AVforum - Sony 2014: Oppdatert 4K toppmodell
 • Sony 2014: Oppdatert 4K toppmodell
  I anledning CEDIA har Sony lansert en ny oppdatert versjon av toppmdellen VPL-VW1000ES. VPL-VW1100ES bygger på samme lest, men har fått med prosesseringen samt HDMI 2.0-støtten inkludert i den nye "mellommodellen" VPL-VW500. VW1100 er i likhet med VW1000 utstyrt med en ekstremt habil optikk, der 18 glasselementer og en vekt på rundt 2,3 kilo sikrer noen av de skarpeste bilder som er å finne fra en hjemmekinoprojektor.

  Pressemelding:


  Basingstoke, 26.september, 2013: På CEDIA i USA lanserte Sony i dag sin siste nyvinning på hjemmekinofronten. Den nye projektoren VPL-VW1100ES, utgjør sammen med Sonys lanseringer avVPL-VW500ES og VPL-HW55ES på IFA sist måned, det siste innen ledende SXRD-baserte projektorer til hjemmet. Lik sin forgjenger VPL-VW1000ES 4K er denne projektoren designet for å bringe virkelighetstro bilder av høy kinokvalitet - rett inn i hjemmet.

  "Vår portefølje av 4K-projektorer fortsetter å heve standarden for hva kresne entusiaster kan forvente av Sony, enten de vil ha den beste bildekvaliteten eller uovertruffen lyd. Vi har den rette løsningen for ethvert miljø," sier Tak Nakane, produktsjef i Sony Europe.

  For to år siden introduserte Sony sin EISA-prisvinnende hjemmekinoprojektor som leverer virkelighetstro 4K-bilder. Denne 4K-projektoren har nå blitt oppdatert og debuterer under navnet VPL-VW1100ES. Den nye modellen er designet spesielt for å støtte utviklingen av nye 4K Ultra HD-standarder, som HDMI 2.0, for å legge til rette for visning av 4K/60p-innhold.

  Designet for å tilpasse skreddersydde AV-løsninger, samt overgå forventningene til hjemmekino-entusiastene, leverer nyheten VPL-VW1100ES 4K mer enn fire ganger så høy oppløsning som HDTV.

  Med en lysstyrke på 2,000 ANSI-lumen er VPL-VW1100ES egnet for skjermstørrelser opp til 300 tommer. Den har fremragende svartnivå takket være Sonys Advanced Iris3-teknologi og kan oppnå en enestående dynamisk kontrast på 1,000,000:1. Projektoren tilbyr en variasjon av installasjonsmuligheter og inkluderer doble triggere, en 2.1x motorisert zoom, utvidet lens shift, RS232 brukergrensesnitt, kontroll over IP og er kompatibel med automatiserte hjemmeløsninger.

  VW1100ES er også utstyrt med Sonys Reality Creation bildemotor som dramatisk forbedrer alt videoinnhold uavhengig av kilde. Projektoren integrerer også den siste HDMI-standarden for å støtte 4K/60p avspilling for jevnere bilder ved visning av innhold med mye bevegelse. VW1100ES har dessuten en eksklusiv oppskaleringsalgoritme designet for "Mastered in 4K" Blu-ray Discs fra Sony Picture Entertainment, som gjør det mulig for seeren å nyte mer presis 4K-bildekvalitet fra HD-innhold på Blu-ray. Projektoren kan også vise Full HD 3D-filmer, i tillegg til 2D- og 3D-filmer i ekte kinoformat med forhold 2.35:1.
  Kommentarer 3 Kommentarer
  1. kinobyggern sin avatar
   kinobyggern -
   Sykt rått...
  1. UltimaNoctis sin avatar
   UltimaNoctis -
   Vanskelig å forestille hvor bra bildet blir.
  1. didrik nilsen sin avatar
   didrik nilsen -
   Dette er kongen nå i mine øyne, spennende å se hvor lenge den regjerer.😉