AV nyttAV omtaler

Test av JVC DLA-NX9/RS3000 (2019) 4K Native projektor

Modersskipet fra JVC .

ENGLISH TRANSLATED VERSION (GOOGLE TRANSLATE) >>

JVC DLA-NX9/RS3000 (2019)

4K Native projector

JVC NX9/RS3000 er flaggskipet i den nye 4K N-serien til JVC.  Jeg har ventet litt med denne testen, for å kunne bli godt kjent med projektoren først.

NX9 har alt man kan ønske seg av en projektor i hjemmekinoen.  Prisen er dog noe stiv, noe som nok begrenser hvor mange som velger denne i sin hjemmekino.

Alle modellene i N-serien inkludert NX9 har full HDMI 2.0 og HDCP 2.2, med 18Gbps båndbredde på begge HDMI  innganger. Dette vil si at den takler 4K 12Bit, 4:4:4.

NX9 og N7 har eget fargefilter for DCI- p3 som gjør at de klarer dette mer eller mindre 100%, men mister da noe lysstyrke når filteret er aktivert.

Hos meg er ikke dette noe problem, da jeg nesten får “sveiseblink” med fullt lys-trykk på mitt moderat store lerret.

Wide Colour Gamut (WCG) og High Dynamic Range (HDR) støttes med flere innstillings-muligheter. Denne nye serien fra JVC har AUTO tone-mapping av HDR, som  gjør at man får et enestående resultat med UHD HDR filmer. Dette gjør at man ikke trenger å justere noen steder for å se UHD HDR filmer med god dynamikk. Man kan selvfølgelig overstyre eller kalibrere egne presets, men jeg har ikke funnet dette nødvendig. Det ser bare helt skremmende rått ut med standard tone-mapping.

Design og tilkoblinger

Ingen tvil om at dette er en kraftig og stor projektor, men designet er vellykket, og den oppleves derfor ikke for stor i min hjemmekino. DLA-NX9 måler 50 x 51,8 x 23,4mm (BxDxH) og veier 21,8Kg. Mye av tyngden ligger i linsen, som jeg fort merket var tung, da hele projektoren tiltet i armene mine da jeg løftet den ut av esken.

NX9 fås kun i sort. Den har senter-montert linse, med innsug og utblåsnings-ventiler for kjøleluft foran. Den har i tillegg innsug for kjøleluft på hvert hjørne i bakkant. Den klarer seg med lite avstand til bakvegg så lenge det er åpent på sidene.

Projektoren har god byggkvalitet, og har et tøft (pent) design.

DLA-NX9 har ikke elektrisk linse-lokk, men linsen har som vanlig elektrisk lens-shift, zoom og fokus. Må si jeg savner det elektriske linse-lokket fra tidligere JVC topp-modeller. Optikken har mer enn nok minne-posisjoner for de med cinemascope lerret, eller de som varierer størrelse og høyde på bilde i forskjellige situasjoner. Det nye på N-serie modellene er at de har flere muligheter i linse-minnet, som for eksempel maskering og pixel-justering.  Maskeringen du gjør følger altså minne posisjonen, det samme gjør konvergens innstillinger.  Dette gjør det enkelt å få bildet helt perfekt i alle lagrede minne-posisjoner.

Optikken er av meget god kvalitet, som man lett ser i bildet sammenlignet med de små brødrene N5 og N7. Med 100mm full glasslinse, med super-jevn fokus over hele bildeflaten, samt ingen kromatisk aberrasjon. Andre testere som har gått i dybden på forskjeller med N5, N7 og NX9 beskriver klasseforskjell, og det samsvarer med mine tester/observasjoner.

Det som er noe skuffende er at det er streaking selv for DLA-NX9. Det er vist mye bilder av dette på nett, noe som gjorde at jeg fikk dårlig smak i munnen. Men da jeg ikke opplever dette ved filmavspilling, er det ikke noe stort issue. Men streaking kan tidvis skimtes på hvit rulletekst over sort bakgrunn med mye lystrykk. Dette er noe interne refleksjoner som sprer seg horisontalt, i motsetning til vertikalt streaking som man finner på alle tidligere modeller fra JVC. Dette er altså ikke noe nytt, annet enn at det er snudd vertikalt til horisontalt, men en skulle jo forvente at dette var et ikke-eksisterende problem på en toppmodell som DLA-NX9. Streakingen gjør at man får dårligere målinger på ANSI-kontrast enn det man opplever når en ser film. Måler jeg i et felt som ikke har streaking er jeg oppe i 480:1 i ANSI-kontrast, noe som burde vært fasiten ved alle typer testbilder. Ved spesielle målinger som ADL kommer derimot målingene ikke bra ut. Dette har irritert meg mye, men ser at dette ikke har noe å si for film titting. Dette med horisontal streaking gjelder hele N-serien, men litt mindre issue på NX9 enn på N5/7 etter det jeg har observert.

Jeg selv har sett, testet og kalibrert N5 og N7 og kan si at jeg ser at NX9 er mye bedre grunnet linsen. Dette gjør seg gjeldende som bedre klarhet og opplevd dybde, samt høyere målt kontrast og ANSI kontrast. Skarphet og kontrast er også mer lineært i bildet, siden 100mm linsen er like skarp og god helt ute i hjørnene som i midten av bildet. Det har også vært mye snakk om at det ikke er samme 100mm linse som i laser-projektoren DLA-Z1. Linsen er den samme, men den er modifisert til å passe inn i NX9, dette er sjekket og bekreftet. Har sett flere eiere av DLA-Z1 som i diskusjonsforumer hevder Z1 er skarpere og bedre. Men skuffende nok for dem (DLA-Z1 kostet 100K mer enn DLA-NX9), så er det altså samme linse som er brukt. Så da går det på andre ting hvis man sammenligner som økt dynamisk skarphet osv. Best of the best er det uansett på begge fra JVC.

Alle inngangene på projektoren befinner seg på baksiden. De er kun forsenket noen millimeter, så beregn noe plass i bakkant av projektoren til blant annet HDMI-kabel.

2 HDMI, 1 USB for service, samt LAN og en RS232c  port. Projektoren kan kontrolleres med de fleste styringsystemer som Control 4 og Crestron via både RS232 og LAN.

Begge HDMI innganger har er HDMI 2.0 og HDCP 2.2, har som nevnt 18Gbps båndbredde.

Fjernkontrollen er noe mindre enn den JVC har brukt på tidligere modeller, og har klart et penere design. Den er god å bruke, og sitter godt i hånden. Den har også et ryddig enkelt oppsett som det er lett å bli kjent med, og har selvsagt bakgrunns-belysning i knappene. Det eneste jeg savner, er direkte knappene den gamle fjernkontrollen hadde for å styre linsen til lineminne 1 og 2.

Meny og innstillinger

 

JVC NX9 har flere bildemodus-valg. Disse er Natural, Cinema, HDR10, HLG, samt 6 User modus. 3D modus er også tilgjengelig når projektoren mottar 3D signaler. Kalibrert og brukt i denne testen er Custom 2, og benytter utgangspunkt i fargemodus Natural, BT.709, D65, og gamma 2,4. Custom 1 har jeg brukt til gamma 2,3, slik at jeg kan bytte om hvis jeg ønsker dette.

I bildemenyen ligger alle basis-innstillingene som Brightness, Contrast, Color, Sharpness. I tillegg finnes undermenyer for oppskarping (MPC) og bevegelsesforbedring.

CMD Motion Enhance har 3 innstillinger; lav latency mode av eller på, CMD (Clair Motion Drive) off, lav eller høy. Jeg har prøvd både av og på i denne testen, men kun med innstilling “lav”, da “høy” gir såpeopera-effekt eller fast-forward følelse. Motion-enhance er også en innstilling som reduserer motion judder i kjappe kjappe sener. Hvis den skal brukes, er lav å foretrekke her også.

Projektoren har også bilde forbedrings-innstillinger under MPC Level, her anbefaler jeg at man har alle innstillinger så lavt som mulig. Disse har jeg slått av eller stilt så lavt at de ikke har noen negativ innvirkning i bildet. Justert for høyt gir de artefakter som edge enhancement (hvit strek rundt alle kontraster i bildet) eller “kunstig skarphet”. Jeg setter alle til “0”.

