Kontinuerlig høyfrekvent summing

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 7 av 7
  1. #1
    Newcomer mbb sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    112
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Kontinuerlig høyfrekvent summing

    Trenger hjelp med irriterende, høyfrekvent summing!

    Byttet pick-up i dag fra Ortofon MC-20 til Ortofon 2M Blue.
    Den nye pick-upen er kjøpt brukt, men skal ikke være gammel og ser ut til å være i perfekt stand.

    Etter byttet hadde jeg en kontinuerlig høyfrekvent summing i begge høytalerne når jeg satte forforsterkeren til den inngangen riia-trinnet er koblet til.
    Summingen er til stede både når jeg spiller plater og når armen løftes av platen. Den blir høyere når jeg skrur opp lyden. Er ca 1/3 av volumet til musikken.
    Prøvde både med og uten jording uten at det forandret seg.
    Riiaen (Cambridge 640P) er stilt over fra MC til MM. Forsøkte å slå den over til MC igjen og da ble summingen erstattet av en mer lavfrekvent during med lavere volum.

    Noen som vet hva summingen kan komme av og hva jeg evt kan gjøre med problemet?

    Mvh
    Magnus

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    179
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sjekk alle kabeltilkoblinger. Forsøk å flytte riaa-trinnet til et annet sted. Skjer det noen endring i duringen om du holder på kablene eller endrer plasseringen av disse? Kontaktene til pickupen er ikke inni hverandre eller brutt på noe vis?

  3. #3
    Newcomer mbb sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    112
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takk for svar!

    Alle koblinger er kontrolert og sitter godt. Har ikke forsøkt å flytte på riia-trinnet, men det har aldri vært noe problem med det der det står nå. Ingen endring i lyden om jeg holder på kablene. Kontaktene til pick-upen er ikke i kontakt med hverandre og de er ikke brutt (da hadde jeg vel hatt samme problem etter at jeg byttet tilbake til den gamle pikc-upen?).

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    179
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du forsøkt å bytte tilbake til tidligere pickup? Bare for å forsikre seg om at problemet ikke ligger andre steder?

  5. #5
    Newcomer mbb sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    112
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har byttet tilbake til den gamle pick-upen, og da fungerer alt som det skal.

  6. #6
    Newcomer mbb sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    112
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    I dag får jeg ett nytt riia-trinn. Da finner jeg i det minste ut om feilen sitter i pick-upen eller MM-inngangen i den gamle riia'n.

  7. #7
    Newcomer mbb sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2007
    Poster
    112
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da er den testet både på Cambridge 640P og Grado PH-1. Feilen er til stede med begge riia-trinnene. Regner dermed med at det er pick-upen det er noe galt med. Det er ulempen med å kjøpe brukt...

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •