AVforum - Hifi på anabole steroider!!
 • Hifi på anabole steroider!!

  B&W hadde et ønske om å vis hva god lyd var på konsert, så de bestemte seg for å gå i gang med et ganske så vilt prosjekt for 3-4 år siden. Resultatet er den riggen som vi var så heldig å få oppleve i dag. Det er et system som klarer å henge med de normale PA systemer for inntil 500-600 personer. Systemet har vært i drift rundt 2 år nå og vært på de fleste større festivaler rundt om i Europa og nå endelig på Øya i Oslo.

  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9531-jpg


  Systemet bestå av 4 like søyler plassert i hver av hjørne, 4 stk CT7 som fyll for front ved scenen og 4 stk subber under scenen. Hver av søylene inneholder 4 stk sub kabinetter med 2x15" , 4 stk mellom-bass, mellomtone og diskant kabinett bestående av 2x10" + 1x6" + 4x1" elementer. Alle elementene som er brukt er standard elementer fra B&W som har fått små modifikasjoner, dette går på oppheng for at de skal gi den beste lyden for det området de skal jobbe i. Det største problemet er i diskant området der diskantene jobber opp imot sitt maksimale og går dermed meget varme. Her blir det nok gjort endringer på sikt for å gi diskanten bedre kjøling. Systemet har aktiv deling og deles på 150Hz, 400Hz og 3500Hz, for hver oppsetning blir DSP’en justert for å få best mulig kontroll på systemet. Systemet får strøm fra 12stk MC E-475 som levere 4x900watt + 4stk MC-100 som leverer 4x2800watt, så systemet har en total forsterker effekt på 88.000watt. Dette gjør at systemet kan levere en kapasitet på 120db på 8 meters avstand.


  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9490-jpg

  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9492-jpg

  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9495-jpg

  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9508-jpg


  Så hvordan låter så dette? Det kan enklest forklares med, stereo på anabole steroider fra gode gamle DDR-tiden. Det spiller så man blir glad i hele kroppen. Det er det første PA systemet jeg har hørt der man ikke har en øvre mellomtone og diskant som prøver å dele trommehinnene i to. Det spiller utrolig uanstrengt, med masser av kraft og en oppløsning de fleste drømmer om. Vi hadde egen artist for vår demo, elektronrika artisten Andrè Bratten. Jeg har ikke hørt han får, men systemet passet godt til hans musikk og fikk fram god følelsen i enn. Systemet ble ikke presset nevneverdig hardt i forhold til hav det skal klare, var oppe i rundt 112db på det meste. Skal man sette fingeren på noe, så var kanskje nede bass område litt svulstig, dette skylles nok i all hovedsak at vi var i et så å si tomt festivaltelt som skal fylles med rundt 500 mennesker og da trenger man litt ekstra der nede. Skal ikke ta dere gjennom mange merkelig linjer med beskrivelse av lyden, den er kort og godt heftig å som Hi-Fi Klubben sier "Bad sound kills good music", her får du godlyd på konsert. Så alle dere som skal på Øya festivalen, få med dere en opplevelse i lyd hos Hi-Fi Klubben på Øya.


  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9494-jpg

  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9503-jpg

  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9516-jpg

  Anbefaling Paul Simon DVD-3j2a9530-jpg
  Kommentarer 3 Kommentarer
  1. lygren sin avatar
   lygren -
   ...flott artikkel! Dette systemet må jo passe perfekt til det eventuelle bomberomprosjektet ditt BEF!?
  1. OleM sin avatar
   OleM -
   Spennende!
  1. orso sin avatar
   orso -
   Vel vel. Å plassere høyttalerne oppå på hverandre på denne måte skaper seriøs lobe og kamfilter problematikk. Det er høyeste grad hørbart og spesielt går det ut over en jevn spredning som gjør at ved mange plasser er enkelte frekvenser vekke.

   Et godt PA anlegg både måler og låter langt bedre. F.eks Danley horn.