Auto iris fungerer noe annerledes enn på tidligere modeller, og jeg opplever klart mindre “iris pumping”.  Det er klart færre tilfeller der jeg i det hele tatt kan se at irisen jobber. Jeg bruker irisen på innstilling “Auto2”. Jeg registrerer ingen lyd fra irisen når den jobber. Auto-iris fungerte ikke i det hele tatt da jeg kjøpte projektoren, men en software-oppdatering rettet problemet. Er ikke alltid problemfritt når man er førstemann i Europa til å motta NX9. Alle nye projektorer kommer nå med firmware versjon 2.01 eller nyere, og fungerer selvsagt normalt.

JVC NX9 panel skarphet i senter og alle 4 hjørner 4K resolution testpattern er brukt.

Skarphet og dynamikk oppleves like bra helt ute i hjørnene som i senter av bildet. Dybden i bildet er hinsides bra. 

Testbilde av piksel-skarphet, uten bruk av 8K E-shift (alle innstillinger under MPC satt til 0)

Slik er den over hele bildeflaten. Jeg klarer ikke å se noe forskjell i skarphet uansett hvor i bildeflaten jeg studerer.

Med 4K input er projektoren klar og ren i bildet, med 1080P signal inn så føler jeg at bildet ikke blir like bra, men her snakker vi på testbildenivå, ikke i film. Pixelstrukturen er så fin at på et 110 tommers lerret er hver pixel på størrelse med spissen på en knappenål tett i tett.

Projektoren har også konvergens justering, men er det lite avvik så anbefaler jeg at denne ikke røres.  Hvis du må klå, så bruk KUN justering av hele panelet, siden sone-justering bare roter alt til skarpheten i bildet. Jeg har justert noe, siden jeg fra normal betraktningsavstand kunne skimte konvergens-avvik, men egentlig ikke nødvendig.

8K E-shift

Det reklameres for 8K E-shift. Personlig så føler jeg at native 4K er bra nok, samt føler at 8K e-shift ikke har noe for seg på min lerrets-størrelse. Men det kan hende at det blir bedre med 8K materiale engang i fremtiden, med 8K e-shift aktivert. Eller på store lerret.

Det er også mange innstillinger her som er vanskelig å bli klok på, altså om man liker eller ikke liker. Mener vel egentlig at de kunne kuttet den ut, men det er jo sikkert en fin markedsførings-feature for JVC.  Under 8K e-shift i MPC finner du også “Standard” eller “High Deff”. High Deff softer bildet noe mere ut enn Normal, eller prosesserer mindre. Jeg liker best Normal på 1080P materiale, og på 4K UHD bruker jeg High Deff.

Kalibrering og målinger

Ut av esken måler projektoren veldig bra, men trenger en liten kalibrering for å få ut maks potensial. Kalibrering er jo noe man uansett gjør på en projektor i denne klassen.

Jeg finner dessverre ikke igjen bildene fra den første målingen jeg gjorde på projektoren, men avviket var strengt att bare en liten korreksjon av fargetemperatur (RGB gain), før projektoren målte veldig godt. Jeg måtte imidlertid jobbe litt for å oppnå korrekt gamma i de aller mørkeste områdene.

Natural / User mener jeg er det beste utgangspunktet, fargetemperatur 6500K, REC709 farger og gamma 2,4 som målte gamma på 2.4 ut av esken, noe som er ganske spot on vil jeg si 2.4 som fungerer best i testrommet med denne projektoren. 2,4 gamma ble valgt da 1-5% ble for lys med 2,3 gamma.  Som du ser av bildet ovenfor så er 1 og 2% noe lysere en 2,4 gamma.  Men dette måtte jeg leve med, eller ta en JVC autocal. Så hele jobben på nytt.

Testrommet har 100% lyskontroll, og er i tillegg helt sort-maskert.

