Vår husstand står mitt i en liten "krig" mellom flere tilbydere. Dette står i sterk kontrast til alle våre år med fiber hvor vi har hatt det ene elendige lokale tilbyderen med dårlige TV-løsninger til den andre etter hvert som en, og en gikk konkurs. Det hele startet som Nittedalsnettet, som etterhvert gikk konkurs og startet opp igjen med nye eiere, for deretter å bli kjøpt opp av Pronea som etter kort tid solgte Nittedalsnettet til Homebase som etterhvert ble kjøpt opp av Get men ble driftet videre som en egen separat greie med elendige TV-løsninger osv..

Derfor valgte vi tilslutt å separere det positive med fiber (Internett) og kombinerte det hele med Satellitt/Parabol ifra Canal Digital. Det var den suverent beste og faktisk den mest økonomiske løsningen vi klarte å få til hva gjaldt bildekvalitet, kvalitet på tjeneste, godt utstyr (dekodere, mulighet for Stue-PC med TV-kort osv..) og alt mulig.


Vi har vært strålende fornøyd med denne løsningen. Men hvor vi tidligere har vært låst til en enkelt tilbyder med helt håpløst elendige løsninger for TV (diverse IPTV løsninger med elendige dekodere som er grisetrege, med forferdelig gresesnitt osv og hvor det var helt absurd høy nedetid på tjenestene) så er vi nå i stikk motsatt situasjon.


Homebase som for en stund tilbake ble kjøpt av Get (takk gudene, endelig en leverandør som har kjøpt opp og faktisk driftet nettet seriøst og ikke bare gått konkurs eller solgt driftingen videre iløpet av 1-1,5 år) har nå endelig satt en dato for når Homebase forsvinner i vårt nett og alt går over til å være Get. Så ikke noe mer håpløs Homebase IPTV-løsning, men nå fullblods Get TV-løsning og tjenester over hele linja.

Samtidig så har plutselig Canal Digital Bakkenett bestemt seg for at de vil kaste seg på og tilbyr å ta over driftingen av fiberen til vår husstand og ergo en overgang til Canal Digital sitt bakkenettløsning for fiber med nye Internettabonnementer og Canal Digital sin TV-løsning.Her må vi ta et valg. Homebase fases ut og går over til Get, som medfølger et krav om Internett + TV-løsning, eventuelt et "gebyr" for å kun ha Internett som gjør det temmelig idiotisk og uaktuelt. Eventuelt så kan vi velge å gå over til Canal Digital Bakkenett men da er det ingen vei tilbake og Get er da uaktuelt i all overskuelig fremtid. Etter litt frem og tilbake med Get så er de villige til å la oss fortsette med våre eksisterende Internettløsninger uten krav om ekstra gebyrer men mot 12-mnd binding.

Begge er veldig aggressive hva gjelder priser for å sikre seg et abonnement med oss så totalprisen sammenlignet med dagens Homebase Internett + Canal Digital Satellitt / Parabol blir uansett noe rimeligere. Prisen for Canal Digital Fiber vs Get Fiber er mer eller mindre den samme og de ser ut til ved første øyekast til å tilby mye de samme tjenestene i og rundt sine Internett og TV-løsninger.Så da er jo det store spørsmålet; Hva vil være det beste valget? Om vi legger alt dette med pris og det hele til side. Hvem er det som tilbyr de beste tjenestene, med høyest kvalitet?

Ser vi på funksjoner og tjenester så tilbyr jo Canal Digital Satellitt / Parabol, Canal Digital Bakkenett (Fiber) og Get Fiber alle dekodere med relativt gode tilbakemeldinger, med opptaksmuligheter og alle har sine fancy finesser med mulighet for å se TV via app på iPad og iPhone, ukesarkiv og det hele. Canal Digital Satellitt / Parabol lanserte nettopp en flokande ny dekoder som får gode tilbakemeldinger men ser jo fryktelig lik ut den forrige ADB modellen hva gjelder funksjonalitet og muligheter. Verken Canal Digital Bakkenett eller Get Fiber muliggjør TV via Windows Media Center (TV-kort) så det går jeg ut ifra at vil bortfalle om vi velger å ikke fortsette med Parabol.

Kanalpakkene er jo mer eller mindre identiske. Til så og si nøyaktig de samme prisene. Det virker som Get har en ørliten fordel ved at de har tilgang på TV3 og Viasat i HD, noe Canal Digital ikke har (?). Har hvertfall ikke det på Satellitt, men mulig de har det på Bakkenett?


Men det er jo så fryktelig mye man ikke klarer å se ut ifra nettsider osv.. Hvor raske og stabile er dekoderne? Hvor bra er brukergrensesnittet? Hvor bra fungerer de ekstra finessene som ukesarkivene, appene til iPad osv..? Her ser det jo ut som Get sin iPad-app har tilgang på endel færre kanaler sammenlignet med Canal Digital Satellitt / Parabol, men detaljert informasjon er det jo nesten umulig å oppdrive. Canal Digital sin Go-app er jo temmelig begredelige greier, er T-Wee appen man får via Bakkenettet eller Get sin noe bedre?


Hvor god bildekvalitet er det på bakkenettet? Når vi testet IPTV ifra Nittedalsnettet og etterhvert Homebase så var erfaringen helt elendig. Bildekvaliteten var ufattelig skuffende, ytelsen på dekoderen var helt forferdelig, brukergresesnittet som dratt ut av ræva på en sjimpanse. Selv om det visstnok var TV2 HD i 720P, så var bildekvaliteten via Canal Digital Satellitt / Parabol latterlig mye bedre. Virket nesten som både Nittedalsnettet og Homebase overkomprimerte signalet til tusen så kvaliteten ble helt forferdelig. Hvordan er det med bakkenett fra Canal Digital og Get her sammenlignet med Satellitt?Veldig mange spørsmål! Men håper på noen gode tilbakemeldinger fra folk som har litt erfaring med de forskjellige løsningene og som kan skimte inn med noen gode tips og råd om hvordan den ene tilbyderen og løsningen burde fungere iforhold til den andre.