AV nytt

Velkommen til ny AVforum.no plattform!

Ny plattform, nye tider!

Vel; selv gamle bikkjer lærer til tider. Facebook, Instagram, Twitter – mye har skjedd de siste 5 årene. Vårt famøse “V2” prosjekt gikk nok ikke helt som planlagt, mye som følge av at ambisjonsnivået for custom funksjonalitet lå en del hakk over evnen. Resultatet var en hel rekke applikasjoner som ikke fungerte godt og i kombinasjon med et generelt frafall av forumbrukere er AVforum i stor grad “tilbake til start”.

Vi gir imidlertid ikke opp, og vi har fremdeles trua på at folk kan tenke seg et samlingspunkt utenom nye sosiale medier som Facebook som i større grad legger vekt på formidling og saklig diskusjon som også lagres for ettertiden.

XenForo med responsivt design

I den forbindelse har vi gått over til ny forumplattform, den langt mer moderne og brukervennlige XenForo varianten. Av tilhørende applikasjoner har vi gått for de aller enkleste og mest lettbrukte XenForo-appene for minHjemmekino, minHiFi og AVtorget.

minHjemmekino og minHiFi er nå mye enklere i bruk, og vi skal selvsagt også få portert over alle presentasjonene fra det forrige systemet snarlig. Samme enkle app system benyttes også for AVtorget.

Responsivt design tilpasser seg enheten du bruker for å lese AVforum automatisk og sømløst, enten det er en pad, PC eller telefon.

 

WordPress for artikler, nyheter og omtaler / tester

For nyheter og omtaler / tester på AVnytt har vi nå også installert WordPress, som i tillegg er automatisk integrert med XenForo forumenginen. Dette betyr at du ikke trenger å logge deg inn på nytt om du vil kommentere en test eller artikkel, og kommentaren går også direkte inn på en tilknyttet tråd på forumet. Et artikkelsystem som omsider fungerer bra har vi ventet lenge på, og vi vil etterstrebe å få lagt ut innhold på sidene våre i større grad enn før.

Finansiering av innholdet

Finansieringen av innholdsproduksjonen vil skje i form av sponset innhold i stadig større grad, rett og slett fordi det koster penger og ressurser å produsere innhold. Vi mener at så lenge vedkommende som utfører testen er ryddig og holder seg så objektiv som mulig med flest mulig målinger og øvrig relevant info er det akseptabelt at innholdet faktisk blir sponset av en kommersiell part og publiseres som en sponset omtale / test. Dette har blitt en veldig vanlig måte å få produsert opp relevant innhold for bloggere og selv VG, så vi kaster oss på samme bølge i håp om at det kan bidra til å gjenskape både trafikk og interessant og spennende innhold.

Kjenner du til en importør, produsent eller annen kommersiell aktør som kunne tenke seg en omtale av ett av produktene eller tjenestene de selger kan du gjerne be vedkommende ta kontakt så vil vi prøve å finne en god løsning i form av å enten knytte en egnet person mot testen, enten det være seg en bransjeperson (som ofte har god kunnskap) eller en forumbruker med peiling, eventuelt selvsagt også formidle omtaler som er produsert opp av den aktuelle aktøren.

Rene pressemeldinger og generelle nyheter kan vi også legge ut som AVnyheter. Vi tar litt betalt da for å publisere disse her på forumet, for å dekke litt oppunder videre utvikling av sidene, drift og arbeid, og det mener vi er helt greit så lenge innholdet flagges klart og tydelig at er sponset.