Sortnivå

Det er ingen tvil om at JVC sine hjemmekino-projektorer har markedets beste kontrast, og sortnivå.  Eksemplaret mitt måler fantastisk på dette området. Sammenlignet med andre projektor-merker så er det ingen som kan matche JVC på on-off kontrast og sortnivå i hjemmekinosegmentet. I mørke scener, og “fade to black” er det rett og slett utrolig dynamikk og bunnløs sort. Her skinner virkelig JVC NX9. Mørke scener, som i Harry Potter filmene, Zero Dark Thirty, osv, ser bare helt perverst bra ut. Det er ingen tvil at NX9 viser mer detaljer i sort, rett kalibrert, enn det jeg har hatt fra noe projektor tidligere. Det samme med opplevd dybde i bildet, som bare er helt magisk.

Her er målinger av kontrast, gjort med Klein K10A (med diffusor, mot projektor).  Laveste målinger er referert nedenfor. Målinger gjort med 131 timer på lampeteller. Har også kontrollert målingene med luxmeter KonicaMinolta T10, med tilsvarende resultater.

Høy lampespenning:

Iris åpen (0), 21.000:1

Iris delvis lukket (-8), 63.000:1

Iris full lukket (-15), 110.000:1

Lav Lampe

Iris åpen (0), 22.000:1

Iris delvis lukket (-8), 65.000:1

Iris full lukket (-12), 120.000:1

ANSI-kontrast (snitt alle 12 felter) målt til 249:1 – NB målt mot projektor med diffusor, iris -10.

Kalibrert til min hjemmekino har jeg brukt iris posisjon på -10 (for å nå ønsket target på 16FL/55,8 Nits) og da endte den med native kontrast målt mot projektor på 96.000:1. Dette er meget bra! Målt mot lerretet målte jeg noe høyere, som man ser i bilde av gråskala/gamma.  Peak hvit til HDR modus ligger rundt 30 FL. Ut i fra målinger fra andre med NX9 da i utlandet, så er dette et meget godt eksemplar. Noe som selvsagt er gledelig når jeg først har investert såpass i hjemmekinoen.

I gråskalaen måler jeg gjennomsnitt deltaE på 0,2 som må sies å være superbra. Gamma har også blitt så lineær som mulig etter kalibrering, og resultatet er høyst godkjent vil jeg si.

Jeg mener at en del av gammaen (helt nede mot svart) på N5,N7 og NX9 er for lys fra fabrikk.  Jeg ser rett og slett mer detaljer i de mørkeste scenene enn det jeg har vært vant med. Jeg har sikkert brukt 10 timer med kalibrering på dette alene. Det er en del triksing med kalibrering for å få dette bra. Samt jeg vil vel si at en autocal for å få 1-5 % ire i gråskalaen perfekt, men ikke utført enda.  Det som skjer er at 1-4% er alt for lys. Når den skal være 2,3 er den helt nede i 2, eller går ut av sort som BT1886.  Noen liker dette men er ikke min favoritt gamma.  Det som skjer er at du får et mer grått slør der man kunne hatt dypere sort. Derfor ble det valgt 2,4 gamma for å få 2% og 3% ire til et mer ønsket nivå.

Fargerommet, som vist med Color Checker ovenfor, er også blitt fantastisk bra. Men dette var også meget godt ut av esken.

Gaming

JVC NX9 egner seg godt til gaming, da den har lav input lag til å være projektor. Kun 30 millisekunder målt med Leo Bodnar input lag tester. Det er klart godkjent for konsoll-gaming.  Jeg er ingen gamer, men hender at jeg låner PS4 til sønnen min for å leke litt.

Konklusjon

DLA-NX9 er klart 4K-kongen, og “the Dark Knight” i projektor verden.  Den er uten diskusjon beste ekte 4K projektor for hjemmekino opp mot 4 meter bildebredde, uansett prisklasse. NX9 har et ekstremt dynamisk og flott bilde, med mulighet til å lyse opp store lerret. Fantastisk god native kontrast, og den fungerer meget godt med alt av kildemateriale, om det er TV signaler i HD, UHD HDR film, eller gaming, leverer den utrolig gode bilder.

Det har vært noen barnesykdommer på den nye N-serien, og jeg har hatt noen på min også. Som “frysing” av bildet, manglende virkende auto-iris, men alt er løst via firmware-oppdatering. Kvalitetskontrollen på JVC kan kanskje bli noe bedre, derfor sjekkes eksemplarene før de sendes ut til kunder som skal ha her i Norge. Autocal systemet til JVC har også hatt noen sykdommer, men dette har også blitt rettet.

