, Pro Logic 2 osv).
  Men hvordan er det med stereoforsterkere?? Har snust litt på brukte stereoforsterkere og noen er til og med opptil 10 år gamle. Har dette noe egentlig å si, eller er de generellt like bra som dagens stereoforsterkere??

 2. #2
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det har ikke vært den helt store utviklingen på stereosiden de siste årene. Tar man med prisfallet på eldre utstyr kan man gjøre et godt kjøp.

  Mange regner en gjennomsnittlig levetid på elektronikk på 11 år. (brukes til leasingberegninger og slikt) Derfor bør man vite hva man kjøper om det er 10 år gammelt.

  Det har skjedd 2 viktige ting på stereosiden de siste årene:

  1: Kina og Taiwanimport har både vært med på å punktere markedet en smule, samtidig som det har åpnet for billige produkter i det midlere skiktet. Siden det midlere skiktet ikke alltid kan masseproduseres, men også krever en og annen håndspåleggelse blir prisene fra lavkostnasjonene lave. Det har gjort at kabinettdesign og store strømforsyninger kan prioriteres. De kan allikevel sjelden konkurrere med det beste utstyret, så det øverste skiktet innen highend er ikke kinesernes marked.

  2: Klasse D-forsterkere (og klasse H og T) har tatt markedet med mer eller minre storm. Det er fortsatt en klar overvekt med klasse AB, men de har minkende markedsandel. Det medfører mer effekt og bedre linjæritet til langt lavere pris. Resultatet av PWM-forsterkernes inntog er ennå ikke fullt synlig, men i nær fremtid vil det komme svært mange gode kompakte forsterkere på markedet. På klasse AB har det imidlertid skjedde relativt lite interresant. "Alle" bruker sine ressurser på å utvikle PWM-basserte sluttrinn nås å det gjøres naturlig nok ikke så mye med AB-teknologien.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •  
Stereoforsterkere

AVtorget