AV nytt

Velkommen til ny AVforum.no plattform!

Ny plattform, nye tider!

Vel; selv gamle bikkjer lærer til tider. Facebook, Instagram, Twitter – mye har skjedd de siste 5 årene. Vårt famøse “V2” prosjekt gikk nok ikke helt som planlagt, mye som følge av at ambisjonsnivået for custom funksjonalitet lå en del hakk over evnen. Resultatet var en hel rekke applikasjoner som ikke fungerte godt og i kombinasjon med et generelt frafall av forumbrukere er AVforum i stor grad “tilbake til start”.

Vi gir imidlertid ikke opp, og vi har fremdeles trua på at folk kan tenke seg et samlingspunkt utenom nye sosiale medier som Facebook som i større grad legger vekt på formidling og saklig diskusjon som også lagres for ettertiden.

XenForo med responsivt design

I den forbindelse har vi gått over til ny forumplattform, den langt mer moderne og brukervennlige XenForo varianten. Av tilhørende applikasjoner har vi gått for de aller enkleste og mest lettbrukte XenForo-appene for minHjemmekino, minHiFi og AVtorget.

minHjemmekino og minHiFi er nå mye enklere i bruk, og vi skal selvsagt også få portert over alle presentasjonene fra det forrige systemet snarlig. Samme enkle app system benyttes også for AVtorget.

Responsivt design tilpasser seg enheten du bruker for å lese AVforum automatisk og sømløst, enten det er en pad, PC eller telefon.

 

WordPress for artikler, nyheter og omtaler / tester

For nyheter og omtaler / tester på AVnytt har vi nå også installert WordPress, som i tillegg er automatisk integrert med XenForo forumenginen. Dette betyr at du ikke trenger å logge deg inn på nytt om du vil kommentere en test eller artikkel, og kommentaren går også direkte inn på en tilknyttet tråd på forumet. Et artikkelsystem som omsider fungerer bra har vi ventet lenge på, og vi vil etterstrebe å få lagt ut innhold på sidene våre i større grad enn før.

Finansiering av innholdet

Finansieringen av innholdsproduksjonen vil skje i form av sponset innhold i stadig større grad, rett og slett fordi det koster penger og ressurser å produsere innhold. Vi mener at så lenge vedkommende som utfører testen er ryddig og holder seg så objektiv som mulig med flest mulig målinger og øvrig relevant info er det akseptabelt at innholdet faktisk blir sponset av en kommersiell part og publiseres som en sponset omtale / test. Dette har blitt en veldig vanlig måte å få produsert opp relevant innhold for bloggere og selv VG, så vi kaster oss på samme bølge i håp om at det kan bidra til å gjenskape både trafikk og interessant og spennende innhold.

Kjenner du til en importør, produsent eller annen kommersiell aktør som kunne tenke seg en omtale av ett av produktene eller tjenestene de selger kan du gjerne be vedkommende ta kontakt så vil vi prøve å finne en god løsning i form av å enten knytte en egnet person mot testen, enten det være seg en bransjeperson (som ofte har god kunnskap) eller en forumbruker med peiling, eventuelt selvsagt også formidle omtaler som er produsert opp av den aktuelle aktøren.

Rene pressemeldinger og generelle nyheter kan vi også legge ut som AVnyheter. Vi tar litt betalt da for å publisere disse her på forumet, for å dekke litt oppunder videre utvikling av sidene, drift og arbeid, og det mener vi er helt greit så lenge innholdet flagges klart og tydelig at er sponset.


lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.353
188
63
42
www.avforum.no
Husk at artikler, tester og guider som legges ut på AVnytt av AVforum, som f.eks. denne, kan kommenteres og diskuteres som en hvilken som helst tråd på denne nye plattformen!
 
  • Like
Reactions: Danke and Helge

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.353
188
63
42
www.avforum.no
Her kan altså hovedtråden fortsette å leve sitt relevante liv til tross for kommentaren jeg har gitt på eget innlegg i dette tilfellet rett ovenfor...
 

Qrt

Medlem
9 Feb 2006
4.524
15
38
Ja grattis. Litt uvant layout men det er jo bare å trykke litt innpå her så går det seg til :)
En lettrodd og oversiktlig kjøp/salg-del tror jeg vil bidra til å løfte forumet enda mer mot gode gamle dager.
 

lygren

Grunnlegger
11 Des 2002
43.353
188
63
42
www.avforum.no
Det ble rapportert på Facebook at kun de tre øverste kategoriene kommer opp - får folk opp alle kategoriene nedover (Bilde, Lyd osv.)?
 

Shallow_

Medlem
21 Mar 2005
9.639
90
48
44
Kom til å holde muspekeren over iconet. Artig funksjon. Det har blitt etpar poster iløpet av åra ja :D
 

chrisand25

Medlem
16 Mar 2012
368
103
43
Dette ble fint!🙂 Gratulerer!

Prøvde og oppdatere tråden min med noen bilder, men da fikk jeg beskjed om at bilde var for stort. Er det noen begrensninger som er lavere enn før. Bare dårlige mobil bilder 🙂
 
  • Like
Reactions: lygren

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.744
127
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Gratulerer, Lygren! Finfint design, dette ser veldig ryddig og greit ut!
Har nå sjekket litt i min store byggetråd. De siste sidene i tråden ser ok ut, men ellers er det mange bilder som ikke er på plass. Det virker som det er en feil med bildelinken, og bildene bare er plassert på bunnen i hvert innlegg. Ikke inne i selve teksten, der de skal stå. Dette vil gjøre teksten forvirrende for seeren. Man kan se dette allerede på første siden, der bildene skulle ha ligget er det bare ikon (for feil), mens selve bildet ligger nederst under "attachments". Kan dere fikse dette?
Ingen av linkene i førsteposten min virker heller. Det ligger mye arbeid bak dette, og jeg måtte selv fikse alt forrige gang AVForum ble oppdatert også.
 
  • Like
Reactions: lygren

Hunsbedt

Aktiv
10 Aug 2005
5.744
127
63
Kvinesdal
minhjemmekino.no
Nei, alt av bilder er lastet opp. Det er en side midt i tråden en eller annen plass med 10-15 bilder fra Photobucket. De er borte og må lastes opp igjen. Det tar jeg på egen kappe. Resten, sikkert over 1000 bilder, ligger på server hos dere.
 
  • Like
Reactions: lygren