Min tolkning i henhold prisklassen

PLUSS

 • Helt fantastisk bilde både med HD og UHD
 • Meget god kontrast/dynamikk
 • Meget god lysstyrke 1800 lumen
 • Knapt hørbar i lav lampe modus
 • Lavt inputlag
 • Fantastisk med UHD HDR Auto Tone Mapping
 • Full 4K native 4096 x 2160
 • Super god optikk, fantastisk skarphet i hele bildet 100mm linse
 • Meget god motorisert optikk og funksjoner
 • Enkelt og godt kalibrering system med eget JVC autocal system for kalibratører
 • Forbedret Iris og CMD støtter selv 4K / 60P (4: 4: 4)

MINUS

 • Høy pris
 • Projektor var tilgjengelig i markedet før software/firmware var helt klar

UTSTYR BRUKT I DENNE TESTEN:

UHD Spiller: Oppo 203

Kalibrerings Utstyr: Calman software, Klein K10A, Colorimetry Research CR-250, DVDO bilde-generator

ANSI kontrast ble målt på denne måten, men fikk bedre resultater av å ta av den hjemmelagede trakten foran. så den hjalp ikke i det hele tatt.

Kontrast ON /OFF ble målt helt inne ved projektor ca 25-30 cm fra linse.

Her ferdig kalibrert med påsatt shutter for 100% fade to black.

Utpakking

SCREENSHOT FRA TEST (LERRET; MATT HVITT – NØYTRAL GAIN 1.0)


sldron

0
1 Mai 2016
94
5
8
side ved side bilde/test - N9 mot N7 vil du si det er veldig forskjell i bildeskarphet? bare generell nysgjerrighet
 
13 Mai 2010
1.854
48
48
side ved side bilde/test - N9 mot N7 vil du si det er veldig forskjell i bildeskarphet? bare generell nysgjerrighet

Vil si at det er forskjell, kommer ann på hva type materiale du ser på. I helt like omgivelser, vil du se at NX9 er noe klarere, samt har noe bedre dynamikk.
Dette kommer av linse, høyere ANSI Kontrast, og Kontrast har en innvirkning. Har tatt direkte sammenligning instant switch, kan vel si at N5 og N7 er meget gode. Men man ser at det er bedre linse i NX9. Det er nok denne som utgjør det meste av forskjellen. Bildeskarpheten på JVC N serien er sykt bra .
Mest value for the buck er klart N5, som jeg må si er meget meget bra. Med N7 får du noe mere dynamikk og noe høyere kontrast. Skarphet og linse er den samme. Samt at du får dobbel iris og fargefilter til BT2020/P3
 
Sist redigert:

ask4me2

0
Medlem av ledelsen
11 Aug 2004
14.902
30
48
Dette er helt klart drømme projektoren fortiden, fin og grundig test der Didrik :)

Tester bør vel generelt være litt mer nøytrale på den måten at ikke eieren selv gjør testen og dermed blir litt "inhabil", men synes du balanserer meget god her og leverer en test der du ikke legger skjul på de negative sidene heller. (y)

En ting jeg stusset litt på var det du skrev om 8K og kilder.

Didrik skrev:
8K E-shift
Det reklameres for 8K E-shift. Personlig så føler jeg at native 4K er bra nok, samt føler at 8K e-shift ikke har noe for seg på min lerrets-størrelse. Men det kan hende at det blir bedre med 8K materiale engang i fremtiden, med 8K e-shift aktivert.

Så vidt jeg vet blir det aldri mulig med noen direkte støtte for 8K inn på NX9...? Det er kanskje eventuelle forskjeller med bruk av 8K e-shift hvis 4K kilden man gir projektoren har vært spilt inn/mastret i 8K for så å bli ned skalert til 4K og opp til 8K e-shift igjen eller noe du sikter til?

Du har vel også hatt denne projektoren tilgjengelig som en referanse samtidig som du har testet/kalibrert andre 4K modeller fra JVC i kinoen, hva vil du si er de største opplevde forskjellene mellom N5, N7 og NX9, utover det som allerede er nevnt i testen. Er f.eks NX9 mer nøyaktig kalibrert fra fabrikk, og virker det som den er bygd opp av mer nøyaktige deler (bortsett fra linsen) på de forskjellige prisklassene. NX9 har kanskje f.eks en litt annen bildeprosessor siden den har 8K e-shift, merket du noen forskjeller på slike ting?
 
