Erfaringer med Epson EMP-TW10
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
 1. #1
  Expert Mr_Spock sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Sted
  Sandefjord
  Poster
  5,473
  Takk & like
  Nevnt
  8 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Erfaringer med Epson EMP-TW10

  Hei!

  En bekjent har skaffet seg denne Epson prosjektoren (prøvde først en EMP30 - denne ble byttet inn pga støynivå).

  I samme runden skaffet han seg en Thompson DTH231E DVD-spiller med progressivt ntsc signal via component (kr 1795,- Elkjøp).

  Stiller inn alt riktig og prosjekoren forteller at den får et 525p signal, bildet er ganske bra.

  Med litt testing får vi frem et mye bedre bilde, stiller om til pal via komponent og prosjektoren forteller nå at den får et 625i signal.

  For sikkerhets skyld tester vi alle mulige andre signal, rgb pal, rgb ntsc, s-video.... Men bildet er i en helt annen klasse når vi kjører komponent pal.


  Vi er nå litt forvirret, spilleren ble jo kjøpt på grunn av det progressive signalet. Men vi ender opp med å kjøre uproggressivt med mye bedre resultat. Andre som vet noe om dette?

 2. #2
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,163
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  525P er ikke progressivt PAL, men en eller annen NTSC variant. Progressiv PAL er vanligvis 576P, mens det er 625 dersom det er tekst tv info i signalet. (Correct me if I'm wrong)

  Det er meget mulig at PAL 625 interlaced er bedre enn NTSC 525 progressivt fra dvd spilleren.

  En annen ting er at det videokretsen i projektoren sannsynligvis er bedre enn den i dvd spilleren iom. at bildet er bedre "ubehandlet" fra dvd spilleren, enn "behandlet"..(Interlaced vd Progressivt)..

  Ser forresten at det sitter en Pixelworks video chip i TW10 , den skal være helt ok, men finner ingen info om den..(Vet ikke om den har linjedobbler eller ikke)

  Konklusjonen her er nok at dvd spilleren kanskje ikke er den beste. Dersom det er linjedobbler i projektoren, gjør den en bedre jobb enn linjedobbleren i spilleren.. Dersom ikke, er rett og slett Interlaced bedre enn progressivt fra dvd spilleren...

  Litt rotete dette her, men bedre enn ingenting?

 3. #3
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,173
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Progressiv scanning er et vidt benyttet begrep som egentlig bare forteller at spilleren de-interlacer bildet, dvs. fletter de to interlacede halvbildene sammen, og sender ut et mer høyfrekvent signal (ca. 32 Khz, mot 16,7 eller noe som interlaced).

  Poenget er jo at projektoren uansett gjør den eksakt samme jobben før bildet kjøres ut. Det progressive signalet tilsvarer kun normal VGA oppløsning, og de fleste projektorer skalerer dermed om selv det progressive signalet.

  En DVD spiller med progressiv skanning er dermed ikke noe poeng så lenge du har bedre eller tilsvarende kvalitet på prosesseringen i projektoren. Projektorer med Faroudja vil ofte klare å gjøre en bedre jobb en de fleste DVD-spillere. I tillegg sparer en båndbredde ved å sende lavere frekventert signal, som uansett inneholder like mye informasjon som det progressive signalet. Imidlertid er det helt klart et poeng med eksempelvis komponentutganger / DVI-utganger, da disse gir bedre signaloverføring uansett om det sendes interlaced eller progressivt.

  Husk også at det foregår flere prosesseringer, bl.a. videoprosessering og skalering, og at begge har egne prosessorer med separat kvalitet... Som regel er imidlertid skaleringen og videoprosesseringen ofte god eller dårlig generelt sett, men en projektor som god skaleringschip er viktig samme hvilket signal en sendes ut, med mindre en sender panelets native oppløsning direkte fra PC (som oftest gjør en meget god skaleringsjobb pga kraften) og dermed forbigår skaleringen internt i projektoren totalt sett.

 4. #4
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,173
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Alle dagens videochipper de-interlacer signalet, og Pixelworks chippen din gjør som Ak sier trolig en bedre prosesseringsjobb enn DVD-spilleren din!

 5. #5
  Guru Peakman sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2003
  Poster
  5,232
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  525P er helt vanlig NTSC progressivt. Noen bruker å betegne det 480P siden det er 480 linjer som er aktiv, mens i utgangspunktet så består NTSC av 525 linjer med bilde og tilbakeløpslinjer.

  Siden du har en DVD spiller som kun kan vise NTSC progressivt så må PAL bildet skaleres ned til 480 synlige linjer (isteden for 576) når du sender NTSC progressivt fra spilleren.

  EMP-TW10 har NTSC oppløsning på sitt LCD panel og kan derfor ikke vise et PAL signal med full oppløsning. Når du sender PAL signal til projektoren så må den skalere bildet ned til 480 linjer.

  Forskjellen i kvalitet du opplever er nok at denne skaleringen fungerer bedre enn den som er i spilleren. I tillegg så gjør nok dvd spilleren om signalet til et 60Hz signal hvor noe kan gå tapt.

  Det er ikke nødvendig å deinterlace i projektoren, og jeg tror faktisk det ikke skjer. (kan ikke se et Epson oppgir at de gjør om signalet til et progressivt i den projektoren).

  Jeg er uenig med lygren som sier at hvis de har tilvarende prosessering at det er best å ta det i projektoren. Projektoren har ikke tilgang på info som ligger på platen om hvilke delbilder som skal settes sammen. Med gode kabler så er ikke båndbredden noe tema. (er prosesseringen best i projektoren så er det en annen sak)


  Mer om progressiv scan finner du her: http://www.hjemmekino.no/guide/progressive.asp

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •  
Erfaringer med Epson EMP-TW10

AVtorget