Sist redigert:
 • Like
Reactions: didrik nilsen
13 Mai 2010
1.854
48
48
Dette er helt klart drømme projektoren fortiden, fin og grundig test der Didrik :)

Tester bør vel generelt være litt mer nøytrale på den måten at ikke eieren selv gjør testen og dermed blir litt "inhabil", men synes du balanserer meget god her og leverer en test der du ikke legger skjul på de negative sidene heller. (y)

En ting jeg stusset litt på var det du skrev om 8K og kilder.Så vidt jeg vet blir det aldri mulig med noe støtte for 8K inn på NX9...? Det er kanskje eventuelle forskjeller med bruk av 8K e-shift hvis 4K kilden man gir projektoren har vært spilt inn/mastret i 8K for så å bli ned skalert til 4K og opp til 8K e-shift igjen eller noe du sikter til?

Du har vel også hatt denne projektoren tilgjengelig som en referanse samtidig som du har testet/kalibrert andre 4K modeller fra JVC i kinoen, hva vil du si er de største opplevde forskjellene mellom N5, N7 og NX9, utover det som allerede er nevnt i testen. Er f.eks NX9 mer nøyaktig kalibrert fra fabrikk, og virker det som den er bygd opp av mer nøyaktige deler (bortsett fra linsen) på de forskjellige prisklassene. NX9 har kanskje f.eks en litt annen bildeprosessor siden den har 8K e-shift, merket du noen forskjeller på slike ting?

Det har du helt rett i, så langt jeg vet så vil ikke 8K native bli støttet av denne projektoren. Men har ikke prøvd heller med pc. Men hvis den hadde gjort det så ville det kanskje blitt noe bedre.
Da jeg fikk den så var det ikke mye jeg måtte gjøre for å få den perfekt. Jeg er kanskje litt kresen, så jeg brukte mye tid på å få 1-5% rett i projektoren.

Noe den ikke var i mine øyne. Den var for lys i bunn. Da med for høy gamma i 1-4% ,5% var der den skulle være. Men utenom de korrigeringene, så var den mer eller mindre spot on.
Jeg kan bare si at jeg ikke ser noe positivt i det hele tatt med å bruke 8K e-shift. Får litt samme følelse som på tidligere modeller fra JVC med 1080P 4K e-shift.
Bilde blir softere og du taper MTF. Med Nx9 så ser jeg ikke at bilde blir noe dårligere, men heller ikke noe bedre. Derfor har jeg den konklusjonen at hvorfor bruke den i det hele tatt. Så svaret er nei ser ikke forskjeller på eller uten 8K e-shift.
 

ask4me2

0
Medlem av ledelsen
11 Aug 2004
14.902
30
48
Vet ikke hvor mye e-shift elementet "skader" Ansi kontrast og MTF i en slik projektor, men det hadde kanskje vært en ide for JVC og droppe dette elementet i fremtidige 4K modeller med den beste NX9/Z1 optikken.

Eller.. kan det hende det ekstra e-shift elementet forbedrer noe selv når det ikke aktivt brukes, siden JVC ofte nettopp har dette i topp modellene sine?
 
13 Mai 2010
1.854
48
48
8K e-shift i NX9 gjør ikke noe med Ansi kontrasten. Har målt å sjekket dette.
Personlig synes jeg at den burde droppes. Samt etter egne erfaringer over lang tid, så gjør den ikke bildet bedre.
Så da sider det seg vel selv?
 
Sist redigert:
30 Des 2002
5.632
5
38
Har sett nx9en til didrik noen ganger nå. Helt utrolig projector kombinert med kalibrering i særklasse.

Vanskelig å sette ord på og beskrive hvordan og hvorfor den oppfattes så god (og det er i direkte sammenligning med andre projectorer som jvc og sony).

Det er spesielt den oppfattede renhet/klarhet/dynamikk i bilde som står frem, pga den ekstremt gode opptikken.

Dette gir utslag i enorm dynamikk og oppfattet sortnivå. Spesielt i scener som på andre gode projectorer kan oppfattes litt flate og gråe, som f.eks. narkotunnel scenen i Sicario, den er kriminelt god på didrik sin NX9, skulle neste tro jeg var å så på en Christie Dolby Cinema projector.
 

lygren

Grunnlegger
Medlem av ledelsen
11 Des 2002
43.560
350
83
46
www.avforum.no
8K e-shift i NX9 gjør ikke noe med Ansi kontrasten. Har målt å sjekket dette.
Personlig synes jeg at den burde droppes. Samt etter egne erfaringer over lang tid, så gjør den ikke bildet bedre.
Så da sider det seg vel selv?

Er mye meninger om den e-shiften til 8K, og stort sett er vel konsensus at den har lite for seg. På virkelig store lerreter er det jo mulig en kan se noen fordeler av den, men ettersom 4K fra D-ILA med såpass høy fillrate uansett nærmest aldri gir synlig raster skal en nok sitte rimelig nærme et enormt lerret før dette gjør seg gjeldende som noen fordel. 8K rent generelt har jo veldig lite for seg, men fungerer nok godt som et buzzword, folk liker jo å skryte av å "be the first", noe JVC gjorde et stort poeng av rent markedsmessig... :)

Flott test som vanlig Didrik, liker måten du formulerer deg på, straight to the point og med stort fokus på reelle målinger, bilder og fine "guidinger" rent generelt. Stå på, og TUSEN TAKK for at du tar deg tiden til dette, er ikke rent lite arbeid å utføre denne type tester!! :)
 
 • Like
Reactions: didrik nilsen
13 Mai 2010
1.854
48
48
Etter det jeg vet så selges Sony på type steder som hifiklubben Osv. Avshop har hatt Sony i demo, men lite gunstig for de å ha disse i demo da de velger kun demo på Avshop og kjøper de senere på disse andre stedene. Så vil vel si at liten vits å gjøre innslaget for andre. Men jeg kunne fint ha tatt en test av de hvis jeg hadde fått lånt en.
 
Sist redigert:
13 Mai 2010
1.854
48
48
Du vet jeg ikke jobber på AV Shop hehe.
Men er jo heldig å få låne demo units da jeg synes dette er morro og lærerikt. Det å få låne fra andre også sier jeg ikke nei til.
240847
 
Sist redigert:

ask4me2

0
Medlem av ledelsen
11 Aug 2004
14.902
30
48
Hei igjen Didrik, ser i en annen tråd at du snart skal få sjekket tilstanden på en topptrimmet CRT... Så egentlig ikke den komme og ble positivt overrasket :)

Blir spennende å høre hvordan opplevelsen av dette blir når du jo er blitt vandt med en NX9 med shutter mod. og kanskje fått litt sortnivå hjelp av han lys-absorberende gjesten din over... :unsure::ROFLMAO:

Ellers så lurer jeg litt på hvordan din erfaring med tonenapping på de nye JVC modellene er vs. den som kommer i Panasonic DP-UB420/820/9000 modellene?
 
13 Mai 2010
1.854
48
48
Er på ferie nå men kommer hjem i morgen.
Helt klart hjelper shutteren på absolutt 0 ire.
Da man alltid ser litt strølys på pæremaskiner selv om auto iris er på.

Men med en høy nativ kontrast og en høy intrasene kontrast så blir det bare berre lekkert.
Ikke minst rett kalibrert i bunn. Min nx9 er enda alt for lys i bunn, men skal fikse det med Jvc autocal.
Har den bare ok, da jeg har fått problemer med bruk av Jvc autocal på den.
Men det har kommet ny versjon så kanskje fikset.

Ellers så skal jeg ta en titt på Marquee i Danmark.
Er temmelig sikker på at dette blir meget gøy og inspirerende. Kurt er litt som meg har masse projektorer ,,,Så gøy skal vi ha det.

Skal også lage en test på en Jvc N7 som er den eneste jeg ikke har laget en test på enda . Den ligger å venter hjemme i Norge klart til innkjøring test , sjekk og kalibrering.
 
 • Like
Reactions: sldron